Felsökning

Kontrollera först om din fråga är besvarad i Vanliga frågor nedan om du behöver hjälp med din domän. Du kan kontakta Shopify-supporten för hjälp med din domän om din fråga inte är besvarad på den här sidan och om du köpte din domän genom Shopify.

Observera: Shopify-supporten kan inte hjälpa dig med en domän som du har köpt från en tredjepartsleverantör, till exempel GoDaddy. Kontakta domänleverantören och uppge följande information för att få hjälp med att ansluta en tredjepartsdomän till Shopify.

Vanliga frågor

Vilken IP-adress har Shopify?

Shopifys IP-adress är 23.227.38.65. Du måste ställa in din A-post som Shopifys IP-adress om du konfigurerar en befintlig domän.

Hur överför jag min domän från Shopify?

Du behöver överföra din domän från Shopify-administratörskontot innan du kan använda en domän hos en annan värd om du har köpt en domän genom Shopify och vill byta tjänsteleverantör.

Kan jag ändra min myshopify.com-domän?

Nej, din .myshopify.com-domän är en webbadress som fungerar som en unik identifierare för din butik och den kan inte ändras eller tas bort. Kunderna får tillgång till din webbutik genom denna webbadress om du inte har ett anpassat domännamn. Om du vill ha en anpassad webbadress för din Shopify-butik, t.ex. www.example.com, kan du lägga till en för din webbutik genom att köpa en anpassad domän.

Varför finns det inga instruktioner för min leverantör?

Vi har skrivit instruktioner för de vanligaste tredjepartsleverantörerna. Om din leverantör inte finns med där följer du den allmänna installationsguiden eller kontaktar din tredjeparts-domänleverantör direkt för support.

Kan jag använda fler än två domännamn till min butik?

Ja, du kan använda upp till 10 domäner för din Shopify-butik.

Varför har inte min sida omdirigerats till min anpassade domän än?

Det kan ta upp till 48 timmar för din nya domän att börja fungera. Kontakta Shopify-supporten om det har tagit mer än 72 timmar.

Tillhandahåller Shopify e-postadresser till min anpassade domän?

Nej, Shopify tillhandahåller inte e-posthosting. Dock kan du utan att betala extra ställa in ett obegränsat antal adresser för vidarebefordran av e-post (t.ex. info@johns-apparel.com) om du köper en domän från Shopify.

Kan jag byta namn på en underkatalog, till exempel /products?

En underkatalog är en del av din huvudsakliga webbplats. Den definieras av ett / i slutet av domännamnet, till exempel, www.example.com/pricing, där /pricing är underkatalogen. Exempel på underkataloger i din webbutik är /kollektioner, /produkter och /sidor.

Du kan inte redigera underkatalogernas namn. Underkatalogens namn kommer att förbli detsamma oavsett vilken domän du använder.

Behöver jag ändra TTL-nummer i mina DNS-inställningar?

När du ansluter en domän till Shopify kan du se ett TTL-nummer i dina DNS-inställningar. Du behöver inte ändra det här numret. Använd standardinställningen.

Få hjälp med din tredjepartsdomän

Observera: Shopify-supporten kan inte hjälpa dig med en domän som du har köpt från en tredjepartsleverantör, till exempel GoDaddy. Kontakta domänleverantören för att få hjälp med att ansluta en tredjepartsdomän till Shopify och säg till dem att:

• du vill att din rotdomän (din A-post) pekar mot Shopifys IP-adress, vilken är 23.227.38.65
  • du vill att dina underdomäner (dina CNAME-poster) pekar mot din Shopify-hostade domän, vilken är shops.myshopify.com.

Om du vill konfigurera vidarebefordran av e-post kan du även berätta för din tredjepartsleverantör att du vill använda deras e-postklient (om de har en) och att du behöver konfigurera dina MX records.