Snabbguide för konfigurering

Följ denna guide för att få igång ditt företag snabbt i Kanada, så att dina kunder kan bläddra och beställa dina produkter medan du slutför de finare detaljerna i ditt online-företag.

Steg 1: Påbörja din gratis provperiod

När du registrerar dig för Shopify genom Go Digital Canada börjar du med en gratis 90-dagars provperiod. När du väljer en prissättningsplan för att öppna din butik kommer du inte heller att börja betala prenumerationsavgiften förrän provperioden är slut. Om du annullerar din butik inom provperioden kommer du inte att bli debiterad för eventuella prenumerationsavgifter.

När du registrerar dig hos Shopify anger du ditt butiksnamn. Detta butiksnamn används för att skapa din butiks standard-URL. Butiksnamnet "Johns kläder" skulle skapa standard-URL:et johns-apparel.myshopify.com. Om ett annat konto tidigare har använt butikens namn, ändra ditt företagsnamn en aning och ändra sedan ditt butiksnamn efter att ditt konto har skapats.

Steg:

1. Gå till Shopify.ca.
  2. Ange den e-postadress som du vill ha som ägare till webbutiken och klicka sedan på Påbörja kostnadsfri provperiod.
  3. Ange ett lösenord och butiksnamn.
  4. Klicka på Skapa din butik.
  5. Gå igenom enkäten och ange dina företagsuppgifter.
  6. Valfritt: Byt företagsnamn:
    1. Gå till Inställningar > Allmänt.
    2. I Butiksinformation ändrar du Butiksnamn och klickar sedan på Spara.

Steg 2: Lägg till dina produkter

Du kan konfigurera dina produkter på några olika sätt. Om du bara har några få produkter går det förmodligen snabbast att ställa in dem manuellt. Överväg att bara lägga till en del av dina produkter till en början om du har en stor produktkatalog men snabbt vill komma igång.

Överväg följande riktlinjer för den bästa metoden för att lägga till dina produkter:

När du har lagt till dina produkter kan du överväga att lägga till dem i produktserier som kan användas för att framhäva specifika produkter på din startsida, bygga ut sidorna i din webbutiks menyer, eller tillämpa rabatter för utvalda produktgrupper.

Steg 3: Konfigurera ditt tema

När du registrerar dig för en Shopify-butik får du ett standardtema för din webbplats. Du kan ändra teman när som helst och arbeta med nya medan ditt aktuella tema är live för kunder. Alla Shopify-skapade teman är gratis och stöds av Shopify. Du kan även köpa teman från Shopifys temabutik.

Anvisningarna för att konfigurera ditt tema varierar beroende på det tema du väljer, så granska ditt temas dokumentation för att hitta stegen för att göra följande:

• Lägg till en logotyp och en favicon på din webbplats. Om du inte har en logotyp kan du skapa en via Hatchful eller en annan logogenerator för webben.
  • Lägg till bilder på din startsida. Du kan bläddra bland gratis högkvalitativa bilder på Burst eller andra webbplatser med stockbilder.
  • Välj dina färger och typsnitt.
  • Lägg till markerade produkter på din startsida.

Lägg till ytterligare sidor

Du kan lägga till ytterligare sidor i din enda butik, till exempel "Om oss" eller "Kontakta oss", i Webbutik > Sidor. För detaljerade steg för att skapa dem i admin, se Sidor. Om du vill använda en app för att hjälpa till att skapa sidor, besök Shopifys appbutik.

Konfigurera dina menyer

Du kan ställa in din huvudmeny och sidfotsmeny i Webbutik > Navigering. Lägg till ytterligare sidor som du skapar, samt länkar till produktserier som gör det lättare för dina kunder att hitta vad de letar efter. För detaljerade steg för att skapa menyer i admin, se Menyer och länkar.

Lägg till policysidor

Lägg till din butiks policyer för återbetalningar, sekretess och frakt så att kunderna kan lära sig mer om hur ditt företag fungerar. Du kan lägga till policyerna i Inställningar > Juridiskt. Shopify tillhandahåller en standardmall för återbetalnings- och integritetspolicyer, som du kan redigera för att passa ditt företag bättre. För detaljerade anvisningar, och anvisningar om hur du lägger till andra policyer i din butik, se Lägg till butikspolicyer.

Dina återbetalnings-, sekretess- och fraktpolicyer länkas automatiskt i sidfoten på dina kassasidor.

Steg 4: Konfigurera en betalningsleverantör

Som standard får du ett Shopify Payments-konto, som du kan använda för att acceptera följande betalningstyper:

• Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Interac
  • Google Pay
  • Apple Pay
  • Shop Pay

Du får även ett PayPal Express-konto.

