Funktionalitet för plan

Alla Shopifys prisplaner har en mängd olika funktioner. Det finns ingen specifik plan som fungerar för varje företag men du kan använda denna guide för att hjälpa dig att bestämma dig för vilken plan som fungerar för dig.

Om du har en fysisk detaljhandelsbutik och behöver maskinvara (till exempel ett kassaapparat, en streckkodsläsare, en kvittoskrivare), se till att du tittar på Shopify för detaljhandel.

Funktioner för alla planer

Shopify-planerna som finns listade på sidan Prissättning och planer inkluderar:

• obegränsade produkter
  • obegränsad bandbredd och lagring på nätet
  • Shopify POS
  • Presentkort
  • online-försäljningskanaler
  • bedrägerianalys
  • skapa beställningar manuellt
  • rabattkoder
  • personalkonton
  • översikt kontrollpanel
  • finansiella rapporter
  • kundsupport.

Obegränsade produkter

Du är inte begränsad i antalet produkter du kan sälja i din Shopify butik.

Obegränsad bandbredd och lagring på nätet

Du debiteras inte baserat på hur många besökare online går igenom din butik eller hur många filer eller foton du laddar upp.

Shopify POS

Med Shopify POS kan du sälja i en fysisk butik eller popup-butik. Shopify POS är en app för iOS och Android där du kan behandla ordrar och ta betalt personligen. Du kan hantera alla aspekter av din butik från din Shopify-administrator, som du kan komma åt med en vanlig webbläsare.

Presentkort

Obs! Presentkort finns tillfälligt tillgängliga för försäljning i alla Shopifys prenumerationsplaner för att hjälpa dig att minska effekterna av nya händelser i din butik. Mer information finns under Vanliga frågor om presentkort. Om du vill lägga till presentkort i din butik, se Lägg till eller uppdatera presentkortsprodukter.

Presentkort är bra för att utöka din nuvarande kundbas och locka nya kunder.

Till skillnad från rabattkoder kan kunderna använda presentkort för mer än ett besök i din butik. Med flexibla valörer kan du skapa snygga, anpassade presentkort för dina kunder att köpa till vänner och familj.

Online-försäljningskanaler

Du kan använda Shopify för att sälja online via en mängd olika försäljningskanaler. Varje försäljningskanal kopplas till Shopify, så att du enkelt kan hålla reda på dina produkter, ordrar och kunder på alla plattformar.

Bedrägerianalys

När du använder Shopify Payments får du automatiskt en inbyggd bedrägerianalysfunktion. Den här funktionen flaggar beställningar som är potentiellt bedrägliga och gör att du kan uppmärksamma dem. Att lösa dessa problem snabbt kan hjälpa dig att undvika återbetalningar och förluster.

Skapa beställningar manuellt

Du kan skapa nya beställningar och ange betalningsuppgifter direkt från din Shopify-admin. Du kan till exempel manuellt skapa en beställning som du tog över telefon och sedan skicka kunden ett kvitto med fullständiga beställningsuppgifter via e-post.

Rabattkoder

Att erbjuda rabattkoder kan hjälpa till att bygga upp din kundbas samt ge dina befintliga kunder ett incitament att handla i din butik:

• skicka välkomstkoder till nya kunder
  • erbjuda exklusiva rabatter till dina följare i sociala medier och dina e-postlistor
  • samarbeta med bloggare för att hjälpa till att marknadsföra din butik online.

Återhämtning av övergiven kundvagn

Övergiven kassaåterhämtning (ACR) skickar automatiska e-postmeddelanden till kunder som lämnar din butik utan att slutföra kassaprocessen.

Kunder överger sina beställningar av olika anledningar: de kan vara förvirrade eller osäkra på något i kassan, deras kreditkort kan avvisas, eller de kan bestämma sig för att leta efter en produkt någon annanstans.

Med ACR kan du anpassa det e-postmeddelande som skickas till kunder som lämnar din butik. Du kan även inkludera rabattkoder för att fånga upp kunder som lämnade innan de kom fram till kassan, vilket kan uppmuntra dem att komma tillbaka. Om du har en butik med stor trafikvolym är det värt att investera i ACR för att minska antalet förlorade beställningar.

