Förbered din ekonomi

När du påbörjar ett Dropshipping-företag bör du hålla din personliga och affärsmässiga ekonomi separat. Detta hjälper till att göra bokföringen enklare och hjälper dig att följa lokala skatteregler.

Att skapa vissa företagskonton, förstå din lokala affärs- och skattelagstiftning och välja en bokföringsmetod är viktiga saker som du bör undersöka.

Konfigurera företagskonton

Varje regional myndighet kräver olika kontotyper som företag ska konfigurera. Till exempel krävs ofta följande konton för nya företag:

• Ett företagsbankkonto - Det är vanligt i de flesta delar av världen att ha alla företagets intäkter och utgifter som hanteras av ett företagskonto. Att starta ett bankkonto för ditt företag gör att din ekonomi är lätt att hantera och hålla reda på.

• Lokala betalningsmetoder för företagskonton - Om du planerar att acceptera betalningar via en lokal betalningsmetod, till exempel Sofort i Tyskland eller iDeal i Nederländerna, kontrollera vilka krav betalningsmetoden har för företagskontona. Registrering av lokala betalningsalternativ hjälper till att säkra ditt varumärkes förtroende genom att acceptera betalningsmetoder som dina kunder känner till.

Besök sidan Betalningsleverantörer för att se de metoder som finns tillgängliga för dig för att acceptera betalningar i din region.

• Internationella betalningsmetoder för företagskonton - Om du planerar att acceptera betalningar via en internationell betalningsmetod såsom PayPal behöver du förmodligen ett företagskonto med den betalningsmetoden för att ansluta den till Shopify.

Besök vår sida för Betalningsgateways för att se vilka gateways som är tillgängliga i din region.

• Företagskreditkort - Du kan behöva spendera större summor än du var van vid när du möter uppfyller dina leverantörers minsta beställningsmängder. Det hjälper till att få ett företagskreditkort anslutet till ditt företagskonto för att använda för dessa typer av köp och för att samla dina utgifter på ett ställe.

• Företagssparkonto - Om du regelbundet bidrar till ett sparkonto för ditt företag kan du vara mer beredd på eventuella oväntade kostnader som ditt företag medför.

Du kan till exempel hitta en ny leverantör som har en ny produkt som du vill sälja, men leverantören har mycket högre minimala beställningskostnader än du är van vid. Om du har sparat pengar för företaget kan du betala dessa högre kostnader.

Skattemässiga överväganden

Kontakta din lokala myndighet och affärsbyrå för att upptäcka vilka skattelagar som gäller för Dropshipping-företag i ditt område. Dropshipping är en unik företagstyp eftersom mycket av verksamheten drivs online.

Undersök följande för att se till att du har en god förståelse för vad som förväntas av din Dropshipping-verksamhet:

• Vilka företagsregistreringsnummer du behöver få - De flesta regioner i världen kräver att ett företag ansöker om en viss typ av företagsidentifiering. Till exempel behöver de flesta företag i USA ett arbetsgivaridentifikationsnummer (EIN) för att ansöka om skatter eller öppna ett bankkonto för sin verksamhet.

Om du får alla affärsdokument som du behöver för att driva ditt företag så tidigt som möjligt är du bättre förberedd att arbeta med leverantörer, svara på revisioner och följa skattelagar.

• Vilka scenarier du behöver samla in och remittera skatt i - Vissa regioner kräver inte att företag debiterar eller remitterar skatt tills de når en viss mängd intäkter inom en viss tid. Andra regioner förväntar sig att skatt ska debiteras för varje transaktion, men endast om din kund befinner sig i samma region.

Om du är medveten om vad som förväntas av ditt företag i varje steg av dess utveckling kan du vara beredd och debitera rätt skattebelopp när du behöver.

• Vad du kan dra av från din inkomst - Vissa regioner ger företagsskattelättnader till olika företagsnivåer. Om du driver ditt företag från ett hemmakontor kan du kanske göra avdrag för vissa objekt som används för att driva ditt företag från ditt hem, till exempel din bärbara dator, internet eller kontorsmöbler.

Att vara medveten om vad du kan dra av från din inkomst hjälper dig att betala lämpliga skatter och håller dig i linje med lokala skatteregler.