Att exportera eller importera lager med hjälp av en CSV-fil

Du kan exportera en CSV-fil för lager som innehåller dina lagerkvantiteter på dina platser. Du kan använda den exporterade CSV-filen som en mall för att uppdatera lagerkvantiteterna. Därefter kan du importera CSV-filen för att uppdatera Shopify med lagerkvantiteterna för varje produkt på varje plats.

Obs! Använd inte produkt-CSV-filen att exportera eller importera lagerkvantiteter. Du måste använda lager-CSV-filen.

Exportera lagerförteckning

Du kan exportera en lager-CSV-fil antingen för att skapa en mall som innehåller dina unikt identifierade produkter eller varianter av produkten för platsen, eller för att exportera lagerkvantiteterna för användning i andra system eller processer.

Du kan ange om du vill exportera data för alla dina platser eller bara för en specifik plats.

Beroende på exportens omfattning kommer filen antingen att laddas ner i din webbläsare eller skickas via e-post till dig.

Steg:

1. Gå till Produkter > Lager.
  2. Klicka på Exportera.
  3. Ange de rader du vill exportera och om du vill exportera från alla platser eller en enda plats.
  4. Klicka på Exportera lagerförteckning.

Uppdatera lagerkvantiteter

När du har exporterat CSV-filen för att få en mall måste du uppdatera lagerkvantiteterna i filen.

CSV-filen har flera kolumner som hjälper dig att identifiera din produkt som beskrivs i CSV-filformat för lager. När du konverterar din butik för att använda flera platser redigerar du endast platskolumnerna.

Steg:

1. Öppna din exporterade CSV-fil i ett kalkylarksprogram.

2. Om din CSV-fil innehåller platskolumner som du inte vill uppdatera lagret för så raderar du hela kolumnerna för dessa platser, inklusive deras rubriker.

3. Uppdatera kvantiteterna i de återstående platskolumnerna. De nummer du anger i varje rad kan vara positiva, negativa eller 0. Du kan också ange Not stocked för att indikera att produkten inte finns i lager på platsen.

4. Spara CSV-filen.

Importera lagerförteckning

Innan du importerar lagret, se till att din CSV-fil har rätt filformat.

Om du inte vill uppdatera kvantiteter för en plats ska du se till att platsens kolumn, inklusive kolumnrubriken, har raderats från CSV-filen.

Obs! Använd inte produkt-CSV-filen för att importera lagerkvantiteter. Du måste använda lager-CSV-filen.

Importproceduren uppdaterar endast (skriver över) lagerkvantiteter. Den skapar inte platser eller uppdaterar produktidentifieringsvärdena.

Om du importerar lagerkvantiteter skrivs dina lageruppgifter över, så du bör endast importera din lagerförteckning när andra lagerjusteringar, t. ex. pågående försäljning eller manuella ändringar, inte görs.

Steg:

1. Gå till Produkter > Lager.
  2. Klicka på Importera.
  3. Välj din uppdaterade CSV-fil.
  4. Klicka på Importera lagerförteckning.
  5. Verifiera det du vill importera och klicka sedan på Starta import.

Lager-CSV-filformat

Lager-CSV-filen innehåller information som unikt identifierar produkter och produktvarianter och deras lagerkvantiteter på de angivna platserna. Den liknar andra CSV-filer som du använder för Shopify, men har andra kolumner.

CSV-filen för lager har följande kolumner:

• Handle - Handtag är unika namn för varje produkt. De kan innehålla bokstäver, bindestreck och siffror, men inga mellanslag. Ett handtag används i URL:en för varje produkt.
  • Title - Kolumnen Titel är valfri. Om du inkluderar den, kan värdena lämnas tomma.
  • Option1 Name - Om en produkt har ett alternativ, ange dess namn. Till exempel Färg. För produkter med endast ett enda alternativ ska detta ställas in på Titel.
  • Option1 Value - Om en produkt har ett alternativ anger du dess värde. Till exempel Svart. För produkter med endast ett enda alternativ ska detta ställas in på Standardtid.
  • Option2 Name - Som ovan men kan lämnas tom.
  • Option2 Value - Som ovan men kan lämnas tom.
  • Option3 Name - Som ovan men kan lämnas tom.
  • Option3 Value - Som ovan men kan lämnas tom.
  • SKU - SKU-kolumnen är valfri. Om du inkluderar den, kan värdena lämnas tomma. För närvarande behöver SKU:er inte vara unika i Shopify.
  • HS Code - Kolumnen för HS-nummer (harmoniserad systemkod) används för att beräkna tull och skatt för internationella kunder. Kolumnen är valfri. Om du inkluderar den, kan värdena lämnas tomma.
  • COO - Kolumnen för COO (Ursprungsland/region) används för att beräkna tull och skatt för internationella kunder. Kolumnen är valfri. Om du inkluderar den, kan värdena lämnas tomma.
  • <Name of location> - Lagerkvantiteten på den plats som anges av kolumnnamnet.

Kolumnrubriken är skiftlägeskänslig och måste ha namnet på en av dina platser. Ta med en kolumn för varje plats där du vill uppdatera lager. Ta bort alla andra platskolumner och rubriker.

Antalet kan vara positivt, negativt eller 0. Du kan också ange Not stocked för att indikera att produkten aldrig finns i lager på platsen.

För att unikt identifiera en variant anger du värden för Handle, Option1 Value, Option2 Value och Option3 Value-kolumner.

Din CSV-fil måste ha rätt format och måste ha ett .csv-filformat.