Shopify-admin översikt

Beroende på vilken enhet du använder kan du göra olika saker i din admin. Om du loggar in på din Shopify-admin från en webbläsare kan du hantera alla aspekter av din butik. Om du loggar in i Shopify-appen från din telefon kan du se din butiks senaste aktivitet, uppdatera butikens katalog och hantera dina beställningar.

Visa Shopify-admin

När du loggar in på din Shopify-admin är det första du ser på Hemsidan:

Sidan Shopify-hem
Shopify Home visar information om dagliga uppgifter, de senaste aktiviteterna i din butik och nästa steg du kan ta för att bygga upp ditt företag.

Du kan komma åt de olika delarna av Shopify-admin genom att använda sidofältet. Avsnittet Shopify-admin inkluderar:

Du kan använda sökfältet för att hitta produkter, sidor eller annan information i din Shopify-admin.

Om du har konton i mer än en Shopify-butik kan du använda rullgardinsmenynför att navigera till dessa butiker.

Shopify Home

Hem-sidan visar viktig information om din butiks senaste aktivitet, nästa steg du behöver ta för dina beställningar och tips för att bygga upp ditt företag.

Dagens butiksaktivitet

Shopify Home visar din butiks senaste besökaraktivitet. Din butiksaktivitet registreras i enlighet med din butiks lokala tidszon:

• Dagens beställningar visar det totala antalet beställningar som gjorts i din Shopify butik på en viss dag.

• Dagens besök visar det totala antalet besök i din Shopify butik på en viss dag. Du kommer bara se detta kort om du har en online-butik.

• Besökare aktiva just nu visar antalet besökare som har varit aktiva på din online-butik under de senaste 5 minuterna. Du kommer bara se detta kort om du har en online-butik.

Du hittar mer detaljerad information om de som besöker din butik i butikens förvärvsrapporter.

Mätvärden

I avsnittet Hem-mätningar visas en försäljningsöversikt för din övergripande verksamhet och specifika försäljnings- och engagemangsdata för dina aktiva försäljningskanaler. Du kan se försäljningsdata för dina olika försäljningskanaler från Idag, Igår, Den här veckan, och Den här månaden genom att använda rullgardinsmenyerna.

Om du vill titta närmare på butikens försäljnings- och engagemangsdata öppnar du Översiktspanelen.

Aktivitetsflöde

Aktivitetsmatningen i avsnittet Hem-mätningar visar en översikt för aktiviteten på ditt konto. Klicka på Visa all ny aktivitet för att se ett längre flöde av den senaste aktiviteten på ditt konto.

Aviseringar

Shopify Home visar meddelanden om ditt Shopify-företag som baseras på din kontostatus, tillväxt och senaste kundaktivitet.

Meddelanden gör det enkelt att se vilka åtgärder du behöver ta, till exempel att ta betalt, markera en beställning som uppfylld eller arkivera en beställning som är klar.

Kort

Kort är block av information som ändras regelbundet för att hjälpa dig att smidigt driva din verksamhet. Shopify Home visar kort baserat på din butiks senaste aktivitet och vad du har gjort i Shopify. Bland annat får du:

• uppdateringar för nya Shopify-funktioner
  • råd om hur du får ut det mesta av Shopify
  • rekommenderad läsning om hur du kan växa din verksamhet.

Åtgärdsmeny

Du kan avfärda och ge feedback om Hem-kort:

Åtgärder på hemkort

Klicka på Avvisa för att dölja ett kort tills informationen blir relevant igen.

Klicka på Skicka feedback för att lämna feedback om ett kort. Shopify använder denna information för att förbättra framtida Hem-kort.

Sidan Shopify-hem

Den första sidan du ser när du loggar in i Shopify-appen är Hem-sidan:

Shopify Hem-sida är en startsida som visar viktig information om din butiks senaste aktivitet, nästa steg du behöver ta för dina beställningar och tips om hur du bygger upp ditt företag.

Försäljningsöversikt

Överst på Hem-sidan finns ett diagram som visar dagens försäljning. Du kan svepa grafen till vänster för att se antalet besökare som din online-butik har haft idag. Använd knapparna ovanför grafen för att se data från igår, senaste veckan eller den senaste månaden.

Meddelanden om nästa steg

Hem-sidan visas meddelanden om vilka aktiva beställningar som kan behöva din uppmärksamhet:

Meddelanden gör det enkelt att se vilka steg du behöver ta, till exempel att ta betalt, markera en beställning som distribuerad eller arkivera en beställning som är klar.

Kort

Shopify Home Feed visar kort baserade på din butiks senaste aktivitet och vad du har gjort i Shopify:

Kort är block av information som ändras regelbundet för att hjälpa dig att driva din verksamhet smidigt. Du får:

• uppdateringar för nya Shopify-funktioner
  • råd om hur du får ut det mesta av Shopify
  • rekommenderad läsning om hur du kan växa din verksamhet.

Sidan Shopify-hem

Den första sidan du ser när du loggar in i Shopify-appen är Hem-sidan:

Shopify Hem-sida är en startsida som visar viktig information om din butiks senaste aktivitet, nästa steg du behöver ta för dina beställningar och tips om hur du bygger upp ditt företag.

Försäljningsöversikt

Överst på Hem-sidan finns ett diagram som visar dagens försäljning. Du kan svepa grafen till vänster för att se antalet besökare som din online-butik har haft idag. Använd knapparna ovanför grafen för att se data från igår, senaste veckan eller den senaste månaden.

Meddelanden om nästa steg

På sidan Hem visas meddelanden om vilka aktiva beställningar som kan behöva hanteras:

Du ser enkelt vad du behöver göra, till exempel ta emot betalning, markera en order som distribuerad eller arkivera en order som är slutförd.

Kort

Shopify Home Feed visar kort baserade på din butiks senaste aktivitet och vad du har gjort i Shopify:

Kort är block av information som ändras regelbundet för att hjälpa dig att driva din verksamhet smidigt. Du får:

• uppdateringar för nya Shopify-funktioner
  • råd om hur du får ut det mesta av Shopify
  • rekommenderad läsning om hur du kan växa din verksamhet.