Uppgradering till Shopify Markets Pro

Om du uppfyller kraven kan du uppgradera till Markets Pro direkt från din Shopify-admin. Markets Pro genomför flera ändringar i din butik och du bör granska ändringarna innan du uppgraderar Markets Pro.

När din butik har granskats för Markets Pro får du ett e-postmeddelande och en avisering på Markets-sidan i din Shopify-admin.

Innan du uppgraderar till Markets Pro

Se till att du förstår följande ändringar som Markets Pro kommer att göra i din webbshop när din butik granskas innan du uppgraderar till Markets Pro:

Markets Pro ändras i din butik
Inställningar Ändringar
Butik
  • Din betalnings-gateway växlar till Markets Pro betalnings-gateway för internationella ordrar.
  • Din produktkatalog förses automatiskt med HS-nummer och justeras för begränsningar per land.
  • Dina produktpriser höjs med en specifik procentsats för att inkludera valutakonverteringsavgiften.
  • Kassa
  • Lokala betalningsmetoder läggs till i din kassa.
  • Tullavgifter beräknas och inhämtas i kassan.
  • Kundens telefonnummer samlas in i kassan för ordrar från Markets Pro.
  • DHL-frakt med förbetalda tullavgifter används i kassan.
  • Friskrivningsklausul läggs till i kassan som säger att Global-e är den handlare som har register över transaktionen på internationella ordrar.
  • Marknader
  • Marknader skapas för internationella marknader där du för närvarande säljer.
  • Inkompatibla länder tas bort från marknader.
  • Inkompatibla valutor växlar till USD.
  • Webbshop
  • 136 valutor accepteras i din webbshop.
  • Geolocation-appen installeras automatiskt i din webbshop, så att dina kunder kan handla på sitt eget språk och i sin egen valuta.
  • En domänomdirigering är aktiverad för att optimera SEO.
  • Alla dina internationella ordrar kontrolleras för bedrägeri.
  • Betalningar
  • Du får utbetalningar i amerikanska dollar. Transaktionsdata är tillgängliga den 1:a, 8:e, 15:e och 22:a dagen i månaden. Odistribuerade ordrar ingår inte i utbetalningar.
  • Markets Pro-fraktsedlar har en ny transaktionstyp i utbetalningar.
  • Markets Pro blir din ansvariga handlare för alla internationella ordrar.
  • Uppgradera till Markets Pro

Du kan uppgradera till Markets Pro direkt från sidan Markets i din Shopify-admin. Din butiksgranskning kan ta upp till fem arbetsdagar.

Steg:

1. Gå till du Inställningar > Marknader i din Shopify-administratör.
    2. Klicka på Uppgradera till Markets Pro.
    3. Valfritt: I avsnittet Markets Pro-fraktkostnader kan du göra följande:

• Klicka på Ladda ner avgiftstabell för att ladda ner en CSV-fil med Markets Pro-fraktkostnader.
      • Om du vill beräkna fraktkostnader för Markets Pro klickar du på Utforska fler priser.
    4. I avsnittet Vad händer härnäst klickar du på Hantera och väljer sedan att uppgradera till Markets Pro manuellt eller automatiskt efter att din butik har granskats:

• Om du vill automatiskt uppgradera till Markets Pro väljer du Automatiskt och klickar sedan på Stäng.
      • Om du vill uppgradera till Markets Pro manuellt väljer du Manuellt och klickar sedan på Stäng.
    5. Välj Jag godkänner användarvillkoren.

6. Klicka på Skicka.

Om du väljer att uppgradera till Markets Pro manuellt kan du efter granskning av din butik uppgradera i Inställningar > Markets > Slutför uppgraderingen. När du har uppgraderat Markets Pro kan du konfigurera dina Markets Pro- och butiksinställningar.

Stänga av Markets Pro

Om du inte längre vill använda Markets Pro för dina internationella ordrar kan du stänga av Markets Pro i din butik.

Överväganden för att stänga av Markets Pro

Granska följande överväganden innan du stänger av Markets Pro:

• Din slutliga utbetalning kan hållas upp till 90 dagar för att ta hänsyn till potentiella återbetalningar eller chargebacks.
    • Ordrar som skapats innan du stänger av Markets Pro behöver fortfarande uppfyllas via Markets Pro. Ordrar som läggs i efter detta kan använda andra distributionsmetoder.
    • Annullera alla upphämtningsscheman som du har ställt in för Markets Pro-ordrar.
    • Det är bara butiksägare som kan inaktivera Markets Pro.

Ändringar i din butik

Granska följande ändringar i din butik efter att du har inaktiverat Markets Pro:

• Inhämtning av tullavgifter och skatter inaktiveras i din butik.
    • Lokala betalningsmetoder som är tillgängliga via Markets Pro tas bort från din butik.
    • Produkt-, lands- och valutabegränsningar som hanteras av Markets Pro försvinner. Du är ansvarig för att själv hålla reda på och följa begränsningar och förordningar.
    • Dina kunder fortsätter att lägga ordrar i sin lokala valuta på alla dina nuvarande marknader.
    • DHL-fraktkostnader för e-handel tas bort från din kassa och fraktsedelkostnaden för DHL Express ändras. Granska och uppdatera dina fraktkostnader och dina marknader.

Inaktivera Markets Pro

Du kan stänga av Markets Pro i din butik.

Steg:

1. Gå till du Inställningar > Marknader i din Shopify-administratör.
    2. Klicka på Inställningar.
    3. Klicka på Stäng av Markets Pro i avsnittet Markets Pro.
    4. Välj orsakerna till varför du vill stänga av Markets Pro och klicka sedan på Nästa.
    5. Granska ändringarna i din butik som inträffar efter att du har inaktiverat Markets Pro.
    6. Klicka på Stäng av Markets Pro.

Du kan uppgradera till Markets Pro igen från Inställningar > Marknader > Inställningar.