Konfigurera en "tryck på begäran"-butik i Shopify

Att sälja "tryck på begäran"-produkter kan vara ett enkelt sätt att starta ett företag. I processen för "tryck på begäran" arbetar du med en leverantör för att anpassa produkter som baseball hattar eller bärkassar med dina designs. Leverantören tillverkar produkter på beställning, medan du marknadsför dem och säljer dem i din online-butik.

Du kan använda "tryck på begäran" med Shopify genom att installera en tredjeparts-"utskrift på begäran"-app. Du kan använda appen för att hantera dina produkter och beställningar, och "tryck på begäran"-tjänsten skickar produkterna till dina kunder.

Du kan använda följande checklista för att skapa en Shopify online-butik med "tryck på begäran"-produkter. Varje steg som du slutför i Shopify länkar till fullständiga instruktioner. Installationsprocessen tar en dag eller två och du kan alltid komma tillbaka till den här checklistan för att hjälpa dig att räkna ut vad du behöver göra härnäst.

Innan du börjar

Denna checklista är till för dig som har fattat följande beslut:

• Du vet vilka produkter du vill sälja och du har en design i åtanke.
  • Du sätter upp en Shopify online-butik med en tredjeparts-"tryck på begäran"-app.

Om du behöver hjälp med att fatta dessa beslut kan du läsa om tryck på begäran på Shopifys blogg, eller få kontakt med andra entreprenörer i Shopify-communityn.

Lägg till din butiksinformation

Innan du börjar lägga till produkter måste du lägga till din företagsinformation till Shopify. Genom att lägga till din kontaktinformation, företagsnamn och faktureringsinformation, samt att konfigurera en betalningsleverantör, ser du till att du kan ta emot beställningar och få betalt.

Konfigurera din "tryck på begäran" och lägg till produkter

"Tryck på begäran"-tjänster har sina egna för- och nackdelar, så se till att göra din efterforskning för att hitta rätt tjänst för din verksamhet. Du kan se en lista med "tryck på begäran"-appar som finns tillgängliga för Shopify från Shopify App Store och läsa mer om varje tjänst på apputvecklarens sida.

Shopify tillhandahåller inte "tryck på begäran", så alla appar som fungerar med Shopify utvecklas av tredje part. Det innebär att du behöver kontakta apputvecklaren eller "tryck på begäran" för att få hjälp med appen eller "tryck på begäran"-beställningar.

När du har skapat produkterna med appen för beställningstryck, genom att lägga till dina önskemål på de anpassningsbara produkterna, kan du använda appen för att synkronisera produkterna med Shopify så att du kan sälja dem i din webbutik.

Följande steg ger en generell översikt över vad du behöver göra för att ställa in din "tryck på begäran", men du kan även läsa varje apps supportdokumentation för detaljerad information om hur du integrerar den med Shopify. Läs mer om hur du kan få hjälp med tredjepartsprogram.

Ställ in din online-butik och din butiks kassa

När du har skapat en "tryck på begäran"-app och anpassat några produkter kan du synkronisera dina produkter med Shopify så att dina kunder kan köpa dem i din online-butik. Du kan anpassa ditt tema så att ditt varumärke återspeglas i bilder, färger och butikslayout. Andra sätt på vilka du kan anpassa din butik är att konfigurera en anpassad domän och konfigurera din online-butiksnavigering för att organisera dina produkter i menyer.

Förbered dig för lansering

Se till att du förstår distributionsprocessen och fraktkostnaderna för "tryck på begäran" innan du lanserar din butik. Beställningar som innehåller "tryck på begäran"-produkter kan automatiskt distribueras och skickas av tjänsten. När du lägger till dina affärspolicyer, se till att din butiks fraktpolicy tar hänsyn till de förväntningar som ställs på den "tryck på begäran"-tjänst du använder. I de flesta fall kan du hitta den här informationen på apputvecklarens webbplats.

När du har lagt till dina affärspolicyer kan du bestämma att anpassa din kassa. Du kan också göra testtransaktioner för att se hur kassaupplevelsen är. När du är redo att lansera tar du bort lösenordet för din webbshop och börjar marknadsföra butiken till kunderna.