Ställa in unika URL:er för specifika länder eller regioner

När du ställer in internationella domäner måste du skapa en unik webbadress eller URL för varje land eller region där du vill erbjuda en lokal shoppingupplevelse. Beroende på hur du konfigurerar din butiks språk och valutor motsvarar varje URL en lokal version av din webbutik. Om du använder Shopify Payments kan du även ställa in standardvalutan för varje URL till den lokala valutan i det landet eller den regionen.

Du kan ställa in unika URL:er för varje land eller region som du vill nå på följande sätt:

• toppdomäner, till exempel your-shop-name.fr
  • subdomäner, till exempel fr.your-shop-name.com
  • undermappar, till exempel your-shop-name.com/fr-fr

Beroende på din strategi för sökmotorsoptimering (SEO)kan du använda en metod eller en kombination av metoder. Överväg att använda undermappar, som är enkla att ställa in och erbjuder SEO-fördelar om du konfigurerar Shopify Markets för första gången.

Om du vill ställa in internationella domäner för specifika länder eller regioner måste du slutföra följande åtgärder:

När du har ställt in dina internationella domäner måste du dirigera dina kunder till den URL som matchar deras språk- och platsinställningar.