Allmän checklista

Den här checklistan beskriver alla nödvändiga steg för att komma igång med Shopify. Stegen omfattar vad du behöver göra innan du börjar med Shopify och vägleder dig genom hur du lanserar och marknadsför din webbutik. Det kan vara användbart att skriva ut denna checklista eller ladda ned den som en PDF för att du ska kunna referera till den under hela konfigureringsprocessen.

Innan du börjar

Innan du börjar konfigurera din Shopify-butik är det viktigt att du är klar över dina mål. Fråga dig själv grundläggande frågor om din butik. Detta kan hjälpa dig att ha rätt fokus och påskynda din installationsprocess. Du bör även tänka på vilken prisplan som möter dina behov. Du behöver dock inte välja en plan förrän i slutet av din 14-dagars gratis testperiod.

De första stegen

Innan du fyller din Shopify butik med produkter måste du ange viss information om dig själv och din butik. Du måste bestämma dig för några grundläggande standarder för dina produktförteckningar och kundtransaktioner. Du måste även konfigurera din domän för att se till att dina kunder kan hitta din butik online.

Organisera din butik

Hur din butik ser ut och vilka produkter du ska sälja är två av de viktigaste delarna av din online-butik. Prova några olika teman för att se vilket som ser bäst ut och lägg sedan till några produkter att sälja. Beroende på hur många produkter du planerar att erbjuda, att lägga till och organisera dina produktförteckningar kan vara det mest tidskrävande steget i att skapa en Shopify-butik. Var noga med att ge dig själv gott om tid för att lägga till dina produkter, organisera dem i logiska grupper och konfigurera nödvändig skatte- och fraktinformation.

Testa din butik

Innan du lanserar din online-butik, gör några testbeställningar för att se hur kassan fungerar.

Lansera din webbutik

När du har valt en plan och testat din webbutik är du redo att se den. Du kan ta bort ditt lösenord för webbutiken och lägga till en chatt-widget för att underlätta för besökare till webbutiken att kunna ställa frågor.

Lägg till andra online-försäljningskanaler

När du har startat din webbutik kan ditt företag dra nytta av att lägga till några andra onlinekanaler i din Shopify-butik. Det finns flera onlinekanaler som du kan lägga till i din Shopify-admin när du ska bedriva försäljning online.

Observera: Varje försäljningskanal har behörighetskrav som är baserade på din region, dina produkttyper och ibland på din Shopify-plan. För mer information, se dina planers funktioner.

Marknadsför ditt företag

När du har startat din online-butik måste du marknadsföra den. Du kan förbättra din butiks synlighet genom att noggrant definiera dina metadata på hemsidan och genom att marknadsföra din butik på alla lämpliga platser.