Lägga till och betala räkningar via Shopify Bill Pay

Shopify Bill Pay stöder både inhemska och internationella fakturabetalningar. Första gången du konfigurerar en betalning med en säljare lägger du till säljarens uppgifter och din föredragna betalningsmetod. Nästa gång du betalar en faktura från den leverantören sparas informationen och dina betalningsinställningar för att göra processen snabbare.

Fakturakrav och överväganden

Shopify Bill Pay låter dig betala både inrikes och internationella räkningar, med några få undantag. Granska följande begränsningar:

Granska följande överväganden för att enkelt kunna betala dina räkningar:

• Anslut och verifiera ditt bankkonto innan du gör en fakturabetalning med hjälp av en banköverföring. Det är möjligt att lägga till bankkontot under fakturabetalningsprocessen, men detta kan leda till förseningar.
  • Fakturabetalningar över vissa värden kan hållas kvar som verifikation. Lägg till en bild av fakturan under fakturabetalningsprocessen för att påskynda verifikationsprocessen.

Lägga till fakturor i Shopify Bill Pay

Räkningar kan läggas till i Shopify Bill Pay på följande sätt:

Lägg till en faktura manuellt

Du kan lägga till en faktura manuellt till ditt Shopify Bill Pay-konto och betala den senare. Om du vill lägga till och betala räkningen manuellt i ett steg kan du antingen betala en inhemsk räkning eller betala en internationell räkning.

Steg:

1. Klicka på Ekonomi > Bill Pay i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Lägg till faktura.
  3. Lägg till betalningsuppgifterna:

• Klicka på Lägg till fil för att ladda upp en fakturafil. Filen måste vara antingen en PDF eller JPG.
    • Klicka på Lägg till uppgifter manuellt för att ange fakturans uppgifter manuellt.
  4. Klicka på Spara och betala senare.

Lägg till en faktura via e-post

Ditt Shopify Bill Pay-konto levereras med en unik e-postadress dit du eller dina säljare kan skicka fakturor. Om du inte har några fakturor i Shopify Bill Pay-kontot visas din unika e-postadress för Shopify Bill Pay på Shopify Bill Pays hemsida. Om du har fakturor visas e-postadressen ovanför fakturaområdet på startsidan.

När du eller din säljare skickar en faktura till den här adressen och bifogar en faktura visas fakturan sedan i ditt Shopify Bill Pay-konto i din Shopify-admin, med alla eller delar av fakturans information ifylld. Bifogad faktura måste vara en PNG-, JPG-, PDF- eller GIF-fil och kan vara en maximal storlek på 10 MB.

Att lägga till fakturor via e-post kan vara ett snabbt sätt att fylla i ditt Shopify Bill Pay-konto med de räkningar du behöver betala. Överväg att använda några av följande metoder:

• Se till att dina leverantörer känner till din e-postadress för Shopify Bill Pay så att de kan skicka fakturor dit direkt
  • Vidarebefordra e-postmeddelanden som innehåller bifogade fakturor till din e-postadress för Shopify Bill Pay
  • Ta en skärmdump eller bild av din faktura och bifoga den till ett e-postmeddelande som du skickar till din Shopify Bill Pay-e-postadress

Lägga till fakturor via QuickBooks Online

Du kan ansluta ditt QuickBooks Online-konto så att fakturor från ditt QuickBooks-konto automatiskt läggs till i ditt Shopify Bill Pay-konto. Synkronisering med QuickBooks synkroniserar även din leverantörslista och en leverantörsprofil skapas i din Shopify Bill Pay för varje säljare som har en obetald räkning.

När du har anslutit ditt konto synkroniseras fakturor från de senaste 60 dagarna inom några minuter. Därefter sker en synkronisering varannan timme för att ta in nya fakturor.

Lägga till räkningar via Gmail

Du kan ansluta ditt Gmail-konto så att fakturor från din inkorg i Google Mail automatiskt läggs till i ditt Shopify Bill Pay-konto.

När Shopify Bill Pay har anslutits skannas regelbundet din Gmail-inkorg efter fakturor som skickas från leverantörer med filbilagor. Shopify Bill Pay importerar ingenting och har inte åtkomst till andra meddelanden i din inkorg.

Lägg till fakturor via Stocky

Om du använder Stocky-appen för att hantera lager för din butik kan du ansluta Stocky till Shopify Bill Pay för att omvandla dina öppna inköpsordrar från Stocky till fakturor i Shopify Bill Pay.

Innan du lägger till fakturor via Stocky, se till att du har anslutit Stocky till Shopify Bill Pay med hjälp av din åtkomstnyckel för Stocky API.

När du skapar fakturor från Stocky-inköpsordrar synkroniseras följande information med de efterföljande fakturorna:

• Totalt belopp ($)
  • Säljarens namn
  • Förfallodatum
  • Inköpsordernummer

Fakturor som läggs till via Stocky visas i din inkorg för Bill Pay som obetalda och med Stocky listad som ursprung.