Du behöver inte slutföra kontokonfigureringen för Shopify Payments eller PayPal Express för att kunna börja ta emot betalningar. Du måste dock slutföra kontokonfigureringen för att kunna ta emot betalningarna.

Shopify Payments

Se till att du har läst och förstått Användarvillkoren för Shopify Payments Canada och inte säljer några produkter i avsnittet "Förbjudna företag" (avsnitt B.5.) innan du slutför ditt Shopify Payments-konto.

För att slutföra kontokonfigurationen av Shopify Payments, gå till Inställningar > Betalningsleverantörer. För mer detaljerad information och steg, se Shopify Payments.

PayPal Express

För att slutföra kontokonfigurationen av Shopify Payments, gå till Inställningar > Betalningsleverantörer. För detaljerade anvisningar och steg, se Konfigurera PayPal i din butik.

Om du inte vill acceptera betalningar med PayPal, gå till Inställningar > Betalningsleverantörer och klicka på Inaktivera PayPal Express-kassa.

Använd en tredjeparts betalningsleverantör

Om du inte vill använda Shopify Payments för att acceptera kreditkortsbetalningar kan du inaktivera Shopify Payments och sedan ansluta till en betalningsleverantör från tredje part. Granska listan över tillgängliga betalningsgateways för Kanada. Du måste skapa ett konto hos betalningsleverantören innan du ansluter det till ditt konto hos Shopify.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Inställningar > Betalningsleverantörer.
  2. Klicka på Hanterai avsnittet Shopify Payments.
  3. Klicka på Inaktivera Shopify Payments.
  4. Välj en orsak och klicka sedan på Inaktivera Shopify Payments.
  5. Klicka på Välj leverantör från tredje part i Leverantör från tredje part.
  6. Välj en gateway och följ aktiveringsstegen.

Lägg till manuella eller alternativa betalningsmetoder

Du kan även acceptera betalningar genom alternativa metoder, till exempel Bitcoin, eller manuella metoder, till exempel bankinsättningar eller kontant betalning vid leverans. Du kan lägga till dessa metoder i Inställningar > Betalningsleverantörer i din Shopify-admin. För mer detaljerad information och steg, se Alternativa betalningsmetoder och Manuella betalningsmetoder.

Steg 5: Valfria överväganden

Överväg följande ytterligare steg innan du startar din webbplats.

Lägg till en anpassad domän

Som standard kan din webbplats via Shopify nås via din .myshopify.com-URL. Du kan lägga till anpassade domäner till Shopify så att din standarddomän är helt varumärkt på ditt företag. Du kan justera dina domäninställningar i Webbutik > Domäner:

Konfigurera dina fraktkostnader

När du registrerar dig för ett Shopify-konto i Kanada får du rabatterade Canada Post-kostnader i din kassa som en del av Shopify Shipping. När en kund når din kassa ser de tillämpliga Canada Post-fraktkostnader för sin order. Följande information används för att bestämma de tillämpliga fraktkostnaderna:

• produktens vikt
  • vikt och mått för ditt standardpaket
  • din företagsadress (ursprungsadress)
  • kundens adress (leveransadress)

Du kan sedan köpa Canada Post-fraktetiketter direkt via din admin, skriva ut dem hemma och schemalägga en upphämtning för Canada Post att komma och hämta dina leveranser.

Från denna standard gör du något av följande ändringar i Inställningar > Leverans:

Granska dina skatter

Granska standardskatterna för ditt företag i Inställningar > Skatter. Shopify lägger till den allmänna standardinställningen för debitering av skatt i Kanada, men du måste verifiera att det är de skattesatser som ditt företag behöver debitera. Shopify kan inte fastställa de korrekta priserna för dig så arbeta istället med en lokal skatteexpert.

Steg 6: Starta din webbplats

Du måste välja en plan och ta bort lösenordssidan för att få din webbplats live och öppna din kassa för kunderna.

Välj en plan

För att öppna din kassa för kunder måste ditt Shopify-konto ha en betald prenumerationsplan. Om du väljer en plan upphör inte din kostnadsfria provperiod och du debiteras endast prenumerationskostnaden efter att provperioden är över.

Du kan välja en plan i Inställningar > Plan och tillstånd. För mer information om de tillgängliga prisplanerna, se Shopifys prissättningssida.

Du kan när som helst ändra din prenumerationsplan .

Ta bort lösenordssidan

För att ta bort din lösenordssida, gå till Webbutik > Preferenser. Du måste välja en prenumerationsplan innan du kan ta bort lösenordssidan. För detaljerade steg om hur du tar bort din lösenordssida, se Ta bort lösenordsskydd från din webbutik