Oberlo-rapportering

Du kan använda Oberlos rapportering för att övervaka prestandan för ditt dropshippingföretag, till exempel din försäljning, dina kostnader och din vinst över tiden. Dina mätvärden visas i Oberlos kontrollpaneloch kan även skickas via e-post.

Öppna Oberlo-kontrollpanelen

Oberlos kontrollpanel visar en livevisning av prestandan för ditt dropshippingföretag. Du kan komma åt Kontrollpanelen från ditt konto hos Oberlo och den innehåller uppgifter från alla betalda ordrar.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Appar.

2. Klicka på Oberlo i avsnittet installerade appar.

3. Klicka på kontrollpanel.

Detta visar kontrollpanelen i Oberlo

Följande mätvärden visas i Oberlos kontrollpanel:

• Delar - antal stycken som denna produkt levereras i.

• Total försäljning - totalvärdet av försäljningen av denna produkt under den valda perioden, i USD.

• Försäljningsförändring - den procentuellaen förändring av försäljningen av denna produkt mellan den valda perioden och den föregående perioden av samma längd. Till exempel, om din produkt "Sommarsolglasögon" har genererat 150 USD i försäljning under de senaste 7 dagarna med en dollarvärdeförändring på 50 % betyder det att under den föregående 7-dagsperioden genererade "Sommarsolglasögon" 100 USD i försäljning.

• Försäljningsgraf Ett diagram som visar när försäljningen av den här produkten inträffade under den valda tidsperioden.

Mått för Oberlo-kontrollpanelen
Mätvärden Vad det visar
Att beställa

Aktuellt antal ordrar för vilka distributionsprocessen inte har startats.

Behandlas

Aktuellt antal ordrar som behandlas.

Aviseringar

Aktuellt antal olästa aviseringar i ditt Oberlo-konto.

Total försäljning över tid

Total försäljning (i grönt) och kostnader (i orange) under den valda tidsperioden, i USD.

Försäljning

Totalt försäljningsvärde som gjorts under den valda tidsperioden, i USD.

Ordrar

Det totala antalet beställningar som gjorts i din butik under den valda tidsperioden.

Kostnader

Totalt betalt till leverantörer under den valda tidsperioden, i USD. Inkluderar inte fraktkostnader.

Intäkter

Total försäljning under den valda tidsperioden minus totala kostnader under den valda tidsperioden, i USD. Om du till exempel har sålt för 100 USD och betalat leverantören 75 USD för produkten, rapporteras dina intäkter till 25 USD.

Toppartiklar

De fem produkterna som har störst försäljning under den valda perioden.

Obs! Endast betalda ordrar visas i Oberlos kontrollpanel. Ordrar med följande statusar ingår inte i Oberlos statistik: Pending , Authorized , Refunded , Partially Refunded , Cancelled.

Justera dina rapporteringsinställningar

Du kan bestämma vilka uppgifter du vill se i din kontrollpanel genom att justera två rapporteringsinställningar:

• Total försäljning - inkluderar intäkter från alla ordrar, rabatter, skatter och frakt från Shopify, inklusive produkter som inte sålts genom Oberlo.

• Oberlo artikelförsäljning - inkluderar endast intäkter från varor som importeras från Oberlo och exkluderar rabatter, skatter och frakt.

Till exempel, Davis tillverkar och säljer sin egen rakkräm, och använder även dropshipping genom Oberlo för att sälja rakhyvlar och rakningsutrustning i sin Shopify-butik. När han väljer den totala försäljningen ser han data för sin rakkräm, rakhyvlar och rakningssatser, allt i Oberlos kontrollpanel. När han väljer Oberlo artikelförsäljning ser han data för rakhyvlar och rakningssatser i Oberlo kontrollpanel, men inte för rakkrämen som han tillverkar och säljer själv.

Steg:

1. Från Kontrollpaneleni Oberlo går du till Inställningaroch klickar sedan på rapportering.
  2. I avsnittet Rapporteringsinställningar väljer du antingen Total Sales eller Oberlo Item Sales:

Avsnittet rapporteringsinställningar i Oberlo

1. Klicka på Spara inställningar.

Konfigurera e-postadresser för rapporter

Du kan välja att ta emot Oberlos rapporter till den e-postadress som är kopplad till ditt konto hos Shopify. Dessa rapporter innehåller samma uppgifter som Oberlos kontrollpanel.

Du kan välja att få dessa e-postmeddelanden dagligen, veckovis eller månadsvis.

Steg:

1. Från Kontrollpaneleni Oberlo går du till Inställningaroch klickar sedan på rapportering.
  2. I avsnittet e-postmeddelande väljer du hur ofta du vill ta emot e-postmeddelanden och klickar sedan på Spara inställningar.