Automatiserade meddelanden

Automatiserade meddelanden gör att du kan svara kunder även när du är borta från din webbutik. Det finns tre automatiserade meddelanden som du kan anpassa:

• Välkommen: Visas när din kund inleder en chattsession online.
  • Uppföljning: När uppföljningsmeddelandet är aktivt skickas uppföljningsmeddelandet: - vid schemalagda tidpunkter, eller

• efter att kunden skickar ett meddelande från ditt onlinechattfönster.
  • Borta: När bortameddelandet är aktivt skickas bortameddelandet: - när uppföljningsmeddelandet inte är schemalagt

• efter att kunden skickar ett meddelande från ditt onlinechattfönster.

Uppföljningsmeddelandet meddelar kunderna att deras meddelande har levererats. Det här är ett bra sätt att ange förväntningar på svarstid. Du kan schemalägga detta meddelande så att det skickas automatiskt efter varje kunds första chattmeddelande, eller endast under de specifika timmar du väljer.

Bortameddelandet skickas när uppföljningsmeddelandet inte är schemalagt. Det låter dig ange förväntningar på längre svarstider än normalt.

När du skapar automatiska meddelanden i din Shopify-administratör visar förhandsgranskningsfönstret hur de kommer att visas för dina kunder.

Oavsett vilken typ av automatiserade meddelanden du visar för dina kunder kan du se alla konversationer i Shopify Inbox eller i Android-, iOS- eller iPad-inkorgsappen.

Redigera ditt välkomstmeddelande

Välkomstmeddelandet visas i onlinechattfönstrets sidhuvud. Använd den för att välkomna kunder och uppmuntra dem till att chatta.

Steg:

1. I din Shopify-administratör går du till Inbox > Sparade svar > Automatiska meddelanden.
  2. Klicka på Välkomstmeddelande.
  3. Du kan använda standardmeddelandet eller lägga till ditt eget. Du kan när som helst återställa standardmeddelandet genom att klicka på länken Återställ till standard under meddelandefältet.
  4. Klicka på Spara.

Redigera ditt uppföljningsmeddelande

Uppföljningsmeddelandet meddelar kunderna att du har fått deras meddelande. När det är aktivt skickas uppföljningsmeddelandet automatiskt under dess schemalagda timmar efter att en kund skickar sitt första meddelande i chatt-fönstret.

Du kan schemalägga uppföljningsmeddelandet så att det skickas automatiskt efter varje kunds första meddelande, eller endast under de specifika timmar du väljer. Som standard är uppföljningsmeddelandet inställt på aktiv.

Steg:

Ange schema för ditt uppföljningsmeddelande

Uppföljningsmeddelandet gör det möjligt för dig att ange förväntningar på svarstid. Du kan schemalägga den till att skickas automatiskt efter varje kunds första meddelande, eller endast under de specifika timmar du väljer.

Steg:

Redigera ditt bortameddelande

Bortameddelandet skickas automatiskt till kunder när uppföljningsmeddelandet inte är schemalagt.