Felsökning

Kontrollera först om svaret på din fråga finns i Vanliga frågor nedan, om du behöver hjälp med din domän. Du kan kontakta Shopify-supporten för hjälp med din domän om svaret på din fråga inte finns på den här sidan och om du köpte din domän genom Shopify.

Observera: Shopify-supporten kan inte hjälpa dig med en domän som du har köpt från en tredjepartsleverantör, till exempel GoDaddy. Kontakta domänleverantören och uppge följande information för att få hjälp med att ansluta en tredjepartsdomän till Shopify.

Vanliga frågor

Vilken IP-adress har Shopify?

Shopifys IP-adress är 23.227.38.65, om du använder en tredjepartsdomän. För att ansluta en befintlig domän behöver du ställa in din A-post till Shopifys IP-adress.

Din domän kan ha någon av följande IP-adresser, om du köper en domän via Shopify eller flyttar över din domän till Shopify:

• 23.227.38.32
  • 23.227.38.36
  • 23.227.38.65 till 23.227.38.74

Din Shopify-domän kan när som helst byta mellan dessa IP-adresser. Om du vill hitta din nuvarande Shopify IP-adress från din Shopify-administratör så går du till Inställningar > Domäner > DNS-inställningar och kontrollerar sen avsnittet En post.

Hur överför jag min domän från Shopify?

Du behöver överföra din domän från Shopify-administratören innan du kan använda en domän hos en annan värd om du har köpt en domän genom Shopify och vill byta tjänsteleverantör.

Kan jag ändra min myshopify.com-domän?

Nej, din .myshopify.com-domän är en webbadress som fungerar som en unik identifierare för din butik och den kan inte ändras eller tas bort. Kunderna får tillgång till din webbutik genom denna webbadress om du inte har ett anpassat domännamn. Om du vill ha en anpassad webbadress för din Shopify-butik, t.ex. www.example.com, kan du lägga till en för din webbutik genom att köpa en anpassad domän.

Kan jag använda fler än två domännamn till min butik?

Ja, du kan använda upp till 10 domäner för din Shopify-butik.

Varför har inte min sida omdirigerats till min anpassade domän än?

Det kan ta upp till 48 timmar för din nya domän att börja fungera. Kontakta Shopify-supporten om det har tagit mer än 72 timmar.

Tillhandahåller Shopify webbhotell för e-post för min anpassade domän?

Nej, Shopify tillhandahåller inte webbhotell för e-post. Om du däremot köper ett domännamn från Shopify kan du ställa in ett obegränsat antal adresser för vidarebefordran av e-post i din anpassade domän och dirigera dem till ett e-postkonto hos en tredje part gratis.

Kan jag byta namn på en underkatalog, till exempel /products?

En underkatalog är en del av din huvudsakliga webbplats. Den definieras av en / i slutet av domännamnet, till exempel, www.example.com/pricing, där /pricing är underkatalogen. Exempel på underkataloger i din webbutik är /collections, /products och /pages.

Du kan inte redigera underkatalogernas namn. Underkatalogens namn kommer att förbli detsamma oavsett vilken domän du använder.

Behöver jag ändra TTL-nummer i mina DNS-inställningar?

När du ansluter en domän till Shopify kan du se ett TTL-nummer i dina DNS-inställningar. Du behöver inte ändra det här numret. Använd standardinställningen.

Få hjälp med din tredjepartsdomän

Observera: Shopify-supporten kan inte hjälpa dig med en domän som du har köpt från en tredjepartsleverantör, till exempel GoDaddy. Kontakta domänleverantören för att få hjälp med att ansluta en tredjepartsdomän till Shopify och säg till dem att:

• du vill att din rotdomän (din A-post) pekar mot Shopifys IP-adress, vilken är 23.227.38.65
  • du vill att dina underdomäner (dina CNAME-poster) pekar mot din Shopify-hostade domän, vilken är shops.myshopify.com.