Aktivera flera platser

OBS! Lagerspårning för flera platser aktiveras automatiskt i vissa Shopify-butiker. Du får en avisering på sidan Inställningar > Platser i din Shopify-admin när platser är aktiverade. Kom igång med platser om platser redan har aktiverats i din butik.

Beroende på hur du driver din butik kan du behöva aktivera platser innan du kan spåra lagervaror på flera platser:

• Om du är en Point of Sale-handlare (POS-handlare) som redan har flera platser i Shopify POS, och du vill hantera ditt lager på flera platser, måste du aktivera lagerspårning på flera platser. Följ stegen som beskrivs på den här sidan för att aktivera platser i din butik.

• Inga konverteringssteg behövs om du för närvarande bara har en plats i Shopify, eller om du har en plats och även använder distributionstjänster från tredje part. Hoppa över stegen på den här sidan. Du kan lägga till och använda fler platser vid behov.

• Om du använder en distributionstjänst från tredje part för en produkt kan du inte lagra den produkten vid de platser som du själv hanterar.

Aktivera flera platser

Varning! Att aktivera din butik för att spåra lager på flera platser kan inte ångras. När du har aktiverat platser kan du inte återgå till att ha en enda lagerkvantitet för flera platser.

För att aktivera lagerspårning över flera platser gör du följande:

• Läs Kom igång med platser för att lära dig hur konverteringen kommer att påverka din butik och bestäm om du ska aktivera platser.

• Om du har privata appar som utvecklats för din butik ska du se till att de uppdateras för att använda lagerspårning för flera platser.

• Om det är möjligt, aktivera platser och uppdatera dina lagerkvantiteter när dina detaljhandelsbutiker är stängda och när du inte har stor onlineförsäljning. Till exempel, aktivera inte platser under en onlineförsäljningskampanj såsom en blixtrea.

• Om du redan har aktiverat flera platser kommer du inte att se alternativen som beskrivs i stegen nedan.

Steg:

1. Logga in i din butik som en användare med inställningsbehörighet.
  2. Gå till Inställningar > Platser.
  3. Klicka på Aktivera lager på platser.
  4. Klicka i kryssrutan för att bekräfta att ditt befintliga lager kommer att tilldelas ditt leveransursprung.
  5. Klicka på Aktivera lager på platser igen.
  6. Kom igång med platser för att konfigurera platser i din butik.