Att välja dina butikshanteringsinställningar

Innan du öppnar din butik för kunderna måste du göra följande:

• Lägg till en pakettyp.
  • Välj vilka betalningsmetoder du ska acceptera och var du ska ta emot dina utbetalningar.
  • Anpassa dina skatteinställningar.
  • Lägg till dina butikspolicyer till din betalningssida.

Lägg till en pakettyp

Du kan spara mått och vikt för dina förvalda förpackningstyper på inställningssidan Frakt och leverans i din Shopify-administratör.

Steg:

1. Klicka på Lägg till paket.

Ställ in platser (tillval)

Om du planerar att hantera dina inventarier och distribuera beställningar från olika lager, kan du använda platser. När du har ställt in flera platser, om du har slut i lager på en plats men har i lager på en annan plats, delar Shopify upp beställningen så att den distribueras från flera platser.

Dina platser kan vara butiker, lager, popup-butiker, dropshipping-leverantörer eller någon annan plats där du hanterar eller förvarar varor. Med flera platser har du bättre översikt över företagets lager.

För de flesta Shopify-planer kan du ha upp till sex platser.

Skapa en plats

Steg:

När du har skapat en plats läggs den till längst ner i listan över distributionsprioritet.

Om du har mer än en aktiv plats måste du ange prioritetssekvensen för orderdistribution. Mer information om hur du distribuerar order med flera platser finns i Setting up your locations (Konfigurera dina platser).

Ange som aktiv betalningsmetod

Shopify stöder flera olika betalningsmetoder, men det enklaste sättet att acceptera betalningar online med Shopify är Shopify Payments.

Shopify Payments eliminerar behovet av att konfigurera en tredjepartsbetalningsleverantör eller ett Merchant-konto för att acceptera betalningar. Shopify Payments kommer fullt integrerat med din butik och låter dig hantera din verksamhet och ekonomi på ett ställe.

Steg:

När du har ställt in Shopify-betalningar kan du konfigurera dina inställningar eller göra en testöverföring i din butik.

Ställ in skatter

Som försäljare kan du behöva debitera skatt på din försäljning och sedan rapportera och skicka dessa till din skattemyndighet. Även om skattelagstiftningen är komplex och kan förändras ofta, kan du ställa in Shopify för att hantera vanliga säljskatteberäkningar. Du kan även åsidosätta skatt för att hantera unika skatteregler och situationer.

Shopify använder många standardsatser för försäljningsskatt som uppdateras regelbundet. Om du använder standardvärdena bör du bekräfta att de är aktuella och korrekta. Du kan åsidosätta dem när det behövs.

Se till att dina skatteinställningar är korrekta för din butik och du måste komma ihåg att deklarera skatt för din butik. För mer information om skatt och din Shopify-butik, se Skatt.

Allmän process för att konfigurera skatt

Det finns inte en formell lista över de steg du behöver ta för att konfigurera din skatt. Använd istället detta förfarande som en guide:

1. Om du driver en webbshop ska du konfigurera de länder du kommer att leverera till.
  2. Om du använder Shopify POS för att sälja personligen, ställ in skattesatserna baserat på dina detaljhandelsplatser. Standard POS-skattesatser är baserade på den geografiska plats där din personliga försäljning sker.
  3. Ställ in skattesatserna i de länder och regioner som du kommer sälja i och skicka dina produkter till:

• Om du befinner dig i USA, Kanada, EU, Storbritannien, Norge, Schweiz, Australien, Nya Zeeland eller Singapore, där registreringsbaserade skatter används, anger du dina skatteregistreringar för att hämta in skatt.
    • Om du befinner dig i en region som använder platsbaserade skatter använder du standardvärdena eller anger priserna för länder och deras regioner. Du anger även om du ska debitera skatt på frakt.
  4. Om du säljer digitala produkter ställer du in den skatt som gäller för dessa varor.

5. Åsidosätt skattesatser eller undantag produkter från skatter när det behövs. Eventuella åsidosättanden som du ställer in gäller onlineförsäljning och Shopify POS-försäljning.

6. Valfritt: Inkludera skatter i alla dina produktpriser. När det här alternativet aktiveras läggs ingen extra avgift för skatter till i kundens betalning. Istället görs en beräkning för att bestämma vilken procentandel av en produkts pris som är skatt.

När du ställer in skatt kan du hantera och granska dina inställningar på sidan Skatt och Tullavgifter i din Shopify-administratör.

Lägg till din butikspolicy

Innan de köper en produkt måste dina kunder ha tillgång till dina policyer för återbetalningar, sekretess och användarvillkor.

Du måste lägga till din butikspolicy via en separat webbsida. Dina policyer visas som länkar längst ner på din betalningssida.

Steg:

1. Lägg till din butikspolicy.

2. Gå till sidan Sidor i en ny webbläsarflik eller ett -fönster.

3. Skapa en ny sida.

4. Från din butikskassa kopierar du varje policy till urklippet från dina kassainställningar.

5. På din nya sida klistrar du in innehållet från urklippet.

6. Klicka på Spara sida.

7. Lägg till en länk till din policysida så att dina kunder kan hitta den.

Nästa steg

När du har valt dina butikshanteringsinställningar kan du förbereda dig för att lansera din butik.