Funktionalitet för plan

Alla Shopifys prissättningsplaner har en mängd olika funktioner. Det finns ingen specifik plan som fungerar för varje företag, men du kan använda denna guide för att hjälpa dig att avgöra vilken plan som fungerar för dig.

Om du har en detaljhandelsbutik och behöver maskinvara såsom en kassaapparat, en streckkodsläsare eller en kvittoskrivare, överväg Shopify för detaljhandel.

Funktioner för alla planer

Shopify-planerna som finns listade på sidan Prissättning och planer inkluderar:

Obegränsade produkter

Antalet produkter du kan sälja i din Shopify-butik är inte begränsat.

Obegränsad bandbredd och lagring på nätet

Du debiteras inte baserat på hur många besökare online går igenom din butik eller hur många filer eller foton du laddar upp.

Shopify POS

Med Shopify POS kan du sälja i en fysisk butik eller popup-butik. Shopify POS är en app för iOS och Android där du kan behandla ordrar och ta betalt personligen. Du kan hantera alla aspekter av din butik från din Shopify-administrator, som du kan komma åt med en vanlig webbläsare.

Presentkort

Obs! Presentkort finns tillfälligt tillgängliga för försäljning i alla Shopifys prenumerationsplaner för att hjälpa dig att minska effekterna av nya händelser i din butik. Mer information finns under Vanliga frågor om presentkort. Om du vill lägga till presentkort i din butik, se Lägg till eller uppdatera presentkortsprodukter.

Presentkort är bra för att utöka din nuvarande kundbas och locka nya kunder.

Till skillnad från rabattkoder kan kunderna använda presentkort för mer än ett besök i din butik. Med flexibla valörer kan du skapa snygga, anpassade presentkort för dina kunder att köpa till vänner och familj.

Online-försäljningskanaler

Du kan använda Shopify för att sälja online via en mängd olika försäljningskanaler. Varje försäljningskanal kopplas till Shopify, så att du enkelt kan hålla reda på dina produkter, ordrar och kunder på alla plattformar.

Bedrägerianalys

När du använder Shopify Payments får du automatiskt en inbyggd bedrägerianalysfunktion. Den här funktionen flaggar beställningar som är potentiellt bedrägliga och gör att du kan uppmärksamma dem. Att lösa dessa problem snabbt kan hjälpa dig att undvika återbetalningar och förluster.

Skapa beställningar manuellt

Du kan skapa nya beställningar och ange betalningsuppgifter direkt från din Shopify-admin. Du kan till exempel manuellt skapa en beställning som du tog över telefon och sedan skicka kunden ett kvitto med fullständiga beställningsuppgifter via e-post.

Rabattkoder

Du kan erbjuda rabattkoder för att utöka din kundbas genom att:

• skickar välkomstkoder till nya kunder
  • erbjuder exklusiva rabatter till dina följare i sociala medier och dina e-postlistor.
  • samarbeta med bloggare för att hjälpa till att marknadsföra din butik online

Återhämtning av övergiven kundvagn

Återställning av övergiven varukorg (ACR) skickar automatiska e-postmeddelanden till kunder som lämnar din butik utan att slutföra kassaprocessen.

Kunder överger sina beställningar av olika anledningar: de kan vara förvirrade eller osäkra på något i kassan, deras kreditkort kan avvisas, eller de kan bestämma sig för att leta efter en produkt någon annanstans.

Med återställning av övergiven varukorg kan du anpassa det e-postmeddelande som skickas till kunder som lämnar din butik. Du kan även inkludera rabattkoder för att fånga upp kunder som lämnade innan de kom fram till kassan, vilket kan uppmuntra dem att komma tillbaka. Om du har en butik med stor trafikvolym är det värt att investera i återställning av övergiven varukorg för att minska antalet förlorade ordrar.

Personal

Med personalinloggningar kan din personal slutföra grundläggande administrativa uppgifter samtidigt som de endast har begränsad tillgång till känslig information. Personalinloggningar låter dig kolla uppdateringar och ändringar som gjorts av varje medarbetare i din butiks tidslinje.

