Hantera dina Shopify Balance-kort

Shopify Balance-kortet är enkelt sätt att hantera utgifterna för att driva din verksamhet. När du konfigurerar ditt Shopify Balance-konto aktiveras ditt virtuella kort automatiskt. Om du har konfigurerat flera konton för Balance kan du bara få ett kort för huvudkontot.

Shopify debiterar inga avgifter för att använda ditt Balance-kort, men ATM-avgifter kan tillkomma. Du kan hitta ytterligare information om avgifter i dina Användarvillkor.

Ställa in ett fysiskt Shopify Balance-kort

När du skapar ditt Shopify Balance-konto aktiveras ditt virtuella kort automatiskt. Om du vill ha ett fysiskt kort kan du begära ett från Shopify.

Begär ett fysiskt Shopify Balance-kort

Du kan begära ett fysiskt kort för ditt Shopify Balance-konto.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Välj ditt primära konto.

3. Klicka på Beställ ett fysiskt kort.

4. Valfritt: Anpassa ditt Balance-kort genom att lägga till ditt företagsnamn.

1. Ange eller bekräfta din leveransinformation och klicka sedan på Beställ kort.

När du har beställt ditt fysiska kort kan du se leveransstatus och beräknat leveransdatum för ditt kort genom att gå till Ekonomi > Balance, välja ditt primära konto och sedan klicka på det fysiska kortet under Dina Balance-kort.

Av säkerhetsskäl kan du få en uppmaning om att autentisera ditt konto igen.

Återbeställ ett fysiskt Shopify Balance-kort som inte levererades

Om du har begärt ett fysiskt kort för Shopify Balance-konto och det är problem med att kortet levereras kan du beställa ett nytt kort.

Innan du begär ett nytt kort ska du granska leveransstatus och beräknat leveransdatum för ditt kort genom att gå till Ekonomi > Balance, välja ditt primära konto och sedan klicka på det fysiska kortet under Dina Balance-kort. Verifiera att dina leveransuppgifter är korrekta när du begär ett nytt kort.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Välj ditt primära konto.

3. Klicka på det fysiska kortet under Dina Balance-kort.

4. Klicka på Avbryt och ersätt eller Beställ nytt kort.

5. Välj Kort som inte tagits emot och klicka sedan på Nästa.

Ditt olevererade kort annulleras och sedan skickas ett nytt kort till dig.

Aktivera ett fysiskt Shopify Balance-kort

När du har mottagit ditt Shopify Balance-kort med post måste du aktivera det innan du kan använda det. För att påbörja processen kan du skanna QR-koden på ditt paket eller gå till din Shopify-administratör.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Välj ditt primära konto.

3. Under Dina Balance-kort, klicka på Aktivera fysiskt kort.

4. Ange de fyra sista siffrorna på ditt Shopify Balance-kort och klicka sedan på Nästa.

5. Ange ett fyrsiffrigt personligt identifieringsnummer (PIN) för ditt Shopify Balance-kort och klicka sedan på Nästa.

6. Ange PIN-koden igen och klicka sedan på Bekräfta.

7. Ange den bekräftelsekod du fick via SMS och klicka sedan på Aktivera. Om du inte mottar ett SMS med din kod klickar du på Skicka koden igen.

Hantering av Shopify Balance-kort

Du kan se dina Shopify Balance-kortuppgifter, låsa dina kort, återställa din PIN med mera genom att gå till Ekonomi > Balance och sedan klicka på ditt virtuella eller fysiska kort.

Visa kortinformation

Du kan se din virtuella eller fysiska kortinformation, till exempel kortnummer eller kortinnehavaruppgifter.

Av säkerhetsskäl kan du få en uppmaning om att autentisera ditt konto igen.

Länka ditt Shopify Balance-kort till en Apple- eller Google-plånbok

Du kan lägga till ditt virtuella eller fysiska Shopify Balance-kort till Apple Wallet eller Google Pay.

