Hantera ditt Shopify Balance-konto

Från Shopify Balance-sidan kan du få tillgång till din kontoaktivitet, visa utdrag och överföra medel.

Om du vill veta mer om ditt Shopify Balance-kort kan du hänvisa till hantera ditt kort. Om du vill veta mer om belöningsprogrammet kan du hänvisa till Shopify Balance-belöningar.

Krav för Shopify Balance-kontot

Shopify Balance-konton är för närvarande i tidig åtkomst och är inte tillgängliga för alla handlare. Om du är behörig kommer du att få ett e-postmeddelande som bjuder in dig att gå med i Shopify Balance. För att kunna öppna ett Shopify Balance-konto måste du uppfylla följande krav:

• din butik är baserad i USA
  • ha ett giltigt amerikanskt personnummer (SSN)
  • ha en mobiltelefon som kan ta emot sms
  • ha Shopify Payments aktiverat

Konfigurera ditt konto

Om du är utvald för tidig åtkomst till Shopify Balance kan du använda följande steg för att konfigurera ditt konto.

Steg

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Öppna konto.

3. Granska din Shopify Payments-information och klicka sedan på Bekräfta.

4. Ange ditt SSN och mobilnummer och klicka sedan på Bekräfta.

5. Markera rutan för att bekräfta att du samtycker till Shopify Balance-kontoavtalet och Shopify Balance-kortavtalet, inklusive integritetspolicyer för finansinstitutspartners och upplysning om e-signatur, och klicka sedan på Öppna konto.

När ditt Shopify Balance-konto har konfigurerats ansluts det kontot till ditt Shopify Payments-konto. Dina utbetalningar kommer att sättas in på ditt Shopify Balance-konto, inklusive eventuell finansiering som du får via Shopify Capital.

Hantera ditt konto

När du har konfigurerat ditt konto kan du utföra alla hanteringsuppgifter från sidan Shopify Balance.

Visa information för ditt Shopify Balance-konto

Du kan se ditt kontonummer och ditt clearingnummer.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Hantera konto.

3. Klicka på Visa uppgifter.

Av säkerhetsskäl kan du få en uppmaning om att autentisera ditt konto igen.

Visa utdrag för ditt Shopify Balance-konto

Du kan visa dina utdrag för de senaste 12 månaderna.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på ditt kontonummer och sedan på Ladda ner månatliga utdrag.

3. Klicka på Ladda ner PDF intill det månatliga kontoutdrag som du vill ladda ner.

Transaktionsgränser för Shopify Balance-konton

Ditt Shopify Balance-konto har dagliga utgiftsgränser för olika transaktionstyper. Dagliga utgiftsgränser återställs vid midnatt UTC. Det finns dock ingen gräns för antalet transaktioner som du kan behandla dagligen eller månadsvis.

Dagliga transaktionsgränser för Shopify Balance efter transaktionstyp.
Transaktionstyp Daglig gräns
Kontantuttag 1 000,00
Kortutgifter 30 000,00
ACH-överföringar ut 50 000,00

Överföra pengar till eller från ditt Shopify Balance-konto

Överföringar skickas omedelbart, men det kan ta upp till tre arbetsdagar innan de levereras. Du kan för närvarande endast överföra pengar i USD.

Överföra pengar till ditt Shopify Balance-konto

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Flytta pengar.

3. Klicka på urklippsikonen under Lägg till kapital till Balance för att kopiera dina Shopify Balance-kontouppgifter.

4. Logga in på ditt befintliga företagskonto eller ett vanligt bankkonto där du vill dra pengarna från.

5. Gå igenom din banks gällande rutiner för att överföra pengar från banken med hjälp av Shopify Balance-kontouppgifter.

Överför medel från ditt Shopify Balance-konto

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Flytta pengar.

3. Ange överföringsuppgifterna under Överför pengar från Balance.

4. Valfritt: Klicka på Lägg till ett konto för att skapa en ny mottagare. Du måste ha kontonummer och clearingnummer för betalningsmottagaren för att kunna överföra pengar.

5. Valfritt: Ange en beskrivning. Beskrivningen visas på mottagarens konto.

6. Klicka på Nästa.

7. Bekräfta att uppgifterna är korrekta och klicka sedan på Överför medel.

Av säkerhetsskäl kan du få en uppmaning om att autentisera ditt konto igen.

Ändra ditt utbetalningskonto

Du kan när som helst ändra vilket konto som dina Shopify Payments-intäkter sätts in på.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Hantera konto på sidan Shopify Balance.

3. Klicka på Ändra utbetalningskonto på sidan Shopify Balance-konto.

4. Ange kontouppgifterna för Shopify Balance under Bekräfta gammalt bankkonto.

5. Ange de nya kontouppgifterna och klicka på Spara.

6. Välj en anledning till att ändra ditt konto och klicka på Bekräfta.

7. Klicka på Klar.

Kassaflödesinsikter

Överlagringen av kassaflödesinsikter visar en snabbvisning av ditt kassaflöde under de senaste två månaderna. Du kan jämföra din inkomst med dina utgifter för att se om du tjänar eller förlorar pengar. Kassaflödesinsikter delar upp dina utgifter i dina fem främsta utgiftskategorier så att du kan säkerställa att dina pengar spenderas där de borde. Du kan också se summan på din kommande Shopify-faktura.

Se Finansöversikten för en mer detaljerad översikt över din butiks ekonomi.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Visa alla insikter under Kassaflöde denna månad.