Att förbereda din Shopify butik för lansering

Innan du startar din butik, placera några testorder för att se hur kassan fungerar. När du är redo, ta bort lösenordet från din butik så att den är öppen för allmänheten.

Gör en testbeställning

Genom att placera en testbeställning kan du se till att dina inställningar för följande delar av din butik fungerar korrekt:

Avgifter gäller inte för testbeställningar. Du bör placera minst en testbeställning när du konfigurerar din butik, eller när du ändrar dina betalningsinställningar.

I det här avsnittet beskrivs hur man testar beställningar som görs med Shopify Payments. Om du inte använder Shopify Payments kan du göra en testbeställning på två sätt:

Stäng av testläge

Steg:

Simulera transaktioner som går igenom

Steg:

1. Gå till din online-butik.
  2. Lägg till en produkt i din varukorg.
  3. Följ kassan för din butik som om du var en kund som köpte en produkt. Använd följande information när du ombeds ange kreditkortsuppgifter under utcheckningen:
    • Namn på kort: Ange minst två ord.
    • Förfallodatum: Ange ett datum i framtiden.
    • CVV: Ange tre siffror.
    • Kortnummer: Använd följande nummer:
Testa kreditkortsuppgifter
Korttyp Testnummer
Visa 4242424242424242
Mastercard 5555555555554444
American Express 378282246310005
Discover 6011111111111117
Diners Club 30569309025904
JCB 3530111333300000

Simulera misslyckade transaktioner

Om du vill se de felmeddelanden för kreditkort som kan visas för en kund i kassan kan du simulera ett antal olika misslyckade transaktioner:

• Använd kreditkortsnummer 4000000000000002 för att generera ett meddelande om kort avvisat.
  • Använd kreditkortsnummer 4242424242424241 för att generera ett meddelande om felaktigt nummer.
  • Använd kreditkortsnummer 4000000000000259 för att simulera en bestridd transaktion.
  • Använd en ogiltig utgångsperiod, till exempel 13, för att generera ett ogiltig utgångsmånads-meddelande.
  • Använd ett utgångsår som passerats för att generera ett ogiltigt utgångsårs-meddelande.
  • Använd ett tvåsiffrigt CVV-nummer för att generera ett ogiltigt CVV-meddelande.

Ta bort lösenordet för webbshoppen

När du är redo att lansera din butik kan du ta bort ditt lösenord för webbshoppen.

Du kan ta bort lösenordssidan på två sätt: från sidan Teman eller från sidan Inställningar under Webbshop i din Shopify-admin.

Du kan ta bort lösenordet till din webbshop från sidan Teman i din Shopify-admin.

Steg:

1. Från din Shopify admin går du till Webbshop > Teman

2. Där visas en banner som säger ”Din webbshop är lösenordsskyddad.” Klicka på Ta bort lösenord. Om bannern inte visas innebär det att din webbshop inte är lösenordsskyddad.

Du kan ta också bort lösenordet till din webbshop från sidan Inställningar i din Shopify-admin.

Steg:

1. Från din Shopify-administrator går du till Webbshop > Inställningar.

2. I avsnittet Lösenordsskydd, avmarkera alternativet Begränsa åtkomst för besökare med lösenord.

3. Klicka på Spara.