Ersätt ditt Shopify Balance-kort

Om du beställer ett ersättningskort kommer ditt nuvarande Shopify Balance-kort att annulleras. Ditt nya Shopify Balance-kort levereras inom åtta arbetsdagar och skickas via standardfrakt.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Välj ditt primära konto.

3. Klicka på ditt fysiska Balance-kort under Dina Balance-kort.

4. Klicka på Mer och sedan på Avbryt och ersätt.

5. Välj en orsak till att du annullerar och ersätter ditt Shopify Balance-kort och klicka sedan på Nästa.

6. Granska din leveransadress för att se till att den är korrekt och klicka sedan på Bekräfta och ersätt kort. Om du behöver uppdatera din adress klickar du på Redigera, redigerar din adress och klickar sedan på Bekräfta och ersätt kort.

Av säkerhetsskäl kan du få en uppmaning om att autentisera ditt konto igen.

Återställ PIN-kod till ditt Shopify Balance-kort

Du kan återställa kortets PIN-kod.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Välj ditt primära konto.

3. Klicka på det kort vars PIN-kod du vill återställa under Dina Balance-kort.

4. Klicka på Mer och sedan på Återställ PIN.

5. Ange en fyrsiffrig PIN-kod och klicka sedan på Nästa.

6. Ange PIN-koden igen och klicka sedan på Bekräfta.

7. Ange den bekräftelse-kod du fick via sms och klicka sedan på Återställ PIN.

Lås ditt Shopify Balance-kort

Om ditt Shopify Balance-kort är borttappat eller stulet måste du låsa det så att ingen annan kan använda det.

Av säkerhetsskäl kan du få en uppmaning om att autentisera ditt konto igen.

Du kan låsa upp ditt Shopify Balance-kort genom att klicka på Lås upp kort och sedan klicka på Lås upp kort igen på sidan Shopify Balance-kort i din Shopify-administratör.

Bestrida en avgift

Du bestrida en avgift på ditt Shopify Balance-kort av följande skäl:

• bedrägliga
  • ej mottagen
  • duplicera
  • varor som inte är som beskrivits
  • tjänst som inte är som beskriven
  • avbruten
  • andra skäl

Kontakta supporten för att bestrida en debitering på ditt Shopify Balance-kort.Tillhandahåll så mycket bevis och information som möjligt när du talar med supporten.

Om din tvist förloras kan du kontakta supporten för mer information.

Uppdaterar uppgifter om kortinnehavare

Du kan uppdatera kortinnehavaruppgifterna, inklusive din faktureringsadress och ditt telefonnummer, för Shopify Balance på ditt Shopify Balance-konto.

Om du har ett fysiskt kort samt ett virtuellt kort gäller alla ändringar som du gör för båda korten.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Välj ditt primära konto.

3. Klicka på ditt virtuella eller fysiska kort under Dina Balance-kort.

4. Klicka på Visa uppgifter om kortinnehavare.

5. Klicka på Redigera för att ändra din faktureringsadress eller ditt mobilnummer.

Ställ in ditt Shopify Balance-kort som din primära betalningsmetod

Du kan använda ditt Shopify Balance virtuella eller fysiska kort för att betala din Shopify-faktura och dina inköp. Om du använder Shopify Balance virtuella kort behöver du inte ange några kortuppgifter. Välj istället ditt Shopify Balance virtuella kort som din föredragna betalningsmetod.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Fakturering.

2. Klicka på knappen ... bredvid den betalningsmetod som du vill ändra och klicka sedan på Ersätt.

3. Ange obligatorisk information.

4. Klicka på Byt ut kontokort.

Visa-fördelar tillgängliga med Shopify Balance-kort

Ditt Shopify Balance-kort ger dig tillgång till följande Visa-kortförmåner:

• Biluthyrningsskydd för skada på grund av kollision eller stöld
  • Hjälp vid vägkanten
  • Rese- och hjälptjänst för nödsituationer
  • Supporttjänst för kortinnehavare
  • Kort för akutsituationer och kontantutbetalning
  • Rapportering av förlorade eller stulna kort

Mer information om Visa-fördelar.