Oberlo Chrome-tillägg

Om du använder dropshipping från aliexpress.com kan Oberlo Chrome-tillägg spara tid när du driver din verksamhet:

• Importera produkter till din Shopify-butik från aliexpress.com.
  • Visa ytterligare leveransinformation medan du bläddrar efter produkter på aliexpress.com.
  • Bearbeta ordrar som innehåller produkter från aliexpress.com.

Obs! du behöver inte Oberlo Chrome-tillägg om du lägger till produkter med hjälp av sökning i Oberlo-plattformen. Om du vill lära dig hur du lägger till produkter i Oberlo, se Lägg till produkter i Oberlo.

Lägg till tillägget

Du måste använda följande för att använda Oberlo Chrome-tillägget:

• En stationär eller bärbar dator
  • Googles Chrome-webbläsare (du kan Ladda ner den här om du inte har den)

Oberlo Chrome-tillägg fungerar inte med andra webbläsare och är inte heller kompatibel med mobila enheter eller surfplattor.

Steg:

1. Besök tilläggets Google Chrome-butikssida.
  2. Klicka på Lägg till i Chrome:
    Markerade knappen
  3. Klicka på Lägg till tillägg om ett popup-fönster visas:
    Markerade knappen

Visa ytterligare leveransinformation

Oberlo Chrome-tillägg har inställningar för att visa ytterligare leveransinformation när du bläddrar efter produkter på aliexpress.com. Tillägget hjälper dig att se kostnaden för att skicka varje produkt till ditt valda land med hjälp av din valda fraktmetod. Du kan filtrera bort produkter som inte levereras till det landet eller använder den leveransmetoden.

Obs! Du kan komma åt ytterligare inställningar för leveransinformation för endast en kategori eller sökresultatsida på aliexpress.com.

Steg:

1. När du använder Chrome-webbläsaren på en dator, besök aliexpress.com.
  2. Navigera till en produktkategorisida, eller använd sökverktyget för att söka efter produkter.
  3. Klicka på Oberlo Chrome-tillägg-ikonen när den är på kategori- eller sökresultatsida:
    Markerade knappen och fönstret Oberlo-tillägg
  4. Justera inställningarna för fraktkostnad och klicka sedan på Uppdatera inställningar.

Lägga till produkter i din importlista

Du kan använda Oberlo Chrome-tillägg för att lägga till produkter från aliexpress.com till din Importlista i Oberlo. För mer information och steg, se Lägg till produkter medan du är på aliexpress.com.

Lägg och distribuera ordrar

Oberlo Chrome-tillägg lägger till din kunds information i AliExpress-kassan när du lägger dina ordrar under distributionen. För mer information om hur du distribuerar ordrar som innehåller artiklar från AliExpress, se lägga och distribuera Aliexpress-ordrar.

Om du använder Oberlo Basic eller Pro prenumerationsplan kan Oberlo Chrome-tillägg lösa alla CAPTCHAs från aliexpress.com när du lägger dina ordrar. Om du inte har en Basic eller Pro prenumerationsplan och vill att Oberlo Chrome-tillägg ska lösa CAPTCHAs åt dig, kan du uppgradera din plan.

Felsöka tillägget

Om du upplever problem med Oberlo Chrome-tillägg, försök först att installera om det. Gå till tilläggets Chrome-butikssidaoch klicka sedan på ta bort från Chrome. När du har tagit bort det klickar du på Lägg till i Chrome på samma sida för att installera om tillägget. Om problemet kvarstår, granska meddelandena och lösningarna nedan.

Meddelandet "Vänligen fyll i rätt e-post"

Du har inte loggat in på ditt AliExpress-köparkonto och checkar ut som gäst.

Fyll inte i kundens e-postadress i AliExpress-kassan i den här situationen eftersom AliExpress kommer att skicka orderbekräftelse via e-post till din kund istället för att den skickas till din e-postadress.

För att lösa det här problemet loggar du in på ditt AliExpress-köparkonto innan du påbörjar distributionsprocessen inom Oberlo. Om du inte har ett AliExpress-köparkonto kan du registrera dig för ett på aliexpress.com.

