Konfigurera Facebook för Shopify Inbox

Med Facebook Messenger-funktionen i Facebook-kanalen kan du ansluta Facebook till Shopify Inbox. När du har aktiverat meddelandefunktionen i Facebook-kanalen kan du skicka och ta emot meddelanden från Facebook med Shopify Inbox. Se till att du har en Facebook-företagssida innan du lägger till meddelanden.

Lägg till Messenger i Facebook-kanalen

Du kan när som helst lägga till meddelanden från sidan Översikt i Facebook-kanalen. Om Facebook Shop, Instagram Shopping eller Facebook Marketing redan har konfigurerats i din butiks Facebook-kanal kan vissa steg redan ha slutförts.

Innan du lägger till meddelanden i Facebook-kanalen ska du se till att du har ställt in Facebook-kanalen och att din Facebook-sida har en Skicka ett meddelande till oss-knapp. Om du vill veta mer om hur du lägger till en Skicka ett meddelande till oss-knapp kan du läsa Hur lägger jag till en åtgärdsknapp på min Facebook-sida?.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör klickar du på Facebook > Översikt.
  2. Klicka på Starta konfiguration i avsnittet Facebook Messenger.
  3. Klicka på Bekräfta för att ansluta Messenger till Shopify Inbox.
  4. Klicka på Gå till Facebook-sidan för att konfigurera din meddelandeknapp. Ditt företags Facebook-sida måste ha en Skicka ett meddelande till oss-knapp för att slutföra detta steg.
  5. Klicka på Gå till Shopify Inbox för att logga in på Shopify Inbox och slutföra din Messenger-konfigurering.

När en kund skickar meddelanden till dig på Facebook kan du nu svara med hjälp av Shopify Inbox.