Personalkonton

Med personalkonton kan din personal slutföra grundläggande administrativa uppgifter samtidigt som de endast har begränsad tillgång till känslig information. Personalkonton låter dig även se uppdateringar och ändringar som gjorts av varje medarbetare i din butikshistorik.

När du registrerar dig för en Shopify-plan har du automatiskt ett konto för dig själv med ett användarnamn och ett lösenord. Beroende på vilken plan du väljer kan du skapa ytterligare konto för dina anställda:

Personalkonton
Shopify Lite Basic Shopify Shopify Advanced Shopify
Ytterligare personalkonton 1 2 5 15

Om du använder Shopify POS på Shopify-planen eller högre, kan du skapa POS-PIN-koder för din personal. Det finns ingen gräns för det antal POS-PIN-koder som du kan skapa.

Översiktspanel

Alla planer erbjuder Översiktspanel, som lyfter fram viktig information, inklusive försäljning, beställning och online-butikens besöksdata.

Finansiella rapporter

Du kan får viktig finansiell information om ditt företag med hjälp av dina finansiella rapporter. Du kan använda den finansiella sammanfattningen för att få en översikt över din försäljning, betalningar och utestående försäljningsdata. Du kan även få fullständiga finansrapporter för mer detaljerad information.

Kundsupport

Om du har frågor om din butik eller behöver hjälp med att konfigurera något, kan du kontakta Shopifys supportteam via telefon, email eller chatt.

Just då är vår 24/7 livechatt och telefonsupport endast tillgängliga på engelska. Vi erbjuder 24/7-e-postsupport på följande språk:

• Kinesiska (förenklad)
  • Kinesiska (traditionell)
  • Tjeckiska
  • Danska
  • Nederländska
  • Engelska
  • Finska
  • Franska
  • Tyska
  • Italienska
  • Japanska
  • Koreanska
  • Norska
  • Portugisiska (Brasilien)
  • Portugisiska (Portugal)
  • Spanska
  • Svenska
  • Thai
  • Turkiska
  • Vietnamesiska

Shopify erbjuder support i form av e-post och livechatt på engelska i alla Shopify-planer. Om du använder Basic Shopify-planen eller högre får du även telefonsupport på engelska dygnet runt.

Kundsupport
Shopify Lite Basic Shopify Shopify Advanced Shopify
Stöd som erbjuds e-post och live chat, dygnet runt telefon, e-post och live chat, dygnet runt telefon, e-post och live chat, dygnet runt telefon, e-post och live chat, dygnet runt

Shopify Lite plan

Shopify Lite-planen är för alla som vill sälja produkter utan att underhålla en online-butik. Om du vill sälja dina produkter på sociala medier eller om du vill bädda in en Köpknapp på din personliga webbplats eller blogg, så kan du göra det med den här planen.

Om du vill sälja dina produkter personligen — till exempel: på bondens marknad, en mässa eller i en popup-butik—så kan du göra det med Shopify Lite-planen med hjälp av Shopify POS-appen och ett kortläsare.

Shopify Lite-planen levereras med Shopifys standardfunktioner för Point of sale och Köpknapps-försäljningskanaler, Översiktspanelen och Finansiella rapporter. Du kan inte skapa en webbutik med Shopify Lite.

Grundläggande Shopify-plan

Basic Shopify-planen erbjuder alla verktyg du behöver för att driva din verksamhet.

Webbutik

Om din butik har Basic Shopify-planen eller högre kan du skapa och anpassa en online-butik för att visa dina produkter. Du kan hantera alla dina produkter, beställningar och kundinformation från din Shopify-admin.

Med Shopifys inbyggda temaredigerare kan du göra enkla ändringar i din online-butiks teckensnitt, färger och sid-layout utan att behöva utföra avancerad kodning. Om du vill göra mer avancerade ändringar för att ge din butik ett unikt utseende kan du själv följa en handledning om temaredigering eller anlita en Shopify-expert som kan hjälpa dig. Du kan lägga till upp till 20 teman på ditt Shopify-konto. Genom att lägga till flera teman kan du prova nya teman, spara säsongsversioner av ditt publicerade tema eller prova ändringar i en kopia av ditt publicerade tema.

