Shopify POS-platser

Om du har flera platser så är bara de produkter som finns på din Shopify POS-enhets tilldelade plats tillgänglig för försäljning (i produktvyn). Den valda platsens lagerräkning uppdateras när en produkt säljs eller återställs på Shopify POS.

Välj en plats för Shopify POS

Du kan ändra den plats som har ställts in för din Shopify POS-enhet.

Steg:

1. Från Shopify POS trycker du på Butik och sen på Platser.
  2. Om din plats inte finns med i listan trycker du på Lägg till eller redigera dina platser för att skapa en ny plats.
  3. Tryck på en plats och tryck sedan på Byt.

Se en produkts detaljer

Om du vill visa detaljer för en produkt trycker du på informationsikonen.

produktdetaljerna innehåller följande information:

• produktbild
  • jämför med-pris, om tillämpligt
  • nuvarande platsens lagernivåer
  • lagernivåer på dina andra platser, om tillämpligt
  • lagernivåer hos din distributionstjänst eller tredjepartsfrakttjänst, om tillämpligt
  • beskrivning
  • produkt-SKU
  • produktsäljare
  • produkttyp

För att se alla produktdetaljerna kan du behöva rulla nedåt.

För att få en större bild av produktbilden kan du klicka på bilden.

När bilden expanderas kan du svepa för att se alla varianter av produkten.

Sök flera platser för ordrar

Du kan söka efter order som gjorts på olika platser från Order-skärmen i Shopify POS.

Steg:

Återbetala en hel order

Du kan återbetala beställningar från sidan Ordrar i Shopify POS. När du återbetalar en betalning kan du se till att dina lagernivåer är korrekta genom att fylla på lagret med returnerade produkter. Lagervaror som fylls på tilldelas till lagret för Shopify POS- appens tilldelade plats.

Steg:

1. Tryck på den order du vill återbetala från fönstret Order.
  2. Tryck på Återbetala produkter.
  3. Använd + och - bredvid varje produkt för att ange den kvantitet du återbetalar.
  4. Inaktivera alternativet Lagerpåfyllning om du inte vill returnera artiklarna till lagret.
  5. Om du vill återbetala fraktkostnaden trycker du på Lägg till intill frakt.
  6. Om kunden använde mer än en betalningsmetod kan du dela upp återbetalningen mellan samma betalningsmetoder som de använde. Ange det belopp som du vill återbetala med varje betalningsmetod i avsnittet Återbetalningsbelopp.
  7. Valfritt: Tryck på Lägg till orsak för retur för att lägga till en orsak till återbetalningen.
  8. Tryck på Återbetala när du är redo att behandla återbetalningen.
  9. Följ anvisningarna på skärmen och tryck på Fortsätt om kunden betalade kontant eller med en extern betalningsleverantör.
  10. Om du vill skicka en bekräftelse via e-post eller SMS till kunden trycker du på Skicka e-postkvitto eller Skicka SMS-kvitto på skärmen Återbetalning slutfördes.
  11. När återbetalningen har behandlats trycker du på Klar för att återgå till orderinformationssidan.

Begränsa medarbetarnas platsbehörigheter

Om du vill använda POS-pinkoder för att hindra dina medarbetare från att komma åt platsinställningar och visa beställningar som gjorts på andra platser kan du konfigurera begränsningar för medarbetarnas behörigheter.