Lägg till språköversättningar med hjälp av appen "Översätt och anpassa"

Med appen Översätt och anpassa kan du lägga till översättningar i din butik för produkter, produktkategorier, blogginlägg, policyer och sidor. I sid-vid-sida-redigeraren för appen för innehållsanpassning visas ditt ursprungliga innehåll på din butiks standardspråk och du kan tillhandahålla din översättning i redigeringsfönstret.

Appen "Översätt och anpassa" översätter inte innehållet åt dig automatiskt. Du måste tillhandahålla översättningarna för appen.

Installera appen

När du lägger till ett nytt språk i din butik installeras appen "Översätt och anpassa" automatiskt.

Om du redan har språk publicerade i din butik och du vill installera appen klickar du på Installera Shopify "Översätt och anpassa" i dina inställningar för Butiksspråk.

Översätt innehållet manuellt

Du kan komma åt översättningsredigeraren direkt i din Shopify-administratör från appen "Översätt och anpassa" eller från en av de innehållssidor som du vill översätta.

Översätt innehållet manuellt i appen Translate & Adapt

1. Från din Shopify-administratör går du till Appar.
  2. Klicka på Översätt och anpassa.
  3. Välj det språk som du vill översätta.
  4. Välj den resurs som du vill översätta.
  5. Ange ditt översatta innehåll i lämpligt fält.
  6. Klicka på Spara.

Översätt innehåll manuellt från en innehållssida

1. Från din Shopify-admin går du till den innehållssida som du vill översätta. Om du till exempel vill lägga till översättningar för en produkt går du till produktsidan.
  2. Klicka på Fler åtgärder > Lokalisera.
  1. Om du har flera språk väljer du det språk som du översätter, från rullgardinsmenyn.
  2. Ange dina översättningar i lämpligt fält.
  3. Klicka på Spara.

Översätt innehållet automatiskt

Du kan använda appen Translate & Adapt för att automatiskt översätta innehåll. Automatisk översättning tillhandahålls av Google Cloud Translation API. Innan du publicerar översättningar i ditt skyltfönster bör du granska dem så att de är korrekta.

Översätt automatiskt innehåll för ett språk

Om du lägger till automatiska översättningar måste du aktivera dem för varje enskilt språk som du vill översätta. När du automatiskt har översatt ett språk tar det några minuter innan översättningarna visas i ditt skyltfönster.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Appar.
  2. Klicka på Översätt och anpassa.
  3. Välj det språk som du vill översätta.
  4. Klicka på Automatisk översättning.
  5. Klicka på Spara.

Översätt automatiskt innehåll för en enda resurs

Om du automatiskt vill översätta endast en viss del av ditt innehåll kan du initiera en automatisk översättning för en enda resurs. När du automatiskt har översatt en enda resurs tar översättningarna några minuter att visa i ditt skyltfönster.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Appar.
  2. Klicka på Översätt och anpassa.
  3. Välj det lokala innehållet som du vill översätta.
  4. Klicka på Automatisk översättning.
  5. Klicka på Spara.

Skapa anpassat innehåll för en marknad

Anpassat innehåll kan skapas för att hjälpa dig med anpassningar till regionala och tekniska aspekter på enskilda marknader.

Några exempel på hur anpassat innehåll kan användas är följande:

• Stöd regional stavning eller föredragna termer på en marknad. Du kan t.ex. skapa menynamnet för Sweaters för en amerikansk marknad och menynamnet Jumpers för en brittisk marknad.
  • Visa kampanjinnehåll baserat på köparens marknad. Skapa t.ex. ett anpassat meddelandefält för kanadensiska köpare under oktober månad.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till den innehållssida som du vill anpassa för en marknad. Om du t.ex. vill lägga till anpassat innehåll för en produktsida öppnar du produktsidan.
  2. Klicka på Fler åtgärder > Lokalisera.
  3. Välj det språk som du vill visa anpassat innehåll för, från rullgardinsmenyn.
  4. Välj det språk som du vill visa anpassat innehåll för, från rullgardinsmenyn.
  5. Ange ditt anpassade innehåll i lämpligt fält.
  6. Klicka på Spara.

Kompatibilitet med tredjeparts-app

Appen "Översätt och anpassa" är kompatibel med andra tredjeparts-översättningsappar som använder översättnings-API. Innehåll som skapats med dessa appar finns i appen "Översätt och anpassa" och omvänt.

Begränsningar i appen "Översätt och anpassa"

Följande typer av innehåll kan inte översättas med appen "Översätt och anpassa":

Språk som inte stöds

Följande språk kan inte översättas med appen Translate & Adapt:

• Arabiska
  • Bengali
  • Cebuano
  • Korsikanska
  • Frisiska
  • Haitisk creol
  • Hawaiianska
  • Hebreiska
  • Hmong
  • Latin
  • Myanmar (burmesiska)
  • Nyanja (chichewa)
  • Oodi (oriya)
  • Samoanska
  • Skotsk gaeliska
  • Sesotho
  • Sinhala (sinhalesiska)
  • Tagalog (filippinska)