Shopify Balance-belöningar

Shopify Balance APY-belöning (årlig procentuell avkastning)

Baserat på hur mycket pengar du innehar på Shopify Balance får du månatliga belöningar baserade på en årlig procentuell avkastning (APY).

Alla Shopify Balance-konton är berättigade att ta emot APY-belöningar i enlighet med Shopify Balance-användarvillkoren och Shopify Balance Yield Reward användarvillkor. För att få APY-belöningen måste ditt Shopify-konto och Shopify Balance-konto vara öppet och förbli i god status.

APY-belöningsbeloppet för ditt Shopify Balance-konto läggs ihop dagligen med användning av ditt utgående saldo och den aktuella APY-kursen. Belöningen betalas ut månadsvis till ditt Shopify Balance-konto. APY-kursen är variabel och kan komma att ändras utan föregående meddelande. Du kan hitta den aktuella APY-kursen i din Shopify-admin.

APY-belöningen sätts in på ditt Shopify Balance-konto den 5:e följande månad. Om den 5:e infaller på en helg eller helg kommer APY-belöningen att deponeras nästa bankdag. Belöningen betalas endast ut i hela cent med minst 0,01 USD.

Efter att ha krediterats ditt Shopify Balance konto, kommer APY-belöningen att slås ihop månadsvis, förutsatt att APY-belöningsbetalningen inte tas ut. Utbetalningsdagen kan ändras efter Shopifys gottfinnande.

Exempel på APY-beräkningar

Granska följande exempel för att förstå hur APY beräknas och hur olika situationer påverkar den.

Beräkna APY-belöningsbeloppet

Ett nytt konto för Shopify Balance öppnas den 1 juni och 10 000,00 USD har satts in. Denna insättning förblir på Shopify Balance under hela juni månad, utan ytterligare insättningar eller uttag.

Dessutom förblir Shopifys APY-ränta på 5 % under juni.

Den 5 juli kommer Shopify Balance-kontot att få en APY-belöning för de pengar som innehas under juni månad, baserat på den proportionella APY-kursen. APY-kursen är en årkurs, och varje dag motsvarar en liten del av den kursen. Denna små portioner kallas den proportionella APY-kursen.

• Belöning = dagar i månaden (30) x dagligt utgående saldo (10 000,00 USD) x proportionell APY-kurs (0,0134 %)
  • Belöning = 30 x 10 000,00 x 0,000134
  • Belöning = 40,20 USD

När APY-belöningen har satts in på Shopify Balance-kontot den 5 juli kommer kontot att ha 10 040,20 USD.

APY-belöningssammanslagning och APY-kursändring

I exemplet ovan tjänar Shopify Balance-kontot 40,20 USD under juni månad från det ursprungliga saldot på 10 000,00 USD tack vare APY-belöningen på 5 %. Om du fortsätter med det här exemplet, med början den 5 juli, ökar Shopifys APY-kursen till 5,5 %. Det förekommer inga nya insättningar eller uttag.

Om du överväger ovanstående kommer Shopify Balance få ett APY den 5 augusti enligt följande:

Från den 1 juli till den 4 juli innehade Shopify Balance-kontot fortfarande 10 000,00 USD (eftersom APY-belöningen sätts in den 5:e varje följande månad) och APY-kursen var fortfarande 5 %.

• Belöning = dagar (4) x dagligt utgående saldo (10 000,00) x proportionell APY-kurs (0,0134 %)
  • Belöning = 5,36 USD

Från den 5 juli till den 31 juli hade Shopify Balance-kontots saldo ökat till 10 040,20 USD tack vare APY-belöningen. Dessutom ökade APY-kursen från 5 % till 5,5 %.

• Belöning = dagar (31 - 4) x dagligt stängningssaldo (10 040,20) x proportionell årlig procentuell avkastning (0,0147 %)
  • Belöning = 27 x 10 040,20 x 0,000147
  • Belöning = 39,85 USD

Det totala APY-belöningsbeloppet för juli månad 45,21 USD (5,36 USD + 39,85 USD)

Beräkna APY-belöningsbeloppet efter en insättning

Genom att fortsätta exemplet ovan får Shopify Balance ny insättning på 20 000,00 USD den 1 augusti. Inga ytterligare insättningar eller uttag sker i augusti. Shopifys APY-kurs förblir på 5,5 %.

Det innebär att från och med den 1 augusti innehar Shopify Balance-kontot 30 040,20 USD (10 040,20 USD + 20 000,00 USD).

På samma sätt som scenariot ovan:

Från den 1 augusti till den 4 augusti innehade Shopify Balance-kontot 30 040,20 USD och APY-kursen var 5,5 %.

• Belöning = dagar (4) x dagligt stängningssaldo (30 040,20) x proportionell årlig procentuell avkastning (0,0147 %)
  • Belöning = 17,66 USD

Från den 5 augusti till den 31 augusti hade Shopify Balance-kontots saldo ökat till 30 085,41 USD tack vare APY-belöningen från juli (30 040,20 USD + 45,21 USD). APY-kursen var 5,5 %.

• Belöning = dagar (31 - 4) x dagligt stängningssaldo (30 085,41) x proportionell årlig procentuell avkastning (0,0147 %)
  • Belöning = 27 x 30 085,41 x 0,000147
  • Belöning = 119,41 USD

Det totala APY-belöningsbeloppet för augusti månad är 137,07 USD (17,66 USD + 119,41 USD)

Från den 1 juni till den 31 augusti har Shopify Balance fått 222,48 USD i APY-belöningar.

Hitta nuvarande APY-kurs

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.
  2. Den aktuella APY-kursen finns på kortet Kassaflödesinsikter.

Shopify Balance-återbetalning

Kontot Shopify Balance erbjuder ett antal belöningar på berättigade inköp som görs med hjälp av ditt Shopify Balance-kort. Alla nuvarande belöningar listas på sidan Shopify Balance-belöningar i din Shopify-admin.

När du gör berättigade inköp från Shopify med hjälp av ditt Shopify Balance-kort så sätts en procentandel av inköpspriset in på ditt Shopify Balance-konto, upp till maximalt 2 000 USD per år. Insättningen inkluderar inte återbetalning från Shopify-partner. Återbetalning sätts in på ditt Shopify Balance-konto månadsvis. Denna årliga gräns på 2 000 USD återställs den 1 januari, oavsett hur mycket återbetalning som intjänats under det föregående året. Gränsen förs inte över till det nya året.

För att få återbetalnings-belöningar måste du ha ditt Shopify Balance-kort inställt som din primära betalningsmetod.

Berättigade transaktioner inkluderar följande:

Shopify Balance-berättigade cashback-transaktioner.
Transaktionstyp Procentandel av cashback
Shopify Shipping-inköp 2 %
Shopify Email 2 %
Marknadsföra reklamkampanjer med Google, Facebook, Instagram, Pinterest och Tiktok 2 %
Appar från Shopify App Store 2 %
Teman från temabutiken 2 %
Anpassade domäner som köps via Shopify 2 %
Marknadsföringsannonskampanjer med Snapchat 10 %

Shopify samarbetar med Stripe, Inc. och dotterbolag, samt finansinstitut, däribland Evolve Bank & Trust, medlem i FDIC, och Celtic Bank för att erbjuda pengaöverföringar, banktjänster respektive utfärdandetjänster.

Shopify Partner erbjuder

Våra tredjeparts partners kommer snart att erbjuda ett brett utbud av belöningar. Partner-belöningar måste proaktivt lösas in för att dra nytta av erbjudandena.

För närvarande erbjuder Apple cashback på utvald maskinvara. Du kan läsa mer på vår belöningssida.