Ställ in automatisk omdirigering för skyltfönster för dina kunder

När du aktiverar automatisk omdirigering visas det skyltfönster som matchar dina kunders platsinställningar automatiskt.

Aktivera automatisk omdirigering

1. Gå till du Inställningar > Marknader i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Aktivera Omdirigering för land/ region i avsnittet Automatisk omdirigering.

När du har aktiverat omdirigering för land/region visas regionspecifikt innehåll automatiskt för kunder i din webbshop.

Du kan även låta kunder växla manuellt mellan länder och språk genom att aktivera väljare i din webbshop. Om ditt tema inte har en lands- eller språkväljare kan du lägga till dem genom att använda en tredjepartsapp från Shopify App Store.

Marknader som använder särskilda domäner

Omdirigeringsinställningen för land/region upptäcker automatiskt en kunds geolocation och omdirigera dem till URL:en som motsvarar den lösta marknaden om din marknad konfigureras med en separat domän, subdomän eller subkatalog. Om du till exempel använder en .com-domän för din amerikanska marknad och en .ca-domän för din kanadensiska marknad omdirigeras en kanadensisk kund som besöker johns-apparel.com automatiskt till johns-apparel.ca.

För marknader som använder särskilda domäner indexeras innehåll automatiskt av sökmotorer.

Marknader som använder delade domäner

Om din marknad är inställd för att dela samma domän som en annan marknad upptäcker omdirigeringsinställningen för land/region automatiskt kundens geolocation och justerar deras sida för att visa innehåll (till exempel valuta och språk) som är inställt för deras lösta marknad. Om din huvudmarknad till exempel är USA med valutan USD (johns-apparel.com) och du har en andra marknad för Kanada med valutan CAD som ställts in med hjälp av den primära marknadens domän, visas priserna automatiskt i CAD när en kanadensisk kund besöker johns-apparel.com.

För marknader som använder delade domäner indexeras inte innehållet av sökmotorer.

Omdirigering för land/region i Europeiska unionen (EU)

Kunder från EU som får tillgång till en lokal upplevelse med ett domännamn på toppnivå med EU-landskod (ccTLD) omdirigeras inte automatiskt, för att följa lokal lagstiftning. Detta gör att en kunder inte upplever en annan butik än den som denne initialt eftersträvade åtkomst till. Om en marknad använder en domän som inte är specifik för ett land som .com eller .shop kan EU-kunder automatiskt omdirigeras.

Om du till exempel använder domänen johns-apparel.de för din tyska marknad och johns-apparel.fr för Frankrike omdirigeras inte en kund från Frankrike som besöker johns-apparel.de automatiskt. Du kan använda en tredjepartsapp från Shopify App Store för att ge EU-kunder lands- eller regionrekommendationer, så att de kan välja den bästa upplevelsen baserat på deras språk och plats.

Se listan nedan för att bestämma de specifika ccTLD:er som motsvarar EU-länder:

• Österrike – .at
  • Belgien – .be
  • Bulgarien – .bg
  • Kroatien – .hr
  • Cypern – .cy
  • Tjeckien – .cz
  • Danmark – .dk
  • Estland – .ee
  • Finland – .fi
  • Frankrike – .fr
  • Tyskland – .de
  • Grekland – .gr
  • Ungern – .hu
  • Irland – .ie
  • Italien – .it
  • Lettland – .lv
  • Litauen – .lt
  • Luxemburg – .lu
  • Malta – .mt
  • Nederländerna – .nl
  • Polen – .pl
  • Portugal – .pt
  • Rumänien – .ro
  • Slovakien – .sk
  • Slovenien – .si
  • Spanien – .es
  • Sverige – .se
  • Europeiska unionen – .eu

Språkomdirigering

Språkomdirigering upptäcker kundens webbläsarspråk och byter automatiskt skyltfönster för att matcha, när det språket är tillgängligt. För att ett språk ska vara tillgängligt för kunder måste det läggas till i din butik, tilldelas relevanta marknader, översättningar läggas till och publiceras. Om till exempel din domän är johns-apparel.ca och din kanadensiska marknads standardspråk är engelska kommer en kund från Kanada som har sin webbläsares primära språk inställt på franska automatiskt omdirigeras till johns-apparel.ca/fr, där skyltfönstret är på franska.

Steg:

1. Gå till du Inställningar > Marknader i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Aktivera Språkomdirigering i avsnittet Automatisk omdirigering.