Hantera dina kontotransaktioner med Shopify Balance

Med Shopify Balance kan du överföra medel, se dina kontotransaktionsbegränsningar och exportera transaktioner för din bokföringsprogramvara från din Shopify-admin.

Läs mer om Shopify Balance, till exempel att hantera ditt konto, flera konton, hantera ditt kort och Shopify Balance-belöningar.

Transaktionsgränser för Shopify Balance-konton

Ditt Shopify Balance-konto har dagliga utgiftsgränser för olika transaktionstyper. Dagliga utgiftsgränser återställs vid midnatt UTC. Dagliga begränsningar baseras på auktoriseringsdatum, inte behandlingsdatum. Om du till exempel godkänner en transaktion en måndag, men den behandlas på tisdagen, räknas den transaktionen fortfarande in i måndagens dagliga gräns.

Dagliga bankomatuttagsgränser inkluderar eventuella bankomatleverantörsavgifter som kan debiteras när du tar ut medel. Om din återstående dagliga bankomatuttagsgräns till exempel är 200 USD och leverantörsavgifterna för bankomaten är 3 USD, kan du inte ta ut mer än 197 USD.

Kontakta ATM-leverantören om det uppstår ett problem med ditt kontantuttag i bankomat.

Varje Shopify Balance-kort har en egen utgiftsgräns. Detta gäller både fysiska och virtuella kort. Om du till exempel har en gräns på 5 000 USD kan du spendera 5 000 USD på ditt fysiska kort och 5 000 USD på ditt virtuella kort.

Visa transaktionsbegränsningar

Du kan se maxbeloppen på Balance-korten för inköp och ATM-uttag. Dagliga maxbelopp är inte tillgängliga krediter och gäller endast för de medel du har tillgängliga på ditt konto. Kontakta ATM-leverantören om det uppstår ett problem med ditt kontantuttag i bankomat.

Visa överföringsbegränsningar

Du kan se Balance-kontogränser för pengaöverföringar som delas på alla dina konton.

Steg:

Överför pengar mellan dina Shopify Balance-konton

Du kan överföra medel mellan dina Balance-konton.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Flytta pengar och sedan på Överför medel.

3. Från rullgardinsmenyn väljer du det konto du vill flytta medlen från.

4. I rullgardinsmenyn Till väljer du det konto du vill flytta pengarna till.

5. Ange det belopp du vill överföra.

6. Klicka på Granska detaljer.

Läs mer om att lägga till flera konton till Shopify Balance.

Överföra pengar till eller från ditt Shopify Balance-konto

Överföringarna skickas omedelbart, men de kan ta upp till sex arbetsdagar att leverera. Du kan se hur mycket som återstår till din dagliga överföringsgräns på sidan Flytta pengar. Du kan för närvarande endast överföra pengar i USD.

Överföra medel från ett anslutet bankkonto

Du kan överföra medel från ett bankkonto som du har anslutit genom vår integration med Plaid. Det tar upp till sex arbetsdagar för pengarna att komma fram till ditt Balance-konto. Om du behöver annullera en överföring kan du endast göra det inom de första två dagarna efter att överföringen är auktoriserad.

Om ditt bankkonto inte har tillräckligt med medel kan överföringen misslyckas eller din bank debitera en avgift om ditt konto övertrasseras. Misslyckade transaktioner visas inte i ditt Balance-konto.

Överföra pengar till ditt Shopify Balance-konto

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Välj det konto där du vill lägga till medel.

3. Valfritt: gör följande för att kopiera dina Shopify Balance-kontouppgifter:

1. Klicka på Hantera konto och sedan på Visa uppgifter.
    2. Klicka på urklippsikonen.
  4. Logga in på ditt befintliga företagskonto eller ett vanligt bankkonto där du vill dra pengarna från.

5. Gå igenom din banks gällande rutiner för att överföra pengar från banken med hjälp av Shopify Balance-kontouppgifter.

Överföra medel från ditt Shopify Balance-konto

Överföringarna skickas omedelbart, men de kan ta upp till tre arbetsdagar att leverera. Du kan se din återstående dagliga överföringsgräns på sidan Flytta pengar. Du kan för närvarande endast överföra pengar i USD.

Av säkerhetsskäl kan du få en uppmaning om att autentisera ditt konto igen.

Överför dina PayPal-utbetalningar till Shopify Balance

Om du får utbetalningar i PayPal kan du automatiskt flytta dem till ditt Balance-konto och hantera dina utbetalningar på ett ställe.

Steg:

1. Logga in på ditt PayPal-företagskonto.
  2. Gå till Wallet-avsnittet på ditt PayPal-konto.
  3. Klicka på Länka en bank eller Välj din bank.
  4. I fältet Sök efter din bank anger du några bokstäver, till exempel abc.
  5. När meddelandet Vi inte kunde hitta ditt bankmeddelande visas klickar du på Ange dina bankuppgifter.
  6. Ange clearingnummer och kontonummer för ditt Balance-konto. Du kan hitta dina kontouppgifter i ditt Balance-konto. När du anger dina uppgifter visas ditt Balance-konto som Evolve Bank & Trust, som tillhandahåller banktjänster för Shopify Balance.
  7. Följ anvisningarna för att bekräfta ditt bankkonto. PayPal kommer att be dig bekräfta beloppen på två små insättningar som skickats till ditt Balance-konto.
  8. När du har bekräftat ditt konto går du till ditt PayPal-företagskonto och aktiverar sedan automatiska överföringar och väljer Evolve Bank & Trust som din bank. Du kan välja hur ofta du vill att dina PayPal-intäkter ska överföras till ditt Balance-konto.

Exporterar transaktioner

Du kan exportera dina publicerade Shopify Balance-kontotransaktioner till en CSV-fil för att använda med din bokföringsprogramvara. Väntande transaktioner exporteras inte.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Välj det konto du vill exportera transaktionerna från.

3. På kortet Kontoaktivitet klickar du på Exportera.

4. Välj ett datumintervall att exportera.

5. Klicka på Exportera som CSV.

Följande kolumner finns i CSV-filen när du exporterar transaktioner:

Kolumner som finns i den exporterade transaktions-CSV-filen
Villkor Definition
transaction_date Det datum då transaktionen godkändes. På grund av den tid som krävs för att behandla transaktionen kan detta datum vara annorlunda än när transaktionen slutfördes.
posted_at Det datum då transaktionen slutfördes. På grund av den tid som krävs för att behandla transaktionen kan detta datum vara annorlunda än när du godkände transaktionen. Väntande transaktioner visas inte.
beskrivning En kort beskrivning av transaktionen.
amount Transaktionsvärdet. Negativa värden representerar pengar som går ut från ditt konto. Positiva värden representerar pengar som kommer in till ditt konto.