Redigera produktdetaljer i Oberlo

De produkter som du lägger till från din Importlista kommer redan med detaljuppgifterna från leverantören. Några av detaljerna kanske inte är relevanta, och i vissa fall kan det vara överväldigande för dina kunder.

Du kan redigera produktdetaljerna antingen före eller efter att du har importerat produkterna. Redigera detaljerna i importlistan innan du importerar. När du har importerat, redigera uppgifterna i Shopify-admin.

Ändra produktnamn och beskrivning

Du kan ändra ett produktnamn på sidan Importera i din Oberlo-admin. Klicka på fliken Beskrivning för den produkt du vill uppdatera för att ändra en produktbeskrivning.

Obs! Om du redan har importerat din produkt till Shopify, kan du ändra ditt produktnamn och beskrivning i Shopify-admin.

• Rubrik - namnet på din produkt som du vill att dina kunder ska se. Ändra standardtitlarna som kommer från Oberlo eftersom de är skrivna för företag, inte för konsumenter. Unika och iögonfallande produkttitlar är mer benägna att leda till försäljning än standardnamnen.

• Beskrivning - beskrivningen för din produkt. Det här området använder Rich Text Editor så att du kan formatera din text. Beskriv dina produkter i detalj för att informera dina potentiella kunder. Skapa dina egna produktbeskrivningar för att göra dina produkter unika för sökmotorerna.

Redigera produktvarianter

Du kan redigera en produktvariant i Oberlo på sidan importlista genom att klicka på fliken variant för den produkt du vill uppdatera.

Justera produktvikter

Om du ställer in viktbaserade fraktkostnader måste du lägga till vikter för dina produkter. Om din leverantör inte tillhandahåller vikter för sina produkter, är ett annat alternativ att använda prisbaserade fraktkostnader.

Du kan lägga till produktvikter under en produktimport eller efter att produkterna har importerats.

Lägga till produktvikter under en produktimport

Innan du kan lägga till vikter under en produktimport måste du aktivera Ställ in måttenhet för produktvikt.

Steg:

1. Från kontrollpaneleni Oberlo går du till inställningssidan.
  2. Aktivera Ställ in måttenhet för produktvikt.
  3. Välj den enhet du vill använda för produktvikter i rullgardinsmenyn och klicka sedan på Spara inställningar.

När den här inställningen är aktiverad kan du lägga till vikter för produkter och varianter i viktkolumnen på fliken varianter för en produkt under en produktimport. För mer information, se importera produkter från din importlista till din Shopify-butik.

Lägga till produktvikter efter en produktimport

Om du redan har importerat dina produkter kan du redigera produkterna i din Shopify-admin för att lägga till produktvikter. För mer information, se produktinformation.

Ändra produkttyper och lägg till taggar

Du kan ändra en typ och taggar på importlistsidan i Oberlo.

Obs! Om du redan har importerat din produkt till Shopify kan du ändra din produkttyp och dina taggar i Shopify-admin.

• Produkttyp - en kategori för produkten som du kan använda för att organisera produkter. Du kan använda produkttypen som ett villkor för en automatiserad kollektion.

• Taggar – Taggar är sökbara sökord som du kan associera med din produkt. Taggar kan hjälpa kunder att hitta din produkt via sökning i din online-butik och du kan även använda dem för att skapa automatiska serier. Mer information om att lägga till eller ta bort taggar finns i Lägg till eller ta bort taggar.

Lägg till produkter i produktserier

Du kan gruppera dina produkter i serier för att underlätta för kunder att hitta dem per kategori. Här är några exempel på serier som du kan skapa:

• kläder för män, kvinnor eller barn
  • varor för hemmet av en viss typ, såsom lampor, kuddar eller mattor
  • försäljningsvaror
  • säsongsobjekt såsom julkort och dekorationer

När du skapar en kollektion visas den i din online-butik som ett galleri av de produkter som du har lagt till den. Kunderna kan klicka på en produktbild på kollektionssidan för att besöka den produktens sida.

Följande är den grundläggande processen för att lägga till en kollektion. Läs mer om hur du skapar en automatisk kollektion eller skapar en manuell kollektion för mer detaljerad information.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Produkter > Produktserier.

2. På sidan Serier klickar du på Skapa serie.

3. Ange detaljerna för kollektionen.

4. Klicka på Spara serie.

För information om hur du lägger till produkter i kollektioner, se Kollektioner.

Du kan ändra produktkollektionen för en produkt på importlistan i Oberlo. I den rullgardinsmenyn visas endast manuella Shopify-kollektioner. Produkter som uppfyller kraven för automatiska kollektioner tilldelas automatiskt.

Obs! Om du redan har importerat din produkt till Shopify, kan du ändra kollektionen i Shopify-admin.

Välj produktbilder

När du importerar en produkt till Shopify ingår högkvalitativa produktbilder. Du kan välja vilka bilder som dina kunder ser när de tittar på dina produkter och varianter. Information om produktbilder finns i produktbilder.