Hantera ditt Shopify Balance-konto

Från Shopify Balance-sidan kan du få tillgång till din kontoaktivitet, visa utdrag och överföra medel.

Om du vill ha mer information om ditt Shopify Balance-kort kan du se hantera ditt kort. Om du vill ha mer information om bonusprogrammet kan du se Shopify Balance-bonusar.

Shopify debiterar inga avgifter för att använda ditt Balance-kort, men ATM-avgifter kan tillkomma. Du kan hitta ytterligare information om avgifter i dina Användarvillkor.

Krav för Shopify Balance-kontot

Shopify Balance-konton är inte tillgängliga för alla handlare. För att öppna ett Shopify Balance-konto måste du uppfylla följande krav:

• vara en butik baserad i USA eller Puerto Rico (andra amerikanska territorier stöds inte)
  • ha Shopify Payments inställt eller registrera dig för Balance när du registrerar dig för Shopify Payments
  • ha ett giltigt amerikanskt personnummer (SSN)
  • ha en enda kontoägare för Shopify Payments (du kan ha partnerskap)
  • ha någon Shopify-plan med undantag för Shopify Plus

Konfigurera ditt konto

Om du är utvald för tidig åtkomst till Shopify Balance kan du använda följande steg för att konfigurera ditt konto.

Steg

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Öppna konto.

3. Granska din Shopify Payments-information och klicka sedan på Bekräfta.

4. Ange ditt SSN och mobilnummer och klicka sedan på Bekräfta.

5. Markera rutan för att bekräfta att du samtycker till Shopify Balance-kontoavtalet och Shopify Balance-kortavtalet, inklusive integritetspolicyer för finansinstitutspartners och upplysning om e-signatur, och klicka sedan på Öppna konto.

När ditt Shopify Balance-konto har konfigurerats blir detta det konto som ansluts till ditt Shopify Payments-konto. Dina utbetalningar kommer att sättas in på ditt Shopify Balance-konto, inklusive eventuell finansiering som du får via Shopify Capital.

Hantera ditt konto

När du har konfigurerat ditt konto kan du utföra alla hanteringsuppgifter från sidan Shopify Balance.

Visa information för ditt Shopify Balance-konto

Du kan se ditt kontonummer och ditt clearingnummer.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Hantera konto.

3. Klicka på Visa uppgifter.

Av säkerhetsskäl kan du få en uppmaning om att autentisera ditt konto igen.

Visa utdrag för ditt Shopify Balance-konto

Du kan visa dina utdrag för de senaste 12 månaderna.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på ditt kontonummer och sedan på Ladda ner månatliga utdrag.

3. Klicka på Ladda ner PDF intill det månatliga kontoutdrag som du vill ladda ner.

Transaktionsgränser för Shopify Balance-konton

Ditt Shopify Balance-konto har dagliga utgiftsgränser för olika transaktionstyper. Dagliga utgiftsgränser återställs vid midnatt UTC. Dagliga begränsningar baseras på auktoriseringsdatum, inte behandlingsdatum. Om du till exempel godkänner en transaktion en måndag, men den behandlas på tisdagen, räknas den transaktionen fortfarande in i måndagens dagliga gräns.

Visa transaktionsbegränsningar

Du kan se saldokortsbegränsningar för inköp och bankomatuttag.

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Hantera kort eller Hantera konto.

3. Klicka på det kort du vill visa under Korthantering.

Visa överföringsbegränsningar

Du kan se saldo-kontogränser för pengaöverföringar.

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Flytta pengar.

Din dagliga gräns visas under Belopp.

Överföra pengar till eller från ditt Shopify Balance-konto

Överföringar skickas omedelbart, men de kan ta upp till tre arbetsdagar att komma fram. Du kan se hur mycket av din dagliga överföringsgräns som finns tillgänglig på sidan Flytta pengar. Du kan för närvarande endast överföra medel i USD.

Överföra pengar till ditt Shopify Balance-konto

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Flytta pengar.

3. Klicka på urklippsikonen under Lägg till kapital till Balance för att kopiera dina Shopify Balance-kontouppgifter.

4. Logga in på ditt befintliga företagskonto eller ett vanligt bankkonto där du vill dra pengarna från.

5. Gå igenom din banks gällande rutiner för att överföra pengar från banken med hjälp av Shopify Balance-kontouppgifter.

Överför medel från ditt Shopify Balance-konto

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Flytta pengar.

3. Ange överföringsuppgifterna under Överför pengar från Balance.

4. Valfritt: Klicka på Lägg till ett konto för att skapa en ny mottagare. Du måste ha kontonummer och clearingnummer för betalningsmottagaren för att kunna överföra pengar.

5. Valfritt: Ange en beskrivning. Beskrivningen visas på mottagarens konto.

6. Klicka på Nästa.

7. Bekräfta att uppgifterna är korrekta och klicka sedan på Överför medel.

Av säkerhetsskäl kan du få en uppmaning om att autentisera ditt konto igen.

Ta emot utbetalningar med ett Shopify Balance-konto

När du registrerar dig för ett Shopify Balance-konto ställs det automatiskt in som ditt Shopify Payments utbetalningskonto. Med ditt Balance-konto kan du få dina Shopify Payments-intäkter på bara en arbetsdag. Arbetsdagar inkluderar inte helger eller amerikanska högtider.

Ändra ditt utbetalningskonto

Du kan när som helst ändra vilket konto som dina Shopify Payments-intäkter sätts in på.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Hantera konto på sidan Shopify Balance.

3. Klicka på Ändra utbetalningskonto på sidan Shopify Balance-konto.

4. Ange kontouppgifterna för Shopify Balance under Bekräfta gammalt bankkonto.

5. Ange de nya kontouppgifterna och klicka på Spara.

6. Välj en anledning till att ändra ditt konto och klicka på Bekräfta.

7. Klicka på Klar.

Kassaflödesinsikter

Överlagringen av kassaflödesinsikter visar en snabbvisning av ditt kassaflöde under de senaste två månaderna. Du kan jämföra din inkomst med dina utgifter för att se om du tjänar eller förlorar pengar. Kassaflödesinsikter delar upp dina utgifter i dina fem främsta utgiftskategorier så att du kan säkerställa att dina pengar spenderas där de borde. Du kan också se summan på din kommande Shopify-faktura.

Se Finansöversikten för en mer detaljerad översikt över din butiks ekonomi.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Visa alla insikter under Kassaflöde denna månad.