Ställ in automatisk omdirigering för domän

För internationella domäner kan du använda domänomdirigering för att automatiskt skicka besökare till den regionspecifika domänen för deras plats. Om du till exempel använder en .com-domän som riktar sig till besökare i USA och en .ca-domän som riktar sig till besökare i Kanada, omdirigeras en kanadensisk besökare automatiskt till johns-apparel.ca.

Butiken använder tillfälliga omdirigeringar mellan internationella domäner, när du har aktiverat automatisk omdirigering av domän. Dessa tillfälliga omdirigeringar gör att sökmotorer kan upptäcka och indexera alla dina URL:er.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Marknader.
  2. I avsnittet Andra marknader väljer du Inställningar.
  3. Markera Omdirigering för domän.

När du har aktiverat automatisk omdirigering omdirigeras besökare i din webbutik automatiskt till den regionspecifika domänen för sin plats.

Du kan även låta kunder växla manuellt mellan språk och valutor genom att lägga till en landsväljare i din webbutik. Om ditt tema inte har en landsväljare kan du lägga till en sådan genom att använda den kostnadsfria Geolocation-appen eller en annan landsväljarapp som stöder Shopify Markets.