Hantera dina kontotransaktioner med Shopify Balance

Med Shopify Balance kan du överföra medel, se dina kontotransaktionsbegränsningar och exportera transaktioner för din bokföringsprogramvara från din Shopify-admin.

Om du vill ha mer information om ditt Shopify Balance-konto kan du se Hantera ditt konto. Om du vill ha mer information om ditt Shopify Balance-kort kan du se Hantera ditt kort. Om du vill ha mer information om bonusprogrammet kan du se Shopify Balance-bonusar.

Transaktionsgränser för Shopify Balance-konton

Ditt Shopify Balance-konto har dagliga utgiftsgränser för olika transaktionstyper. Dagliga utgiftsgränser återställs vid midnatt UTC. Dagliga begränsningar baseras på auktoriseringsdatum, inte behandlingsdatum. Om du till exempel godkänner en transaktion en måndag, men den behandlas på tisdagen, räknas den transaktionen fortfarande in i måndagens dagliga gräns.

Dagliga bankomatuttagsgränser inkluderar eventuella bankomatleverantörsavgifter som kan debiteras när du tar ut medel. Om din återstående dagliga bankomatuttagsgräns till exempel är 200 USD och leverantörsavgifterna för bankomaten är 3 USD, kan du inte ta ut mer än 197 USD.

Varje Shopify Balance-kort har en egen utgiftsgräns. Detta gäller både fysiska och virtuella kort. Om du till exempel har en gräns på 5 000 USD kan du spendera 5 000 USD på ditt fysiska kort och 5 000 USD på ditt virtuella kort.

Visa transaktionsbegränsningar

Du kan se saldokortsbegränsningar för inköp och bankomatuttag.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Hantera kort eller Hantera konto.

3. Klicka under Korthantering på det kort du vill visa.

Visa överföringsbegränsningar

Du kan se saldo-kontogränser för pengaöverföringar.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Flytta pengar.

Din dagliga gräns visas under Belopp.

Överföra pengar till eller från ditt Shopify Balance-konto

Överföra pengar till ditt Shopify Balance-konto

Du kan överföra medel från ett bankkonto som du har anslutit till genom saldointegration med Plaid. Det tar upp till fyra arbetsdagar innan pengarna kommer fram till ditt saldokonto.

Om ditt bankkonto inte har tillräckligt med medel kan överföringen misslyckas eller din bank debitera en avgift om ditt konto övertrasseras. Misslyckade transaktioner visas inte i ditt Balance-konto.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Flytta pengar.

3. Ange överföringsuppgifterna under Överför pengar till Balance.

4. Valfritt: Klicka på Lägg till ett konto för att lägga till ett externt bankkonto. Välj din bank och följ sedan stegen för att ansluta ditt konto.

5. Valfritt: Ange en beskrivning. Beskrivningen kommer att visas i transaktionslistan för ditt Balance-konto.

6. Klicka på Nästa.

7. Bekräfta att överföringsuppgifterna är korrekta och klicka sedan på Överför medel.

Överför medel från ditt Shopify Balance-konto

Överföringarna skickas omedelbart, men de kan ta upp till tre arbetsdagar att leverera. Du kan se din återstående dagliga överföringsgräns på sidan Flytta pengar. Du kan för närvarande endast överföra pengar i USD.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Flytta pengar.

3. Ange överföringsuppgifterna under Överför pengar från Balance.

4. Valfritt: Klicka på Lägg till ett konto för att skapa en ny mottagare. Du måste ha kontonummer och clearingnummer för betalningsmottagaren för att kunna överföra pengar.

5. Valfritt: Ange en beskrivning. Beskrivningen visas på mottagarens konto.

6. Klicka på Nästa.

7. Bekräfta att uppgifterna är korrekta och klicka sedan på Överför medel.

Av säkerhetsskäl kan du få en uppmaning om att autentisera ditt konto igen.

Överför dina PayPal-utbetalningar till Shopify Balance

Om du får utbetalningar i PayPal kan du automatiskt flytta dem till ditt Balance-konto och hantera dina utbetalningar på ett ställe.

Steg:

1. Logga in på ditt PayPal-företagskonto.
  2. Gå till Wallet-avsnittet på ditt PayPal-konto.
  3. Klicka på Länka en bank eller Välj din bank.
  4. I fältet Sök efter din bank anger du några bokstäver, till exempel abc.
  5. När meddelandet Vi inte kunde hitta ditt bankmeddelande visas klickar du på Ange dina bankuppgifter.
  6. Ange clearingnummer och kontonummer för ditt Balance-konto. Du kan hitta dina kontouppgifter i ditt Balance-konto. När du anger dina uppgifter visas ditt Balance-konto som Evolve Bank & Trust, som tillhandahåller banktjänster för Shopify Balance.
  7. Följ anvisningarna för att bekräfta ditt bankkonto. PayPal kommer att be dig bekräfta beloppen på två små insättningar som skickats till ditt Balance-konto.
  8. När du har bekräftat ditt konto går du till ditt PayPal-företagskonto och aktiverar sedan automatiska överföringar och väljer Evolve Bank & Trust som din bank. Du kan välja hur ofta du vill att dina PayPal-intäkter ska överföras till ditt Balance-konto.

Exportera transaktioner

Du kan exportera dina publicerade Shopify Balance-kontotransaktioner till en CSV-fil för att använda med din bokföringsprogramvara. Väntande transaktioner exporteras inte.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. På kortet Kontoaktivitet klickar du på Exportera.

3. Välj ett datumintervall att exportera.

4. Klicka på Exportera som CSV.

Följande kolumner finns i CSV-filen när du exporterar transaktioner:

Kolumner som finns i den exporterade transaktions-CSV-filen
Villkor Definition
transaction_date Det datum då transaktionen godkändes. På grund av den tid som krävs för att behandla transaktionen kan detta datum vara annorlunda än när transaktionen slutfördes.
posted_at Det datum då transaktionen slutfördes. På grund av den tid som krävs för att behandla transaktionen kan detta datum vara annorlunda än när du godkände transaktionen. Väntande transaktioner visas inte.
beskrivning En kort beskrivning av transaktionen.
amount Transaktionsvärdet. Negativa värden representerar pengar som går ut från ditt konto. Positiva värden representerar pengar som kommer in till ditt konto.