Steg:

1. Gå till Ekonomi > Bill Pay från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Skapa räkningar från Stocky.
  3. Välj inköpsordrarna som du vill göra om till räkningar och klicka sedan på Skapa räkningar.

Betala en räkning

Första gången du betalar en säljare via Shopify Bill Pay lagras de betalningsinställningar du väljer tills nästa gång du betalar den säljaren. Du kan ändra dessa inställningar varje gång.

Om säljaren som du betalar inte redan har en leverantörsprofil i ditt Shopify Bill Pay-konto skapas en automatiskt efter att du har lagt till fakturans säljaruppgifter.

Alternativen och stegen för att betala en inhemsk räkning skiljer sig från att betala en internationell räkning.

Betala en inhemsk räkning

1. Klicka på Ekonomi > Bill Pay i din Shopify-admin.
  2. Få tillgång till konfigurationen för fakturabetalning:

• Om säljaren har e-postat fakturan till din Shopify Bill Pay-e-postadress har fakturan synkroniserats via QuickBooks, eller om du tidigare har lagt till fakturan, klicka på fakturan.
    • Klicka på Lägg till faktura om du konfigurerar fakturabetalningen manuellt.
  3. Lägg till eller granska fakturans betalningsuppgifter:

• Granska detaljerna och ange eventuell information som saknas om alla eller några av fakturans uppgifter redan har fylls i.
    • Lägg till betalningsuppgifter om du konfigurerar fakturabetalningen manuellt:
      • Klicka på Lägg till fil för att ladda upp en fakturafil. Filen måste vara antingen en PDF eller JPG.
      • Klicka på Lägg till uppgifter manuellt för att ange fakturans uppgifter manuellt.
  4. Klicka på Fortsätt

5. Välj betalningsmetod för fakturan. Du kan också välja Lägg till betalningsmetod från rullgardgardinsmenyn för att konfigurera en ny metod.

6. Välj säljarens leveransmetod för betalningen. Om du inte har betalat den här säljaren innan du använder Shopify Bill Pay kan du behöva ange ytterligare information om leveransmetoden, till exempel ett clearing- och ett kontonummer om du betalar leverantören via en banköverföring.

• Om du vill att säljaren ska få en banköverföring väljer du ACH-banköverföring.
    • Om du vill att säljaren ska få en check via posten klickar du på Papperscheck.Om det här är första gången du skickar en check till säljaren blir du uppmanad att ange säljarens leveransadress.Klicka på Redigera om du behöver ändra leveransadressen.Granska vad som visas på checken.
    • För att låta säljaren bestämma hur betalningen ska tas emot klickar du på Be säljare att välja (endast amerikanska säljare). Ett e-postmeddelande skickas till säljaren för att konfigurera leveransmetoden. Länken i e-postmeddelandet är giltig i sju dagar.
  7. Välj det datum du vill att betalningen ska tas från din betalningsmetod under Dragningsdatum.

8. Om du har valt ACH-banköverföring väljer du leveranshastighet.

9. Klicka på Schemalägg betalning.

Betala en internationell räkning

Internationella räkningar måste betalas med hjälp av en banköverföring eller ditt Shopify Balance-konto. Du kan inte betala en internationell räkning med ett kredit- eller betalkort. Din säljare betalas sedan via en internationell banköverföring. Du behöver din säljares SWIFT- eller IBAN-nummer.

Om det här är första gången du betalar en internationell räkning måste du ange ytterligare information om ditt företag under betalningsprocessen, till exempel din företagsinformation och personlig information om alla företagsägare som äger 25 % eller mer av företaget eller de som är viktiga beslutsfattare i företaget.

Steg:

1. Klicka på Ekonomi > Bill Pay i din Shopify-admin.
  2. Få tillgång till konfigurationen för fakturabetalning:

• Om säljaren har e-postat fakturan till din Shopify Bill Pay-e-postadress har fakturan synkroniserats via QuickBooks, eller om du tidigare har lagt till fakturan, klicka på fakturan.
    • Klicka på Lägg till faktura om du konfigurerar fakturabetalningen manuellt.
  3. Lägg till eller granska fakturans betalningsuppgifter:

• Granska detaljerna och ange eventuell information som saknas om alla eller några av fakturans uppgifter redan har fylls i.
    • Lägg till betalningsuppgifter om du konfigurerar fakturabetalningen manuellt:
      • Klicka på Lägg till fil för att ladda upp en fakturafil. Filen måste vara antingen en PDF eller JPG.
      • Klicka på Lägg till uppgifter manuellt för att ange fakturans uppgifter manuellt.
  4. Klicka på Fortsätt

5. Välj betalningsmetod för räkningen.

6. Välj Internationell överföring som leveransmetod.

7. Om det här är första gången du betalar den här leverantören anger du deras betalningsuppgifter och klickar sedan på Fortsätt.

8. Välj betalningsändamål i rullgardgardinsmenyn. Om du väljer Annat, ange en beskrivning.

9. Klicka på Fortsätt

10. Välj det datum du vill att betalningen ska tas från din betalningsmetod under Dragningsdatum.

11. Klicka på Schemalägg betalning.