När du registrerar dig för en Shopify-butik har du automatiskt ett konto för dig själv med ett användarnamn och ett lösenord. Beroende på vilken plan du väljer kan du skapa ytterligare konton för dina anställda:

Personal
Shopify Lite Basic Shopify Shopify Advanced Shopify
Ytterligare personal 1 2 5 15

Om du använder Shopify POS och din butik är på Shopify-planen eller högre kan du skapa POS-PIN-koder för din personal. Det finns ingen gräns för det antal POS-PIN-koder som du kan skapa.

Analysverktyg

Alla planer erbjuder analyser, som lyfter fram viktig information, inklusive försäljning, beställningar och webbshoppens besöksdata.

Finansiella rapporter

Du kan får viktig finansiell information om ditt företag med hjälp av dina finansiella rapporter. Du kan använda den finansiella sammanfattningen för att få en översikt över din försäljning, betalningar och utestående försäljningsdata. Du kan även få fullständiga finansiella rapporter för mer detaljerad information.

Kundsupport

Om du har frågor om din butik eller behöver hjälp med att konfigurera något, kan du kontakta Shopifys supportteam via telefon, email eller chatt.

Just då är vår 24/7 livechatt och telefonsupport endast tillgängliga på engelska. Vi erbjuder 24/7-e-postsupport på följande språk:

• Kinesiska (förenklad)
  • Kinesiska (traditionell)
  • Tjeckiska
  • Danska
  • Nederländska
  • Engelska
  • Finska
  • Franska
  • Tyska
  • Italienska
  • Japanska
  • Koreanska
  • Norska
  • Polska
  • Portugisiska (Brasilien)
  • Portugisiska (Portugal)
  • Spanska
  • Svenska
  • Thai
  • Turkiska
  • Vietnamesiska

Shopify erbjuder support dygnet runt via e-post och livechatt på engelska i alla Shopify-planer. Om din butik är på Basic Shopify-planen eller högre får du även telefonsupport på engelska dygnet runt.

Kundsupport
Shopify Lite Basic Shopify Shopify Advanced Shopify
Stöd som erbjuds e-post och live chat, dygnet runt telefon, e-post och live chat, dygnet runt telefon, e-post och live chat, dygnet runt telefon, e-post och live chat, dygnet runt

Shopify Lite-planen

Shopify Lite-planen är för alla som vill sälja produkter utan att underhålla en online-butik. Om du vill bädda in en Köpknapp på din personliga webbplats eller blogg kan du göra det med den här planen.

Om du vill sälja dina produkter personligen — till exempel: på bondens marknad, en mässa eller i en popup-butik — så kan du göra det med Shopify Lite-planen med hjälp av Shopifys Point of Sale-app och en kortläsare.

Planen Shopify Lite ger Shopifys standardfunktioner för försäljningskanalerna Kassasystem och Köpknapp, Analysverktygssidan och finansrapporter. Shopify Lite inkluderar inte webbshopens försäljningskanal.

Basic Shopify-planen

Basic Shopify-planen erbjuder alla verktyg du behöver för att driva din verksamhet.

Webbshop

Om din butik har Basic Shopify-planen eller högre kan du skapa och anpassa en online-butik för att visa dina produkter. Du kan hantera alla dina produkter, beställningar och kundinformation från din Shopify-admin.

Med Shopifys inbyggda temaredigerare kan du göra enkla ändringar i din webbshops teckensnitt, färger och sid-layout utan att behöva utföra avancerad kodning. Om du vill göra mer avancerade ändringar för att ge din butik ett unikt utseende kan du själv följa en handledning om temaredigering eller anlita en Shopify-expert som kan hjälpa dig. Du kan lägga till upp till 20 teman på ditt Shopify-konto. Genom att lägga till flera teman kan du prova nya teman, spara säsongsversioner av ditt publicerade tema eller prova ändringar i en kopia av ditt publicerade tema.

Din online-butik kommer även med en inbyggd bloggningsmotor som du kan använda för att publicera artiklar, uppdatera dina kunder om händelser och kampanjer och få kommentarer och feedback från dina kunder.

