Hantera ditt Shopify Balance-konto

På startsidan för Shopify Balance kan du få tillgång till dina konton, visa utdrag och överföra pengar.

Om du klickar på ett konto från startsidan för Balance kan du komma åt dina kontouppgifter med följande information:

• kontoutdrag
  • kassaflödesinsikter för det specifika kontot
  • Balance-kort kopplat till kontot och dina återbetalningsbelöningar, om tillämpligt

Du kan även överföra medel från din kontouppgiftssida.

Om du vill ha mer information om ditt Shopify Balance-kort kan du se Hantera ditt kort. Om du vill veta mer om hur du tjänar årlig procentuell avkastning (APY) och andra belöningsprogram, se Shopify Balance-belöningar.

Shopify debiterar inga avgifter för att använda ditt Balance-kort, men ATM-avgifter kan tillkomma. Du kan hitta ytterligare information om avgifter i dina Användarvillkor.

Krav för Shopify Balance-kontot

Shopify Balance-konton är inte tillgängliga för alla handlare. För att öppna ett Shopify Balance-konto måste du uppfylla följande krav:

• butiksägaren måste ha en fysisk personlig adress i USA eller Puerto Rico (andra amerikanska territorier stöds inte)
  • vara en butik baserad i USA eller Puerto Rico (andra amerikanska territorier stöds inte)
  • ha Shopify Payments inställt eller registrera dig för Balance när du registrerar dig för Shopify Payments
  • ha ett giltigt amerikanskt personnummer (SSN)
  • ha en enda kontoägare för Shopify Payments
  • ha någon Shopify-plan med undantag för Shopify Plus
  • inte vara en förbjuden verksamhet, enligt vad som beskrivs i Stripes Förbjudna och begränsade verksamheter.

Konfigurera ditt konto

Om du är berättigad till ett Shopify Balance-konto och ännu inte har aktiverat Shopify Payments skapas ett konto för dig när du ställer in Shopify Payments. Om du är berättigad och redan använder Shopify Payments kan du genomföra följande steg för att konfigurera ditt Balance-konto.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Öppna konto.

3. Granska din Shopify Payments-information och klicka sedan på Bekräfta.

4. Ange ditt SSN och mobilnummer och klicka sedan på Bekräfta.

5. Markera rutan för att bekräfta att du samtycker till Shopify Balance-kontoavtalet och Shopify Balance-kortavtalet, inklusive integritetspolicyer för finansinstitutspartners och upplysning om e-signatur, och klicka sedan på Öppna konto.

När ditt Shopify Balance-konto har konfigurerats blir detta det konto som ansluts till ditt Shopify Payments-konto. Dina utbetalningar kommer att sättas in på ditt primära Shopify Balance-konto, inklusive eventuell finansiering som du får via Shopify Capital.

Hantera ditt konto

När du har konfigurerat ditt konto kan du utföra alla hanteringsuppgifter från sidan Shopify Balance.

Lägg till ytterligare ett Shopify Balance-konto

Du kan skapa upp till fem ytterligare konton för din Shopify Balance.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Lägg till konto.

3. Ange ett namn för kontot.

4. Klicka på Skapa konto.

Läs mer om flera konton med Shopify Balance.

Visa information för ditt Shopify Balance-konto

Du kan se ditt kontonummer och ditt clearingnummer.

Av säkerhetsskäl kan du få en uppmaning om att autentisera ditt konto igen.

Visa utdrag för ditt Shopify Balance-konto

Du kan se dina månatliga kontoutdrag.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. På kortet Kontoaktivitet klickar du på Visa kontoutdrag.

3. Välj kontoutdrag att visa. Kontoutdraget öppnas i en ny flik.

Ta emot utbetalningar med ett Shopify Balance-konto

När du har registrerat dig för ett Shopify Balance-konto ställs ditt primära konto automatiskt in som ditt Shopify Payments-utbetalningskonto. Om du använder ditt primära Balance-konto kan du få dina Shopify Payments-intäkter på bara en arbetsdag från och med transaktionens behandlingsdatum. Helger och amerikanska helgdagar räknas inte som arbetsdagar.