Meddelandet "det tar för lång tid att ladda den här sidan"

Det här meddelandet visas när en produkt är slut i lager eller inte längre är tillgänglig från leverantören. Kontrollera texten under produktalternativen på produktens AliExpress-sida:

Markerde meddelandet

Om produkten inte är tillgänglig, leta efter en annan leverantör som säljer samma vara och beställ den från dem. Om du vill byta ut din nuvarande leverantör måste du använda funktionen Åsidosätt en produkt. Oberlo ersätter din nuvarande produkt och dess varianter med en länk till den nya leverantören. När du har åsidosatt leverantören för produkten, försök att behandla din order igen.

Om du inte hittar en annan leverantör, återbetala och avbryt ordern eller kontakta din kund för att nå en lösning.

Meddelandet "SKU-knapp är inaktiverad"

Produktvarianten är slut i lager eller är inte längre tillgänglig från leverantören. Leta efter en annan leverantör som säljer samma produkt och beställ den från dem.

Om du vill byta ut din nuvarande leverantör använder du funktionen Åsidosätt en produkt. Oberlo ersätter din nuvarande produkt och dess varianter med en länk till den nya leverantören. När du är klar, försök att behandla din order igen.

Om du inte hittar en annan leverantör, återbetala och avbryt ordern eller kontakta din kund för att nå en lösning.

Meddelandet "matchande order hittades inte"

Du måste synkronisera orderinformationen igen för att kunna behandla ordern.

Steg:

1. I avsnittet ordrar i ditt AliExpress-konto kopierar du order-ID för den order som måste synkroniseras på nytt:
    Markerade
  2. Från Kontrollpanelen i Oberlo går du till order-sidan.
  3. Hitta den order som behöver synkroniseras på nytt och klicka sedan på Lägg till bredvid Ali-ordernumret:
    Markerade
  4. Klistra in order-ID i textfältet och klicka på Spara. Status för ordern ändras från Att beställa till Under bearbetning.

Om du behöver ändra leveransadressen för en kund, granska avsnittet Hur ändrar jag kundens leveransadress i Oberlo FAQ.

Meddelandet "Mer än en matchande order hittades"

Det här meddelandet visas när samma kund lägger två eller fler ordrar med samma varor. Om du vill åtgärda det här problemet manuellt, tilldela order-ID från AliExpress till rätt order i Oberlo.

Steg:

1. I avsnittet ordrar i ditt AliExpress-konto kopierar du order-ID för en av ordrarna:
    Markerade
  2. Från Kontrollpanelen i Oberlo går du till order-sidan.
  3. Hitta den matchande ordern och klicka på Lägg till bredvid Ali-ordernumret:
    Markerade
  4. Klistra in order-ID i textfältet och klicka på Spara. Status för ordern ändras från Att beställa till Under bearbetning.
  5. Upprepa för ytterligare order (ordrar).

Meddelandet "Oberlo-tillägg kunde inte fylla i fraktinfo"

Ingen leveransinformation anges i Shopify-ordern. För att åtgärda det här problemet öppnar du ordern i din Shopify-admin och fyller i kundens leveransinformation. Därefter, lägg ordern i Oberlo igen.

Steg:

1. Gå till avsnittet Ordrar i ditt konto hos Shopify.
  2. Klicka på ordernumret för den order som behöver leveransinformationen tillagd.
  3. Klicka på Redigera bredvid leveransadressen till höger:
    Markerade knappen
  4. Fyll i kundens leveransinformation och klicka på Spara
  5. Från din Oberlo kontrollpanel, gå till sidan ordrar och bläddra sedan till den order som du vill distribuera.
  6. Lägg ordern i Oberlo igen.

För att förhindra det här problemet i framtiden, se till att alla dina produkter har alternativet Detta är en fysisk produkt vald i dina Produktinställningar:

Markerade inställningen
om en produkt inte har den här inställningen, kommer kunden inte tillfrågas om leveransinformation i kassan, vilket kan leda till meddelandet Oberlo-tillägget kunde inte fylla i fraktinfo.