Din online-butik kommer även med en inbyggd bloggningsmotor som du kan använda för att publicera artiklar, uppdatera dina kunder om händelser och kampanjer och få kommentarer och feedback från dina kunder.

SSL-certifikat

Ett SSL-certifikat är ett säkerhetsprotokoll som skapar en säker anslutning mellan en server och en webbläsare för att skydda din och dina kunders information.

I Shopify kan du aktivera ett SSL-certifikat för att kryptera din online-butiks innehåll och publicera det säkert med hjälp av HTTPS istället för HTTP. Detta visar SSL hänglåsikon bredvid din online-butiks URL i adressfältet.

Fler rapporter

Förutom finansiella rapporter, om du har Basic Shopify-planen, kan du komma åt butikens förvärvsrapporter, flera beteenderapporter och en marknadsföringsrapport. Dessa rapporter kan ge dig inblick i din trafiken på din online-butik för att hjälpa dig expandera ditt företag.

Shopify-plan

Shopify-planen innehåller alla funktioner i Basic Shopify-planen samt ger dig större inblick i dina försäljningstrender med inbyggda professionella rapporter. Denna typ av information kan ge dig en bättre förståelse för dina kunders beteenden när de tittar igenom din butik, så du kan lära dig hur de interagerar med dina produkter.

Om din försäljning ökar kan du även dra nytta av de lägre kreditkortsavgifterna och transaktionsavgifterna som erbjuds med denna plan.

Professionella rapporter

Professionella rapporter ger dig värdefull försäljningsinformation i din Shopify-admin.

Du kan använda Shopifys professionella rapporter för att se försäljningen av specifika varor för att organisera din online-butik baserat på kundernas köptrender. Du kan även spåra produktförsäljningen baserat på årstid för att planera och förbereda marknadsföringskampanjer. Du kan även få rapporter för att se hur mycket moms som inhämtats för att göra ditt redovisningsarbete mer effektivt.

Du kan använda kundrapporter för att samla in värdefulla uppgifter om hur dina kunder använder din butik eller köper dina produkter:

• kunder över tid
  • försäljning till ny kund resp. återkommande kund
  • kunder efter land
  • återkommande kunder
  • engångskunder

Avancerad Shopify-plan

Planen Advanced Shopify innehåller alla funktioner i Shopify-planen och har de lägsta kreditkortsavgifterna och transaktionsavgifterna. Det är bra för säljare som vill främja tillväxten av sin verksamhet och använda analyser för att hitta möjligheter att gå vidare.

Anpassad rapportskapare

Tillsammans med Shopifys professionella rapporter låter Advanced Shopify dig skapa anpassade rapporter.

Du kan anpassa standardrapporter och skapa nya unika rapporter.

De avancerade funktionerna låter dig spåra försäljning genom hänvisningskällor såsom Google Ads. Om du till exempel betalar för Google Ads eller en annan hänvisningstjänst, kan du skapa en rapport som spårar försäljningen av dina produkter baserat på hänvisningstjänsten. Detta kan hjälpa dig analysera och förfina din marknadsföringsstrategi.

Avancerad kundrapportering

Tillsammans med de Kundrapporter som ingår i Shopify-planen, med Advanced Shopify kan du få tillgång till rapporter över dina riskfyllda och lojala kunder.

Beräknad frakt

Med Beräknad frakt kan du integrera en tredjepartsfrakttjänst för att ge dina kunder aktuella fraktpriser vid den tidpunkt då de gör sin beställnng i din butik. Dina kunder kan även välja mellan olika fraktalternativ: standard, express och nästa-dag.

Du kan bygga upp förtroende med dina kunder genom att ge dem korrekta fraktkostnadsuppgifter så snart de beställer utan att behöva oroa dig för överdebitering eller att behöva täcka förluster som beror på att uppskattade eller avrundade fraktkostnader.

Om du är en säljare i USA kan du kombinera den här funktionen med Shopify Shipping för att få rabatterade priser hos USPS.