Webbutikschatt

Webbutikschatt ingår i Shopify Inbox (tidigare känd som Shopify Chat). Du kan läsa och svara på dina kunders meddelanden med hjälp av Shopify Inbox på din stationära dator eller din mobila enhet, samt skicka produktlänkar, bilder eller rabattkoder.

Aktivera webbutikschatt

Webbutikschatt ingår i Shopify Inbox, men är inte aktiverad som standard.

Steg:

1. I din Shopify-administratör klickar du på Inbox > Utseende.

2. Klicka på Synlig i avsnittet Synlighet för webbutikschatt.

3. Klicka på Spara.

För att inaktivera webbutikschatten följer du stegen ovan och väljer Inte synlig. Detta tar bort knappen för onlinechatt från din webbutik.

Anpassa webbutikschatten

Du kan anpassa knappen och chattfönstret så att det överensstämmer med stilen i ditt webbutikstema.

Anpassa chattknappen i webbutiken

Kunder som bläddrar i din webbutik kan klicka på en chattknapp för att starta en chatt med dig i webbläsarfönstret. Du kan ändra knappstil och färg för att matcha din webbutik från sidan Utseende i din Shopify-administratör.

Steg:

1. I din Shopify-administratör går du till Inbox > Utseende.

2. Välj Stil på webbutikschatten. Välj en plats för chattknappen genom att använda rullgardinsmenyn Plats.

3. I fältet Färg anger du en hexadecimalkod eller klickar på rullgardinsmenyn för att använda färgväljaren för att välja en färg.

4. Klicka på Spara.

Anpassa språket för webbutikschatten

Webbutikschatten visas på samma språk som ditt tema. Om du använder ett språk som inte stöds visas webbutikschatten på engelska som standard.

Anpassa hälsningar för webbutikschatten

När en kund klickar på chattknappen i din butik visas ett välkomstmeddelande i chattrutans rubrik. Om du har ställt in ett uppföljnings- eller frånvaromeddelande visas meddelandet efter kundtyperna i chattfönstret den första gången. Du kan anpassa automatiska meddelanden från sidan Inbox > Sparade svar i din Shopify-administratör. Se Automatiserade meddelanden för mer information.

Visa och svara på chattmeddelanden i webbutiken

Du kan visa och svara på meddelanden från kunder med Shopify Inbox-appen på en iOS-, iPadOS- eller Android-enhet eller genom att logga in på Shopify Inbox på en dator via shopifyinbox.com.

Meddelanden från kunder som använder webbutikschatten visar inte ett foto eller ett namn för kunden, men Shopify Inbox kopplar varje anonym kund till en standardavatar och ett unikt butiksbesöksnamn.

Se Konversationer för mer information om hur du visar och svarar på chattmeddelanden i webbutiken.

E-postmeddelanden med Shopify Inbox

Kunderna kan ange sin e-postadress när de skickar ett meddelande till dig från din webbutikschatt. Detta gör att de kan få ett svar från dig via e-post istället för att behöva vänta i livechatten på ett svar. Om en kund anger en e-postadress som inte matchar en befintlig kundpost skapas en ny kundpost. Svar skickas till kunden via e-post och även till livechatten om kunden fortfarande befinner sig i din webbutik.

Om kunden tillhandahåller en e-postadress skickas handlarens svar i en e-postmall som innehåller butiksnamnet. Brödtexten i e-postmeddelandet innehåller det nya svaret och upp till tio tidigare meddelanden i konversationen för att ge sammanhang.

Inbox pausar SMS-svar på obegränsad tid från och med 1 oktober 2021, på grund av ändringar i överensstämmelse med A2P 10DLC. Från och med detta datum dirigeras kunder till webbutiken för att starta en ny konversation med en e-postadress.

Alla SMS-meddelanden med mall, till exempel meddelanden med orderbekräftelser och orderstatus, ingår inte i Shopify Inbox och kommer fortsätta att skickas.

Kundupplevelse

När en kund klickar på chattknappen öppnas en konversation i webbläsaren. Kunden kan fortsätta att navigera till andra sidor i din webbutik och konversationen förblir öppen tills de stänger den. Om kunden navigerar bort från din butik sparas konversationen under en kort tid så att de kan fortsätta konversationen om de återgår till din webbplats.

När en kund har skickat sitt första meddelande uppmanas kunden att ange en e-postadress. När kunden har angett sin kontaktinformation skapas en kundpost eller matchas med din butik och det första meddelandet skickas till dig så att konversationen kan fortsätta.

Ordersökning

Utöver att använda webbutikschatten för att kommunicera med handlare kan kunder spåra status för sin order. Kunder kan öppna webbutikschatten, välja Jag vill ha en uppdatering på min order och sedan ange ordernummer och den e-postadress som är kopplad till ordern. Kunden får ett svar i chattfönstret som innehåller distributionsstatus för ordern, en länk för att spåra ordern om ordern har skickats eller en länk till orderstatussidan för mer information. Om kunden anger fel e-postadress eller ordernummer får denne ett felmeddelande.