Hantera dina kontotransaktioner med Shopify Balance

Med Shopify Balance kan du överföra medel, se dina kontotransaktionsbegränsningar och exportera transaktioner för din bokföringsprogramvara från din Shopify-admin.

Om du vill ha mer information om ditt Shopify Balance-konto kan du se Hantera ditt konto. Om du vill ha mer information om ditt Shopify Balance-kort kan du se Hantera ditt kort. Om du vill ha mer information om bonusprogrammet kan du se Shopify Balance-bonusar.

Transaktionsgränser för Shopify Balance-konton

Ditt Shopify Balance-konto har dagliga utgiftsgränser för olika transaktionstyper. Dagliga utgiftsgränser återställs vid midnatt UTC. Dagliga begränsningar baseras på auktoriseringsdatum, inte behandlingsdatum. Om du till exempel godkänner en transaktion en måndag, men den behandlas på tisdagen, räknas den transaktionen fortfarande in i måndagens dagliga gräns.

Dagliga bankomatuttagsgränser inkluderar eventuella bankomatleverantörsavgifter som kan debiteras när du tar ut medel. Om din återstående dagliga bankomatuttagsgräns till exempel är 200 USD och leverantörsavgifterna för bankomaten är 3 USD, kan du inte ta ut mer än 197 USD.

Visa transaktionsbegränsningar

Du kan se saldokortsbegränsningar för inköp och bankomatuttag.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Hantera kort eller Hantera konto.

3. Klicka under Korthantering på det kort du vill visa.

Visa överföringsbegränsningar

Du kan se saldo-kontogränser för pengaöverföringar.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Flytta pengar.

Din dagliga gräns visas under Belopp.

Överföra pengar till eller från ditt Shopify Balance-konto

Överföringar skickas omedelbart, men de kan ta upp till tre arbetsdagar att leverera. Du kan se din återstående dagliga överföringsgräns på sidan Flytta pengar. Du kan för närvarande endast överföra medel i USD.

Överföra pengar till ditt Shopify Balance-konto

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Flytta pengar.

3. Valfritt: Klicka på urklippsikonen under Lägg till kapital till Balance för att kopiera dina Shopify Balance-kontouppgifter.

4. Logga in på ditt befintliga företagskonto eller ett vanligt bankkonto där du vill dra pengarna från.

5. Gå igenom din banks gällande rutiner för att överföra pengar från banken med hjälp av Shopify Balance-kontouppgifter.

Överför medel från ditt Shopify Balance-konto

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Flytta pengar.

3. Ange överföringsuppgifterna under Överför pengar från Balance.

4. Valfritt: Klicka på Lägg till ett konto för att skapa en ny mottagare. Du måste ha kontonummer och clearingnummer för betalningsmottagaren för att kunna överföra pengar.

5. Valfritt: Ange en beskrivning. Beskrivningen visas på mottagarens konto.

6. Klicka på Nästa.

7. Bekräfta att uppgifterna är korrekta och klicka sedan på Överför medel.

Av säkerhetsskäl kan du få en uppmaning om att autentisera ditt konto igen.

Exportera transaktioner

Du kan exportera dina publicerade Shopify Balance-kontotransaktioner till en CSV-fil för att använda med din bokföringsprogramvara. Väntande transaktioner exporteras inte.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. På kortet Kontoaktivitet klickar du på Exportera.

3. Välj ett datumintervall att exportera.

4. Klicka på Exportera som CSV.

Följande kolumner finns i CSV-filen när du exporterar transaktioner:

Kolumner som finns i den exporterade transaktions-CSV-filen
Villkor Definition
transaction_date Det datum då transaktionen godkändes. På grund av den tid som krävs för att behandla transaktionen kan detta datum vara annorlunda än när transaktionen slutfördes.
posted_at Det datum då transaktionen slutfördes. På grund av den tid som krävs för att behandla transaktionen kan detta datum vara annorlunda än när du godkände transaktionen. Väntande transaktioner visas inte.
beskrivning En kort beskrivning av transaktionen.
amount Transaktionsvärdet. Negativa värden representerar pengar som går ut från ditt konto. Positiva värden representerar pengar som kommer in till ditt konto.