Flytta till Shopify

Om du redan har försäljning online kan du använda appen för att importera butik för att flytta din data till Shopify. Att flytta din befintliga produkt-, order- och kundinformation kan snabba på din övergång till Shopify och hjälpa dig att snabbare komma igång med din nya webbplats.

När du flyttar ditt företag till Shopify finns det några steg du kan följa för att säkerställa att flytten av ditt företag går smidigt.

Obs! Om du äger ett företag men inte säljer online än, läs om hur du kommer igång i Snabbguiden för konfigurering.

Starta din webbutik

Gå till shopify.com för att starta din webbutik med en 90-dagars gratis testversion. Ange din e-postadress, ditt lösenord och ditt företagsnamn. Ditt företagsnamn kommer att användas i din butiks standardmässiga URL som dina kunder kommer att använda för att handla från din butik. När du har startat din provperiod kan du köpa eller ansluta en befintlig URL till din standardmässiga URL.

Flytta ditt företag till Shopify

Du kan importera din produkt-, order- och kundinformation till Shopify med hjälp av appen Importera butik.

Se butiksmigrationsöverväganden för att se till att din butiksmigration går så smidigt som möjligt. Stegen för att migrera din butik till Shopify beror på hur din butik är inställd. I allmänhet ökar antalet överväganden när du migrerar med mängden data som du vill migrera.

Om du vill lära dig mer om att migrera till Shopify, se appen Importera butik.

Produkter

Om du redan har importerat dina produkter till Shopify behöver du inte lägga till dina produkter manuellt.

Du kan redigera och hantera dina produkter manuellt. Du kan organisera dina produkter i produktserier och hantera dina lager och varianter.

Om du behöver lägga till eller skapa nya produkter för din butik finns det olika sätt att få dina produkter till ditt Shopify-konto, beroende på hur många produkter du behöver lägga till och om du redan har all information om dem online:

När du har lagt till dina produkter kan du organisera dem i produktserier. Produktserier låter dig arbeta med produkter som en grupp, till exempel genom att framhäva en produktserie på din startsida, ställa in din meny att länka till olika produktserier, tillämpa en rabatt som endast gäller för produkterna i den serien. För mer information, se Produktserier .

Presentkort

Du kan även sälja presentkort tillsammans med dina produkter. Presentkort är ett snabbt sätt för ditt företag att sälja på nätet. Dina kunder kan köpa presentkort som skickas via e-post. Som standard förfaller aldrig presentkorten som du skapar.

Kunderna kan lösa in presentkort i kassan när de lägger ordrar för de andra produkterna som du lägger till i din butik. För mer information, se Sälja presentkort .

Förbered webbplatsens sidor

Varje produkt och serie du skapar får automatiskt en sida i din webbutik, men din startsida och andra sidor måste ställas in manuellt.

Startsida

Din startsida är vanligtvis den första sida som personer får tillgång till när de hittar ditt företag online. Den här sidan bör innehålla ditt varumärke, utvalda produkter, specialerbjudanden och all viktig information som dina kunder behöver känna till.

Anpassade sidor

Du kan skapa anpassade sidor för annan information som kan intressera dina kunder. Många företag har följande anpassade sidor:

• Om oss
  • Kontakta oss
  • Faq
  • Leveransinformation

Om du vill ha information om hur du skapar anpassade sidor, se Sidor .

Bloggsidor

Du kan skapa och hantera bloggar och blogginlägg i din webbutik. Bloggar är ett vanligt sätt att skapa ytterligare innehåll runt dina produkter eller framhäva ändringar i din bransch eller nisch. Bloggar kan bidra till att öka din webbplatstrafik och erbjuda innehåll som dina kunder kan dela på sina sociala medier.

Se Bloggar om du vill ha mer information.

Policysidor

Policysidor hjälper kunderna att förstå hur ditt företag fungerar och förklarar hur du hanterar frakt, återbetalningar och sekretess. Länkar till dessa policyer visas som standard i din kassa, men du kan skapa direktlänkar till dem i webbplatsens menyer.

Shopify tillhandahåller mallar för många policyer som du kan anpassa för att passa ditt företag. Om du vill ha mer information om hur du skapar och ändrar policyer, se Lägg till butikspolicyer .

Betalningsleverantörer

Om du registrerar dig för ett konto hos Shopify i ett land som är berättigat till betalning med Shopify Payments betalnings-gateway kommer ditt företag automatiskt att konfigureras med Shopify Payments och du kan acceptera betalningar genast. Se till att dina produkter är tillåtna i användarvillkoren för Shopify Payments innan du godkänner din första order.

Om du vill acceptera kreditkortsbetalningar men inte är berättigad till Shopify Payments måste du registrera dig för en tredjeparts betalnings-gateway för att acceptera kreditkortsbetalningar online. När du bestämmer dig för en betalnings-gateway, undersök kostnaden för kreditkort och transaktionsavgifter, användarvillkor, utbetalningsscheman och tillgängliga valutor. Kontrollera vilka gateways som är tillgängliga för ditt land, registrera dig för ett konto med den gateway du vill ha och anslut den sedan till ditt Shopify-konto.

Om du inte accepterar kreditkortsbetalningar kan du aktivera vissa alternativa betalningsmetoder eller manuella betalningsmetoder som kunder kan välja bland i kassan.

Frakt

När du säljer online måste du ha möjlighet att skicka dina produkter till dina kunder. Du kan tillhandahålla hur många leveransalternativ du vill för dina kunder för att se till att de får sina ordrar på det sätt som passar bäst för dem.

Obs! Om du säljer digitala varor, till exempel konstverk eller digitala presentkort, ska du se till att avmarkera Detta är en fysisk produkt i informationen om dessa produkter så att kunder inte debiteras fraktavgifter för dessa produkter.

Du kan skapa generella fraktkostnader som gäller för alla dina produkter och skapa specifika priser endast för vissa produkter genom att skapa leveransprofiler. Inom varje leveransprofil skapar du fraktzoner för att ange vilka länder du vill leverera till och skapar sedan fraktkostnader för varje fraktzon. Om du till exempel levererar till både Kanada och USA kan du skapa en fraktzon för varje land och debitera olika fraktbelopp för varje fraktzon.

Om du vill ha mer information om hur du skapar leveransprofiler, se Leveransprofiler .

Du kan erbjuda fasta fraktkostnader, villkorsstyrda fasta fraktkostnader baserat på vikt eller pris för kundens varukorg och direktberäknade fraktpriser från USPS, UPS, Canada Post och DHL Express. Om du vill ha mer information om fraktkostnader, se Ställ in fraktkostnader . Du kan även ange lokala fraktkostnader för kunder som bor nära ditt företag.

Förbered din Shopify-butik för lansering

Innan du startar din butik, placera några testorder för att se hur kassan fungerar. När du är redo, ta bort lösenordet från din butik så att den är öppen för allmänheten.

Du kan pröva din betalningsprocess för att försäkra dig om att du kan lägga en order innan du lanserar.

När du är redo att lansera tar du bort ditt lösenord för webbutiken för att börja sälja.