Checklista för Go Digital Canada

Den här checklistan beskriver alla nödvändiga steg för att skapa en online-närvaro för din butik med Shopify. Stegen omfattar vad du behöver göra innan du börjar med Shopify och vägleder dig genom hur du lanserar och marknadsför din webbutik. Det kan vara användbart att skriva ut denna checklista eller ladda ned den som en PDF för att enkelt kunna referera till den under hela konfigureringsprocessen.

Innan du påbörjar

Innan du börjar konfigurera din Shopify-butik är det viktigt att du förstår dina mål. Fråga dig själv grundläggande frågor om din butik. Om du till exempel vill sälja dina produkter både online och personligen? Vill du sälja dina produkter via sociala medier såsom Facebook? Detta kan hjälpa dig att fokusera din uppmärksamhet och påskynda din installationsprocess. Du kan även fundera över vilken prissättningsplan som möter dina behov. Du behöver dock inte välja en plan förrän i slutet av din 90-dagars gratis provperiod.

De första stegen

Innan du fyller din Shopify butik med produkter måste du ange viss information om dig själv och din butik. Du måste bestämma dig för några grundläggande standarder för dina produktförteckningar och kundtransaktioner. Du måste även konfigurera din domän för att se till att dina kunder kan hitta din butik online.

Organisera din butik

Hur din butik ser ut och vilka produkter du ska sälja är två av de viktigaste delarna av din online-butik. Prova några olika teman för att se vilket som ser bäst ut och lägg sedan till några produkter att sälja. Beroende på hur många produkter du planerar att erbjuda, att lägga till och organisera dina produktförteckningar kan vara det mest tidskrävande steget i att skapa en Shopify-butik. Var noga med att ge dig själv gott om tid för att lägga till dina produkter, organisera dem i grupper och konfigurera nödvändig skatte- och fraktinformation.

Testa din butik

Innan du lanserar din webbutik, placera några testorder för att se hur utcheckningsprocessen fungerar.

Lansera din webbutik

När du har valt en plan och testat din webbutik är du redo att se den. Du kan ta bort ditt lösenord för webbutiken och lägga till en chatt-widget för att underlätta för besökare till webbutiken att kunna ställa frågor.

Lägg till andra försäljningskanaler på webben

När du har startat din webbutik kan ditt företag dra nytta av att lägga till några andra onlinekanaler i din Shopify-butik. Det finns flera onlinekanaler som du kan lägga till i din Shopify-admin när du ska bedriva försäljning online.

Marknadsför ditt företag

När du har startat din webbutik måste du marknadsföra den. Du kan förbättra din butiks synlighet genom att lägga till den information som kommer att användas av sökmotorer och genom att marknadsföra din butik på alla lämpliga platser.