Att exportera eller importera lager med hjälp av en CSV-fil

Du kan exportera en lager-CSV-fil som innehåller dina lagerkvantiteter på dina platser. Du kan använda den exporterade CSV-filen som en mall för att uppdatera lagerbeloppen. När du har uppdaterat lagerbeloppen kan du sedan importera CSV-filen för att uppdatera din Shopify-admin med lagerkvantiteterna för varje produkt på varje plats.

Exportera lagerförteckning

Du kan exportera en lager-CSV-fil antingen för att skapa en mall som innehåller dina unikt identifierade produkter eller varianter av produkten för platsen, eller för att exportera lagerkvantiteterna för användning i andra system eller processer.

Om du har flera platser kan du ange om du vill exportera data för alla dina platser eller bara för en specifik plats.

Steg:

1. Gå till Produkter > Lager.
  2. Klicka på Exportera.
  3. Gör något av följande:

• Om du har flera platser väljer du den plats som du vill exportera lager från.
    • Om du vill exportera lager från alla dina platser väljer du Alla platser.
  4. Välj en av följande kvantiteter i avsnittet Kvantitetstyp:

• Endast tillgängliga kvantiteter: Det här alternativet exporterar endast en CSV-fil som innehåller Available-kvantiteten under platsnamnet.Du kan bara göra ändringar av Available-värdet när du importerar en redigerad CSV-fil med Endast tillgängliga kvantiteter.
    • Alla kvantitetstyper: Det här alternativet exporterar en CSV-fil som endast innehåller kolumnerna Available, Unavailable, Committed, On hand och Incoming.Om du vill göra ändringar i den här filen och sedan importera den till din Shopify-admin redigerar du endast On hand-värdena.Available beräknas utifrån dina importerade On hand-värden.
  5. Välj en av följande varianter i exportavsnittet:

• Aktuell sida: Det här alternativet kommer att exportera alla varianter på din nuvarande sida.
    • Alla varianter: Det här alternativet exporterar alla dina varianter.
    • Valda varianter: Det här alternativet kommer att exportera de varianter du har valt på sidan om du har några valda.
  6. Välj en av följande CSV-typer i avsnittet Exportera som:

• CSV för Excel, Numbers eller andra kalkylarksprogram
    • Vanlig CSV-fil
  7. Klicka på Exportera varianter.

Exempel på lagerexport-CSV

Granska följande exempel på hur CSV-filen visas baserat på den kvantitetstyp du väljer.

När Only Available quantities är valt

Platsnamnen används i rubrikraden, med tillgängliga kvantiteter listade i raderna nedan.

Exempeltabell som visar vilka kolumner som är synliga när "Endast tillgängliga kvantiteter" väljs som önskad "Kvantitetstyp"
Hantera Titel ... Ottawa New York
strbry-jam Strawberry Jam ... 10 50
rspbry-jam Raspberry Jam ... 25 35

När All quantity types är valt

Platsen är ett sidhuvud, där varje platsnamn listas i rader under det. Den här versionen av lager-CSV innehåller även kolumnerna för lagerkvantiteter som är Inkommande, Otillgängliga, Bokade, Tillgängliga och Till hands.

Exempeltabell som visar vilka kolumner som är synliga när "Alla kvantitetstyper" väljs som önskad "Kvantitetstyp"
Hantera Titel ... Plats Inkommande Ej tillgänglig Överlämnad Tillgängligt Till hands
strbry-jam Strawberry Jam ... Ottawa 20 3 5 10 18
strbry-jam Strawberry Jam ... New York 0 1 10 50 61
rspbry-jam Raspberry Jam ... Ottawa 15 0 3 25 28
rspbry-jam Raspberry Jam ... New York 0 5 6 35 46

Uppdatera lagerkvantiteter

När du har exporterat CSV-filen för att få en mall måste du uppdatera lagerkvantiteterna i filen.

CSV-filen har flera kolumner som hjälper dig att identifiera din produkt som beskrivs i CSV-filformat för lager. När du konverterar din butik för att använda flera platser redigerar du endast platskolumnerna.

Steg:

1. Öppna din exporterade CSV-fil i ett kalkylarksprogram.
  2. Uppdatera lagerkvantiteterna:

• Om du exporterade CSV-filalternativet Endast tillgängliga kvantiteter uppdaterar du Available-kvantiteten under platsnamnet.
    • Om du exporterade alternativet CSV-fil för Alla kvantitetstyper uppdaterar du On hand-kvantiteten.
  3. Antalet som du anger i varje rad kan vara positivt, negativt eller 0. Du kan även ange not stocked för att indikera att produkten aldrig finns i lager på platsen.

4. Spara CSV-filen.

Importera lagerförteckning

Innan du importerar lagerförteckningen ska du se till att du har skapat en CSV-fil med rätt filformat.

