Att komma igång

Vilka produkter du ska sälja och hur din butik ser ut är två av de viktigaste valen du gör för din butik. Följ dessa handledningar för att lägga till din första produkt, prova med några olika teman för att se vilket som ser bäst ut och sätt sedan upp en domän för din butik.

Lägg till din första produkt

Steg:

Välja ett tema

För att hjälpa dig att komma igång har Temasidan i din admin ett standardtema som konfigureras när du öppnar ett konto med Shopify. Om du vill anpassa ett annat tema till din online-butik måste du lägga till ett till din admin.

För att lägga till ett tema för din online-butik:

Lägg till ett gratistema från admin

Gratisteman är utvecklade av Shopify. Hjälp med anpassningar för gratisteman stöds av Shopify.

Steg:

Lägg till ett tema från Theme Store

Betalda teman utvecklas av tredjepartsdesigners. Hjälp med anpassningar för tredjepartsteman tillhandahålls av temadesignern.

Steg:

1. Besök Shopifys temabutik och välj ett tema. Om du fortfarande har din gratis testversion väljer du ett gratistema för att undvika att betala några avgifter.
  2. Om du har valt ett gratistema klickar du på Lägg till tema eller Börja med det här temat. Om du har valt ett betaltema klickar du på Köp tema för att köpa temat. Betalteman återbetalas inte. För att vara säker på att det passar dina behov kan du prova ett betaltema innan du köper det.
  3. För betalteman klickar du på Godkänn debitering för att godkänna betalningen. Temat läggs till på Tema-sidan i din admin.

Prova ett betaltema för din butik

Du kan prova ett betaltema för att se hur det ser ut tillsammans med dina produkter, varumärkesfärger och stil innan du åtar dig att köpa temat. Medan du förhandsgranskar ett tema kan du göra anpassningar genom att använda temaredigeraren. Alla ändringar du gör sparas när du köper temat. Du kan förhandsgranska upp till 19 betalteman, som låter dig jämföra olika teman innan du köper.

Steg:

1. Besök Shopifys temabutik och välj ett betalt tema.
  2. Klicka på Prova tema. Förhandsgranskning av temat laddas för din webbutik. I verktygsfältet längst ner på sidan finns det tre knappar: Stäng förhandsgranskning, Köp tema och Anpassa tema.
  3. Gör ett av följande:
    • För att sluta förhandsgranska temat, klicka på Stäng förhandsgranskning.
    • För att köpa temat, klicka på Köp tema.
    • Om du vill ändra temainställningarna med hjälp av temaredigeraren klickar du på Anpassa tema.

Även om du väljer att inte köpa det, läggs betaltemat till i Temasidan för din admin. Betalt tema som du provar kommer ha en Testtema-märkning.

Konfigurera en domän för din butik

En domän är det URL, eller den webbplatsadress, dit dina kunder går för att hitta din online-butik. Du kan antingen köpa en ny domän för din butik eller överföra en befintlig.

Köp en ny domän från Shopify

1. Köp din domän via Shopify.
  2. Aktivera automatisk förnyelse så att din domänregistrering inte upphör av misstag.
  3. Konfigurera din Shopify-domän som din huvuddomän, så det blir den domän som dina kunder ser i sin webbläsare, som visas i sökresultat och på sociala medier.
  4. Ställ in vidarebefordran av e-post så att dina kunder kan skicka e-postmeddelanden till dig på din @mycustomdomain.com-adress.
  5. Skicka ett par testmeddelanden till dig själv för att verifiera att du kan ta emot kundförfrågningar.

Köp en ny domän från en tredjepartsleverantör

1. Köp din anpassade domän från en tredjepartsleverantör.
  2. Följ anvisningarna för anpassade domäner för att konfigurera din rotdomän och subdomäner.

• Du kan ansluta din domän automatiskt om du har köpt din domän via Google Domains, GoDaddy eller 1&1 IONOS.
    • Anslut din domän manuellt om du har köpt den från en annan domänleverantör och du uppfyller deras krav.
  3. Ställ in din huvuddomän, så det blir den domän som dina kunder ser i sin webbläsare, som visas i sökresultat och på sociala medier.

4. Konfigurera webbhotell för e-post så att dina kunder kan skicka e-postmeddelanden till din anpassade domäns e-postadress.

Överför en befintlig domän

Om du vill överföra en befintlig domän för att använda med din Shopify-butik, följ dessa steg.

Nästa steg

När du har lagt till dina första produkter väljer du ett tema och skapar en domän, det är dags att fortsätta att konfigurera din butik.