Välj hur du ska investera i ditt företag

Precis som för alla företag måste du lägga ner tid och pengar för att ditt Dropshipping-företag ska lyckas. Även fast du kan välja vad du ska investera i varje verksamhetsområde fungerar Dropshipping oftast bäst när du investerar tid i vissa områden och pengar i andra.

Exempel på var du ska investera din tid

Ett Dropshipping-företag har många delar, till exempel produkter, beställningar, design, marknadsföring, kundframgång, frakt, betalningar och leverantörer. För att du ska fatta bra beslut när ditt företag växer måste du förstå hur varje del fungerar.

Att investera tid i att bygga upp centrala delar själv är ett bra sätt att se till att du lär dig hur ditt företag fungerar. Här är några exempel på bra ställen att investera din tid i när du bygger ett Dropshipping-företag.

• Att välja leverantörer - Produktens kvalitet, orderbehandlingens hastighet och förpackning av beställningar kan vara viktiga faktorer för huruvida dina kunder lämnar bra omdömen, rekommenderar din butik till andra eller beställer från din butik igen. Om du spenderar tid på att undersöka olika leverantörer lär du dig vilka du ska starta ditt företag med och vilka som kan vara vettiga att använda senare.

Du kan till exempel hitta en leverantör som har utmärkta kvalitetsprodukter, snabb orderbehandling och anpassade förpackningsalternativ, men som har höga minsta orderkvantiteter. Till att börja med kanske du väljer en leverantör utan minsta orderkvantiteter, produkter av god kvalitet, långsam orderbehandling och genomsnittlig förpackning tills du kan uppfylla minsta orderkvantiteter för den andra leverantören.

Om du vill ha mer information om hur du väljer leverantörer, se Välj leverantörer.

• Välj produkter - Om du investerar tid för att lära dig vilka produkter du ska sälja kan du bättre bedöma kvaliteten, ställa in lämpliga priser och lära dig vilka andra produkter som finns tillgängliga för Dropshipping.

Låt oss till exempel säga att du säljer klänningar och listar dem som röda, blå, gröna och gråa. Trots detta får du e-postmeddelanden som frågar efter de specifika färgerna på klänningarna eftersom olika datorskärmar visar lite olika nyanser av varje färg. Du inser att dina kunder vill att deras partners ska kunna matcha deras outfit. Eftersom du undersökte dina produkter i början vet du att din leverantör erbjuder andra klädalternativ i samma material som dina klänningar. Om du är medveten om andra produkterbjudanden från din leverantör kan du nu lägga till matchande slipsar, halsdukar och näsdukar som tilläggsprodukter till dina klänningar.

Om du vill ha mer information om hur du väljer produkter, se Välj produkter att sälja.

• Lär dig om dina kunder och marknaden - Att förstå din kunddemografi och trenderna på din marknaden hjälper dig att fatta bättre marknadsföringsbeslut, till exempel vilka typer av rabatter du kan erbjuda och var du ska fokusera dina marknadsföringsinsatser.

Du kanske till exempel säljer herrskor och inser att yngre män föredrar vissa märken medan äldre män föredrar andra. Om du upptäcker att yngre män normalt spenderar mindre pengar än äldre män på skor kan du erbjuda gratis frakt eller en rabatt för de varumärken som yngre män föredrar för att öka konverteringskursen. Du kan även erbjuda tillägg eller buy one, get one half-off erbjudanden för de varumärken som äldre män föredrar för att öka ditt genomsnittliga ordervärde.

• Lär dig nya färdigheter - Investera din tid i att jobba på ditt företag och lär dig hur du driver varje del av ett företag vilket kan hjälpa dig i alla framtida projekt. Om du först försöker göra allt själv lär du dig vilka redskap som finns för att hjälpa dig, vilka kunskaper som kan vara värdefulla för dig att anlita en medarbetare för när du växer, och få en bättre uppskattning för vad som händer med varje del av ett företag.

Till exempel kan du, även om du inte är en designer, försöka utforma din första hemsida, logotyp och marknadsföringsnyhetsbrev. Genom att göra detta lär du dig vilka vissa designelement kallas, såsom hexkoder, H1-rubriker och oordnade listor, vilket hjälper dig att bättre förklara vad du vill ha för designers som du anställer senare.

Exempel på var du ska investera dina pengar

Om du har avsatts pengar för att komma igång med ditt företag kan du delegera en del av arbetet till frilansare eller Shopify Experts. Detta kan hjälpa till med vissa delar av ett Dropshipping-företag som kan kräva specialistkunskaper eller kunskaper som kan ta lång tid att utveckla.

Här är några exempel på bra ställen att investera dina pengar när du bygger ett Dropshipping-företag.

• Lägger till extra funktioner på din webbplats - Shopify App Store har hundratals unika appar som kan lägga till extra funktioner till ditt företag. Om ditt företag kan dra nytta av en extra funktion kan investeringar i en app påskynda företagets framgång.

Du kanske till exempel vill att dina kunder ska anpassa sina produkter genom att lägga till bilder eller text till sina beställningar. Istället för att investera din tid i att lära dig kod och hur webbplatser kommunicerar med varandra för att få de uppgifter som dina kunder ger dig kan du låta en app lägga till funktionen på webbplatsen åt dig.

• Utforska fler marknadsföringsalternativ - Fast det finns många gratis marknadsföringsalternativ kan du spendera pengar på marknadsföringskampanjer som låter dig välja mellan fler alternativ för att hitta det som fungerar bäst för ditt företag.

Till exempel är Facebook-annonser och Google-annonser inte gratis men når når ett stort antal potentiella kunder. Att använda dessa typer av annonser kan vara bättre för att nå dina kunder snabbare än att vänta på att de ska hitta dig.

• Anpassa ditt företag - De flesta kostnadsfria eller billiga alternativen för de olika delarna av ditt företag kräver att du använder vissa mallar eller alternativ. Genom att investera pengar kan du anpassa ditt företag mer för att hjälpa det att sticka ut.

Till exempel erbjuder Shopify många gratis teman, men det finns många andra betalda teman som finns tillgängliga i Shopify Theme Stora som kan passa ditt företag bättre.