SSL-certifikat

Ett SSL-certifikat är ett säkerhetsprotokoll som skapar en säker anslutning mellan en server och en webbläsare för att skydda din och dina kunders information.

I Shopify kan du aktivera ett SSL-certifikat för att kryptera din online-butiks innehåll och publicera det säkert med hjälp av HTTPS istället för HTTP. Detta visar SSL hänglåsikon bredvid din online-butiks URL i adressfältet.

Fler rapporter

Förutom finansiella rapporter, om din butik är på Basic Shopify-planen, kan du komma åt butikens förvärvsrapporter, flera beteenderapporter och en marknadsföringsrapport. Dessa rapporter kan ge dig inblick i trafiken på din webbutik för att hjälpa dig expandera ditt företag.

Shopify-planen

Shopify-planen innehåller alla funktioner i Basic Shopify-planen samt ger dig större inblick i dina försäljningstrender med inbyggda professionella rapporter. Denna typ av information kan ge dig en bättre förståelse för dina kunders beteenden när de tittar igenom din butik, så du kan lära dig hur de interagerar med dina produkter.

Om din försäljning ökar kan du även dra nytta av de lägre kortavgifterna och transaktionsavgifterna från tredje part som erbjuds med denna plan.

Professionella rapporter

Professionella rapporter ger dig värdefull försäljningsinformation i din Shopify-admin. Du kan använda den här informationen för:

• Organisera din webbshop baserat på kundköpstrender.
  • Planera och förbered dig för marknadsföringskampanjer.
  • Kör rapporter för att lära dig hur mycket moms som samlas in för att göra din skattehantering mer effektiv.

Du kan använda kundrapporter för att samla in värdefulla uppgifter om hur dina kunder använder din butik eller köper dina produkter:

• Kunder över tid
  • Försäljning till nya kunder kontra återkommande kunder
  • Kunder efter land
  • Återkommande kunder
  • Engångskunder

Advanced Shopify-planen

Advanced Shopify-planen innehåller alla funktioner i Shopify-planen och har de lägsta kreditkorts- och transaktionsavgifterna från tredje part. Du bör överväga Advanced Shopify-planen om du vill passa in ditt växande företag och använda analysverktyg för att hitta expansionsmöjligheter.

Anpassad rapportskapare

Tillsammans med Shopifys professionella rapporter låter Advanced Shopify-planen dig skapa anpassade rapporter.

Du kan anpassa standardrapporter och skapa nya unika rapporter.

De avancerade funktionerna låter dig spåra försäljning genom hänvisningskällor såsom Google Ads. Om du till exempel betalar för Google Ads eller en annan hänvisningstjänst, kan du skapa en rapport som spårar försäljningen av dina produkter baserat på hänvisningstjänsten. Detta kan hjälpa dig analysera och förfina din marknadsföringsstrategi.

Avancerad kundrapportering

Tillsammans med de Kundrapporter som ingår i Shopify-planen kan du med Advanced Shopify-planen komma åt rapporter över dina riskfyllda och lojala kunder.

Beräknad frakt

Med Beräknad frakt kan du integrera en tredjepartsleveranstjänst för att ge dina kunder aktuella fraktpriser vid den tidpunkt då de gör sin beställning i din butik. Dina kunder kan även välja mellan olika fraktalternativ, inklusive standard, express och nästa dag.

Du kan bygga upp förtroende med dina kunder genom att ge dem korrekta fraktkostnadsuppgifter så snart de beställer utan att behöva oroa dig för överdebitering eller att behöva täcka förluster som beror på att uppskattade eller avrundade fraktkostnader.

Om du är en säljare i USA kan du kombinera den här funktionen med Shopify Shipping för att få rabatterade priser hos USPS.

Internationell prissättning

Förutom att ställa in avrundningsregler för dina produktpriser och fraktkostnader, kan du även kontrollera din internationella prissättning genom att ställa in separata produktpriser och prisjusteringar för länder och regioner.

Läs mer om internationell prissättning.