Utseende

När du installerar Shopify Inbox ingår webbutikschatt automatiskt, men är som standard inte synlig för kunder. När du gör chattalternativet synligt kan du även anpassa knappen och chattfönstret så att det matchar stilen på ditt webbutikstema.

Aktivera webbutikschatt

Som standard är webbutikschatt inte synlig i din butik. Ändra tillgängligheten för webbutikschatt för dina kunder på sidan Utseende i din Shopify-administratör.

Steg:

1. I din Shopify-administratör går du till Inbox > Utseende.
  2. Ställ in Synlighet för webbutikschatt till synlig.
  3. Klicka på Spara.

Anpassa språket för webbutikschatten

Webbutikschatten visas på samma språk som ditt tema. Om du använder ett språk som inte stöds visas webbutikschatten på engelska som standard.

Lägg till en anpassad hälsning

En standardhälsning har ställts in för att välkomna kunder till din webbutikschatt. Du kan anpassa detta meddelande på Inbox-sidan Utseende i din Shopify-administratör.

1. Gå till Inbox > Utseende > Hälsning i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på textrutan för att redigera meddelandet.
  3. Klicka på Spara.

Du kan återställa hälsningsmeddelandet så att det använder standardmeddelandet genom att klicka på Återställ till standard.

Formulär innan chatt

Kunderna anger sin kontaktinformation innan de startar en webbutikschatt med dig. Det gör att Inbox kan skicka ditt svar till kundens e-postadress om de lämnar din butik. Alla chattsvar, oavsett om de visas i webbutikschatten eller skickas via e-post, visas i dina konversationer i Inbox.

Du kan förhandsgranska formuläret innan chatt för att se hur det visas för dina kunder. Klicka på knappen Förhandsgranska för att visa formuläret innan chatt.

Varumärkesanpassning

Kunder som bläddrar i din webbutik kan klicka på en chattknapp för att starta en chatt med dig i webbläsarfönstret. Du kan ändra knappstil och färg för att matcha din webbutik från sidan Utseende under Shopify Inbox.

Steg:

1. Gå till Inbox > Utseende i Shopify-administratören och bläddra ner till Varumärkesanpassning.

2. I fältet Färg anger du en hexadecimalkod eller klickar på rullgardinsmenyn för att använda färgväljaren för att välja en färg.

3. Välj din Knappstil. Välj antingen Längst ner till höger eller Längst ner till vänster för din chattknapp med hjälp av rullgardinsmenyn Knapplacering.

4. Klicka på Spara.

Förhandsgranska kundupplevelsen

Fönstret Förhandsgranskning visar hur ditt onlinechattfönster visas för dina kunder. Använd rullgardinsmenyn för att växla mellan vyer för att förhandsgranska hur webbutikschatt visas för besökare i din butik.

På sidan Utseende är de tillgängliga förhandsgranskningarna:

• Formulär innan chatt
  • Öppet chattfönster
  • Stängt chattfönster
  • Begäran om orderstatus

På sidan Skapa vanliga frågor är de tillgängliga förhandsgranskningarna:

• Öppet chattfönster
  • Samtal

Begäran om Vanliga frågor och orderstatus

Du kan ändra visningsordningen för dina aktiva vanliga frågor.

1. I din Shopify-administratör går du till Shopify Inbox > Utseende.
  2. Klicka på ⋮⋮ och dra den vanliga frågan för att sortera om visningslistan.
  3. (Valfritt) Klicka på Redigera för att ändra frågor eller svar i vanliga frågor eller för att ställa in vanliga frågor till inaktiva.

Den uppdaterade listan över aktiva vanliga frågor kommer automatiskt att visas i din webbutik.