Hantera dina Shopify Balance-kort

Shopify Balance-kortet är ett enkelt sätt att hantera utgifterna för att driva ditt företag. När du konfigurerar ditt Shopify Balance-konto aktiveras ditt virtuella kort automatiskt.

Shopify debiterar inga avgifter för att använda ditt Balance-kort, men ATM-avgifter kan tillkomma. Du kan hitta ytterligare information om avgifter i dina Användarvillkor.

Ställa in ett fysiskt Shopify Balance-kort

När du skapar ditt Shopify Balance-konto aktiveras ditt virtuella kort automatiskt. Om du vill ha ett fysiskt kort kan du begära ett från Shopify.

Begär ett fysiskt Shopify Balance-kort

Du kan begära ett fysiskt kort för ditt Shopify Balance-konto.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Beställ ett fysiskt kort.

3. Valfritt: Anpassa ditt Balance-kort genom att lägga till ditt företagsnamn.

1. Ange eller bekräfta din leveransinformation och klicka sedan på Beställ kort.

När du har beställt ditt fysiska kort kan du komma åt kortets leveransstatus och beräknat leveransdatum genom att gå till Ekonomi > Balance > Hantera kort och sedan klicka på det fysiska kortet.

Av säkerhetsskäl kan du få en uppmaning om att autentisera ditt konto igen.

Återbeställ ett fysiskt Shopify Balance-kort som inte levererades

Om du har begärt ett fysiskt kort för ditt Shopify Balance-konto och det är problem med kortets levererans kan du beställa ett nytt kort. Du kan komma åt kortets leveransstatus och beräknat leveransdatum genom att gå till Finansiellt > Saldo > Hantera kort och sedan klicka på det fysiska kortet. Kort med status returnerat eller levererans kunde ej genomföras kan beställas igen. Verifiera att dina leveransuppgifter är korrekta när du begär ett nytt kort.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Hantera kort eller Hantera konto.

3. Klicka under Korthantering på det kort du vill visa.

4. Klicka på Ersätt kort.

5. Välj Kort som inte tagits emot och klicka sedan på Nästa.

Ditt olevererade kort annulleras och sedan skickas ett nytt kort till dig.

Aktivera ett fysiskt Shopify Balance-kort

När du har mottagit ditt Shopify Balance-kort med post måste du aktivera det innan du kan använda det. För att påbörja processen kan du skanna QR-koden på ditt paket eller gå till din Shopify-administratör.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Hantera kort eller Hantera konto.

3. Klicka på Shopify Balance-kort.

4. Klicka på Aktivera kort.

5. Ange de fyra sista siffrorna på ditt Shopify Balance-kort och klicka sedan på Nästa.

6. Ange ett fyrsiffrigt personligt identifieringsnummer (PIN) för ditt Shopify Balance-kort och klicka sedan på Nästa.

7. Ange PIN-koden igen och klicka sedan på Bekräfta.

8. Ange den bekräftelse-kod du fick via sms och klicka sedan på Aktivera. Om du inte mottar ett sms med din kod klickar du på Skicka koden igen.

Hantering av Shopify Balance-kort

Du kan hantera dina virtuella och fysiska kort från sidan Shopify Balance-konto.

Visa kortinformation

Du kan se information om ditt virtuella och fysiska kort.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Hantera kort eller Hantera konto.

3. Klicka på det kort du vill visa under Korthantering.

4. Klicka på Visa kortnummer för att visa hela kortnumret.

Av säkerhetsskäl kan du få en uppmaning om att autentisera ditt konto igen.

Länka ditt Shopify Balance-kort till en Apple- eller Google-plånbok

Du kan länka ditt virtuella eller fysiska Shopify Balance till din mobila plånbok så att du kan göra betalningar direkt från din telefon. För att länka ett kort behöver du dina Shopify Balance-kortnummer. Du kan hitta dessa genom att gå till sidan kontouppgifter och sedan klicka på kortet som du vill länka. Se Apple Wallet eller Google Pay för lämpliga steg.

Ersätt ditt Shopify Balance-kort

Om du beställer ett ersättningskort kommer ditt nuvarande Shopify Balance-kort att annulleras. Ditt nya Shopify Balance-kort levereras inom åtta arbetsdagar och skickas via standardfrakt.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på ditt Shopify Balance-kort i avsnittet Korthantering.

3. Klicka på Ersätt kort.

4. Välj en orsak till att du annullerar och ersätter ditt Shopify Balance-kort och klicka sedan på Nästa.

5. Granska din leveransadress för att se till att den är korrekt och klicka sedan på Bekräfta och ersätt kort. Om du behöver uppdatera din adress klickar du på Redigera, redigerar din adress och klickar sedan på Bekräfta och ersätt kort.

Av säkerhetsskäl kan du få en uppmaning om att autentisera ditt konto igen.

Återställ PIN-kod till ditt Shopify Balance-kort

Du kan återställa kortets PIN-kod.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Kontonummer.

3. Klicka på Visa kontouppgifteroch klicka sedan på det kort du vill återställa.

4. Klicka på Återställ PIN, ange en fyrsiffrig PIN-kod och klicka sedan på Nästa.

5. Ange PIN-koden igen och klicka sedan på Bekräfta.

6. Ange den bekräftelse-kod du fick via sms och klicka sedan på Återställ PIN.

Lås ditt Shopify Balance-kort

Om ditt Shopify Balance-kort är borttappat eller stulet måste du låsa det så att ingen annan kan använda det.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på ditt Shopify Balance-kort i avsnittet Korthantering och klicka sedan på Lås kort.

3. Klicka på Lås kort igen för att bekräfta att du vill låsa ditt kort.

Av säkerhetsskäl kan du få en uppmaning om att autentisera ditt konto igen.

Du kan låsa upp ditt Shopify Balance-kort genom att klicka på Lås upp kort och sedan klicka på Lås upp kort igen på sidan Shopify Balance-kort i din Shopify-administratör.