Utseende

När du installerar Shopify Inbox ingår webbutikschatt automatiskt, men är som standard inte synlig för kunder. När du gör chattalternativet synligt kan du även anpassa knappen och chattfönstret så att det matchar stilen på ditt webbutikstema.

Aktivera webbutikschatt

Som standard är webbutikschatt inte synlig i din butik. Ändra tillgängligheten för webbutikschatt för dina kunder på sidan Utseende i din Shopify-administratör.

Steg:

1. I din Shopify-administratör går du till Shopify Chat > Utseende.
  2. Ställ in Synlighet för webbutikschatt till synlig.
  3. Klicka på Spara.

Anpassa knappen Shopify Chat

Kunder som bläddrar i din webbutik kan klicka på en chattknapp för att starta en chatt med dig i webbläsarfönstret. Du kan ändra knappstil och färg för att matcha din webbutik från sidan Utseende under Shopify Inbox.

Steg:

1. I din Shopify-administratör går du till Inbox > Utseende.

2. Välj din Stil på webbutikschatt. Välj antingen Längst ner till höger eller Längst ner till vänster för din chattknapp genom att använda rullgardinsmenyn Plats.

3. I fältet Färg anger du en hexadecimalkod eller klickar på rullgardinsmenyn för att använda färgväljaren för att välja en färg.

4. Klicka på Spara.

Förhandsgranska kundupplevelsen

Fönstret Förhandsgranskning visar hur ditt onlinechattfönster visas för dina kunder. Använd rullgardinsmenyn för att växla mellan vyer för att förhandsgranska hur webbutikschatt visas för besökare i din butik.

På sidan Utseende är de tillgängliga förhandsgranskningarna:

• Öppet chattfönster
  • Stängt chattfönster
  • Begäran om orderstatus

På sidan Skapa vanliga frågor är de tillgängliga förhandsgranskningarna:

• Öppet chattfönster
  • Samtal

Anpassa språket för webbutikschatten

Webbutikschatten visas på samma språk som ditt tema. Om du använder ett språk som inte stöds visas webbutikschatten på engelska som standard.

Redigera välkomstmeddelandet

1. Klicka på Redigera för att ändra ditt välkomstmeddelande för webbutikschatt.
  2. Tryck på Spara för att spara dina ändringar.

Begäran om Vanliga frågor och orderstatus

Du kan ändra visningsordningen för dina aktiva vanliga frågor.

1. I din Shopify-administratör går du till Shopify Inbox > Utseende.
  2. Klicka på ⋮⋮ och dra den vanliga frågan för att sortera om visningslistan.
  3. (Valfritt) Klicka på Redigera för att ändra frågor eller svar i vanliga frågor eller för att ställa in vanliga frågor till inaktiva.

Den uppdaterade listan över aktiva vanliga frågor kommer automatiskt att visas i din webbutik.