Ändra ditt utbetalningskonto

Du kan när som helst ändra vilket konto som dina Shopify Payments-intäkter sätts in på.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Välj ditt utbetalningskonto.

3. På sidan Kontoinformation, klicka på Hantera konto.

4. Klicka på Ändra utbetalningskonto på sidan Shopify Balance-konto.

5. Ange dina nya kontouppgifter och klicka sedan på Spara.

6. I dialogrutan Ändra utbetalningskonto väljer du en orsak till att du ändrar konton från rullgardinsmenyn och klickar sedan på Bekräfta.

7. Följ anvisningarna för att slutföra tvåfaktorsautentisering.

8. Klicka på Klar.

Ansluta till tredjepartsappar

Genom vår integration med Plaid kan du ansluta ditt Shopify Balance-konto till tredjepartsappar, till exempel Venmo, Wise, Freshbooks, Bench med flera för att göra det möjligt för dig att göra ännu mer med ditt konto, som att skicka pengar, göra betalningar direkt till säljare, hålla reda på utgifter och synkronisera saldo med din föredragna bokföringsprogramvara.Se Appsidan för Plaid för mer information om vilka tredjepartsappar du kan ansluta till.

Steg:

1. Logga in på tredjepartsappen och följ stegen för att ställa in en betalningsmetod.
  2. Välj om du vill lägga till en bank och för att omedelbart verifiera ditt konto genom att logga in.
  3. Välj Shopify Balance konto.
  4. Logga in på din Shopify-butik från inloggningsskärmen.
  5. I tredjepartsappen utför du stegen för att ansluta ditt konto.

Aktivera aviseringar för lågt saldo

När du har aktiverat aviseringar för lågt saldo skickas ett e-postmeddelande när ditt kontosaldo faller under ett förinställt värde. Standardvärdet är 100. Aviseringar är endast tillgängliga för huvudkontot.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Hantera konto på sidan Shopify Balance.

3. Klicka på växlingsknappen under Aviseringar för att aktivera eller inaktivera aviseringar med lågt saldo.

4. Valfritt: klicka på Ändra belopp för att ändra kontosaldovärdet som utlöser en avisering om lågt saldo.

Låt personal se Balance-kontoaktivitet

Du kan ge dina medarbetare behörighet att se dina Shopify Balance-transaktioner och det belopp som finns tillgängligt att spendera.

Medarbetare med denna behörighet kan inte göra följande åtgärder:

• flytta medel
  • beställ och hantera kort
  • visa kontouppgifter
  • hantera kontoinställningar
  • visa kontoutdrag
  • flytta pengar mellan Balance-konton
  • skapa nya konton

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Användare och behörigheter från din Shopify-admin.
  2. Klicka på medarbetaren som du vill ge behörighet till.
  3. I avsnittet Behörigheter väljer du Visa Balance-kontoaktivitet.
  4. Klicka på Spara.

Kassaflödesinsikter

Överlagringen av kassaflödesinsikter visar en snabbvisning av ditt kassaflöde under de senaste två månaderna. Du kan jämföra din inkomst med dina utgifter för att se om du tjänar eller förlorar pengar. Kassaflödesinsikter delar upp dina utgifter i dina fem främsta utgiftskategorier så att du kan säkerställa att dina pengar spenderas där de borde. Du kan också se summan på din kommande Shopify-faktura.

Kassaflödesinsikter finns tillgängliga på Balance-startsidan för alla konton. Om du klickar på ett konto visas kassaflödesinsikter endast för det kontot.

Se Finansöversikten för en mer detaljerad översikt över din butiks ekonomi.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Valfritt: Välj ett konto för att visa kassaflödesinsikterna endast för det kontot.

3. Klicka på Visa alla insikter under Kassaflöde denna månad.