Hantera AliExpress-ordrar

Du kan använda ditt AliExpress-köparkonto för att se mer uppgifter om dina betalda ordrar som innehåller AliExpress-produkter, öppna tvister med AliExpress-säljare och annullera AliExpress-ordrar.

Visa ytterligare detaljer om en AliExpress-ordrar

Steg:

1. I ditt AliExpress-köparkonto klickar du på Mina ordrar.
  2. Klicka på Visa detaljer bredvid den order du vill se ytterligare detaljer om:
    Markerade knappen

Annullera en AliExpress-order

Steg:

1. I ditt AliExpress-köparkonto klickar du på Mina ordrar.
  2. Klicka på Avbryt ordern bredvid ordern som du vill avbryta:
    Markerade knappen
  3. Bekräfta avbeställningsförfrågan i dialogrutan.

Säljaren granskar avbokningsförfrågan och samtycker till förfrågan, avvisar förfrågan eller ber dig om ytterligare information innan beslut fattas. Om ett avtal ingås och ordern avbokas annulleras transaktionen och leverantören skickar inte ordern.

Observera: varken Shopify eller Oberlo kan påverka en AliExpress-säljares beslut att avboka en order.

Öppna en tvist

Du kan väcka en tvist om en AliExpress-order om produkten inte kom fram som beskrivet, om det uppstår problem med fakturering eller om det finns andra problem med ordern. För att öppna en tvist, följ anvisningarna i Aliexpress köparcenter.

Observera: varken Shopify eller Oberlo kan påverka utfallet av en tvist som uppkommit på AliExpress.

Process för returer av AliExpress-ordrar

De flesta leverantörer från AliExpress accepterar inte returer, så du måste kontrollera din leverantörs policyer innan du erbjuder returer till dina kunder. Istället erbjuder AliExpress återbetalningar genom köparskydd. För mer information, besök deras köparskyddssida.

Om din leverantör inte accepterar returer men du vill erbjuda returer till dina kunder kan du acceptera returer på din egen plats istället för din leverantörs.

Rekommendationer för hantering av returer och återbetalningar

• Acceptera returer under vissa omständigheter - även om AliExpress leverantörer i allmänhet inte accepterar returer, kan du fortfarande acceptera returer till ditt hem eller kontor. Om din kund vill returnera en vara med bra kvalitet kan du acceptera returen och sedan skicka varan vidare till en framtida kund.
  • Skapa en återbetalnings- och returpolicy - att ha en tydlig återbetalnings- och returpolicy på din webbplats kan göra det enklare att hantera kundernas återbetalningar och returer. Följ stegen för att skapa en återbetalnings- och returpolicy för att lägga till eller generera butikspolicyer och justera ordalydelsen för alla policyer som du skapar för att matcha dina AliExpress-säljares policyer.
  • Använd tvisthanteringssystemet - för att lära dig hur du kontaktar din AliExpress-säljare vid eventuella problem med en order, se Öppna en tvist.

Exportera dina ordrar till CSV eller Excel

Du kan exportera en CSV-fil eller excelfil (XLS) med en lista över dina ordrar från ditt konto i Oberlo till en e-postadress.

Steg:

1. Från din Oberlo kontrollpanel, gå till ordrar.
  2. Klicka på Exportera.
  3. Ange den e-postadress dit du vill att den exporterade filen ska gå.
  4. Välj filtyp. Du kan exportera till en CSV-fil eller en excelfil (XLS).
  5. Klicka på Exportera.