Välj produkter att sälja

Med så många produkter tillgängliga för dropshipping kan det vara svårt att bestämma vilka produkter som ska säljas. Den grupp av produkter som du säljer kallas för din produktlinje. Det finns inga rätt och fel produkter att välja mellan, men att välja rätt produkter för din produktlinje kan påverka dina möjligheter till framgång.

Metoder för att välja produkter

Det kan bidra till att ha ett fokus på hur du vill söka efter produkter att sälja. Granska följande metoder för att se vilka du kan använda för din verksamhet.

Baserat på leverantörsrykte

Om du väljer produkter från en leverantör du vet har produkter av hög kvalitet, är dina kunder mer benägna att vara nöjda med sitt köp. Du behöver inte spendera tid på att beställa produkter från olika leverantörer för att bedöma kvaliteten på egen hand, vilket sparar tid och pengar.

Att välja alla dina produkter från en och samma leverantör gör det också lättare att hålla fraktkostnaderna nere och debitera dina kunder mer exakta fraktkostnader.

Att utforska marknadstrender kan ta mycket tid, men kan vara värt det om du säljer en trendig produkt vid rätt tidpunkt. Denna metod kräver att du ofta byter produktserie och ständigt utforskar de senaste trenderna, men det kan vara lönsamt.

Baserat på att uppfylla ett unikt behov

Att bygga en produktserie som löser ett problem som människor har är ett bra sätt att positionera din produktlinje. Du kanske kan göra unika produkter lättare att hitta, eller erbjuda en grupp av produkter som vanligtvis inte finns tillsammans.

Du kanske till exempel känner till ett unikt hantverk som kräver olika material som man vanligtvis måste köpa från många källor. Det löser problemet med att hitta alla produkter om du lägger till allt material på ett och samma ställe eller skapar en produkt som innehåller allt det här materialet.

Baserat på en demografi

Att utforska en specifik demografisk grupp gör att du kan ha mer data runt vilka produkter som passar bäst för din produktlinje. Du kan till exempel forska om produkter som universitetsstudenter vanligtvis glömmer när de flyttar till ett nytt hem för första gången och välja din produktserie runt deras önskemål och behov.

Baserat på vad du skulle köpa

Om du skulle köpa vissa produkter, finns det troligtvis andra som också skulle köpa dem. Om du väljer produkter utifrån vad du tycker om är det enklare att skriva marknadsföringsmaterial för produkterna, till exempel produktomdömen eller instruktionsbloggar.

Bygg upp din produktlinje runt ett gemensamt tema

Om du har ett tema för dina produkter kan du skapa ett varumärke runt produkterna, välja nyckelord att fokusera dina marknadsföringsinsatser på och rikta dig till specifika typer av personer.

Om du till exempel hade en barnvagn, muffinsformar, en vinterkappa, ett iskubsfack och Bluetooth-hörlurar på din webbplats hemsida, kommer människor inte att veta vad ditt företag fokuserar på, och de kan troligtvis inte hitta exakt vad de söker efter.

Men om du istället hittar ett iskubsfack och muffinsformar som är dinosaurieinspirerade kan du bygga upp din produktlinje runt kökstillbehör för barn för fester eller för unga, aspirerande kockar.

Välj dina produkter

När du bestämmer dig för en metod för att välja produkter och ett tema för din produktlinje kan du börja leta efter specifika produkter som ska läggas till i din butik. Det kan hjälpa till att lägga till produkter som har följande:

• höga betyg
  • positiva recensioner
  • det är logiskt att köpa tillsammans
  • foton av hög kvalitet
  • lätta att skriva bra beskrivningar för
  • alternativ med fri frakt
  • billiga att beställa testprodukter för.

När du har påbörjat din försäljning kan du justera din produktlinje för att matcha feedback från kunder, följa eller skapa nya trender i din bransch och uppmuntra kunder att återkomma till din butik för att se vad som är nytt.