Om du väljer Endast tillgängliga kvantiteter när du exporterade ditt lager kan CSV-filen som du exporterade uppdatera och skriva över endast Available lagerkvantiteter.

Om du valde Alla kvantitetstyper när du exporterade ditt lager kan CSV-filen som du exporterade uppdatera och skriva över endast On hand lagerkvantiteter när du importerar tillbaka filen till din Shopify-admin. Det åsidosätter inte några andra lagertillståndskvantiteter. Din Available beräknas utifrån dina nya On hand kvantiteter.

Om du importerar lagerkvantiteter skriver du över dina lagerdata. Importera ditt lager endast när andra lagerjusteringar, till exempel allmänna pågående försäljningar eller manuella ändringar, inte sker.

Steg:

1. Gå till Produkter > Lager.
  2. Klicka på Importera.
  3. Klicka på Lägg till fil och välj din CSV-fil.
  4. Klicka på Ladda upp fil.
  5. Verifiera det du vill importera och klicka sedan på Starta import.

Lager-CSV-filformat

Lager-CSV-filen innehåller information som unikt identifierar produkter, produktvarianter och deras lagerkvantiteter på de angivna platserna. Du kan ladda ner och se ett exempel på en CSV-lagerfil att använda som mall. Den liknar andra CSV-filer som du använder för Shopify, men har andra kolumner.

Om du planerar att importera dina lagerkvantiteter måste du skapa en CSV-fil med följande kolumner:

• Handle - Handtag är unika namn för varje produkt. De kan innehålla bokstäver, bindestreck och siffror, men inga mellanslag. Ett handtag används i URL:en för varje produkt.
  • Title - Kolumnen Titel är valfri. Om du inkluderar den, kan värdena lämnas tomma.
  • Option1 Name - Om en produkt har ett alternativ, ange dess namn. Till exempel Color. Om en produkt inte har några alternativ, bör det här ställas in på Title.
  • Option1 Value - Om en produkt har ett alternativ anger du dess värde. Till exempel, Black. För produkter som inte har några alternativ bör detta ställas in till Default Title.
  • Option2 Name - Om en produkt har ett alternativ anger du dess värde. Detta kan lämnas tomt.
  • Option2 Value - Om en produkt har ett alternativ anger du dess värde. Detta kan lämnas tomt.
  • Option3 Name - Om en produkt har ett alternativ anger du dess värde. Detta kan lämnas tomt.
  • Option3 Value - Om en produkt har ett alternativ anger du dess värde. Detta kan lämnas tomt.
  • SKU - Lagerhållningsenheter (SKU:er) är koder som du kan använda internt för att spåra ditt lager och rapportera din försäljning. För korrekt lagerspårning och rapportering ska de lagerhållningsenheter som du lägger till vara unika. Lagerhållningsenhetskolumnen är valfri. Om du inkluderar den kan värdena lämnas tomma.
  • HS Code - Kolumnen för HS-nummer (harmoniserad systemkod) används för att beräkna tull och skatt för internationella kunder. Kolumnen är valfri. Om du inkluderar den, kan värdena lämnas tomma.
  • COO - Kolumnen för COO (Ursprungsland/-region) används för att beräkna tull och skatt för internationella kunder. Godkända värden är ISO 3166-1 alpha-2 landskoder. Den här kolumnen är valfri. Om du inkluderar den kan fälten för värdena lämnas tomma.
  • Location - Namnen på var och en av dina platser. Platsraden är skiftlägeskänslig och måste vara namnet på en av dina platser. Lager för varje plats visas i motsvarande platsrad. För varje variant ska du inkludera en rad för varje plats där du vill uppdatera lagret. Ta bort alla andra platsrader.
  • Incoming – Lager som är på väg till din plats. Inkommande lager är inte tillgängligt för försäljning förrän det har mottagits.
  • Unavailable – Otillgängligt lager avser lager som inte är tillgängligt för försäljning eller som är inte uppbokat till en order. Den är inte tillgänglig för försäljning.
  • Committed - Antal enheter som ingår i en beställning som gjorts men som inte är distribuerade.
  • Available - Lagerenheter som du kan sälja. Tillgängliga lagerenheter är inte tilldelade några beställningar eller reserverade för beställningsutkast.
  • On hand - Antal enheter du har på en plats. Lager som finns till hands består av summan av dina Bokade, Ej tillgängliga och Tillgängliga lagerenheter. Lagervärden som du matar in kan vara positiva, negativa eller 0. Du kan också ange not stocked för att visa att produkten aldrig finns i lager på platsen.

För att unikt identifiera en variant anger du värden för Handle, Option1 Value, Option2 Value och Option3 Value-kolumner.

Din CSV-fil måste ha rätt format och måste ha ett .csv-filformat.