Konfigurera och aktivera Shopify Markets Pro

När din Markets Pro-ansökan har godkänts får du ett e-postmeddelande och en avisering på sidan Marknader varefter kan du aktivera Markets Pro i din Shopify-admin.

Se till att du förstår de ändringar som Markets Pro kommer göra i din webbshop innan du aktiverar Markets Pro. Granska eventuella fraktsidor eller policyer i din butik och gör nödvändiga uppdateringar.

Om du säljer till kunder i Europeiska unionen eller Storbritannien måste du även säkerställa GDPR-efterlevnad av spårning av "välj att delta"-kakor i din webbshop.

Innan du aktiverar Markets Pro

Granska följande ändringar som gjorts i din butik innan du aktiverar Markets Pro i din Shopify-administratör.

Markets Pro ändras i din butik
Inställningar Ändringar
Butik
  • Din betalnings-gateway växlar till Markets Pro betalnings-gateway för internationella beställningar.
  • Din produktkatalog förses automatiskt med HS-nummer och justeras för begränsningar per land.
  • Dina produktpriser höjs med en specifik procentsats för att inkludera valutakonverteringsavgiften.
  • Kassa
  • Lokala betalningsmetoder läggs till i din kassa.
  • Tullavgifter beräknas och inhämtas i kassan.
  • Kundens telefonnummer samlas in i kassan för beställningar från Markets Pro.
  • Prissättning inklusive skatt ställs in för de länder där detta är standard.
  • DHL Express-frakt med förbetald tullavgift används i kassan.
  • Friskrivningsklausul läggs till i kassan som säger att Global-e är den handlare som har register över transaktionen på internationella beställningar.
  • Marknader
  • Marknader skapas för internationella marknader där du för närvarande säljer.
  • Länder som inte stöds tas bort från marknader.
  • Valutor som inte stöds övergår till amerikanska dollar.
  • Webbshop
  • 136 accepterade valutor i din webbshop.
  • Geolocation-appen installeras automatiskt i din webbshop, så dina kunder kan handla lokalt.
  • En domänomdirigering är aktiverad för att optimera SEO.
  • Alla dina internationella beställningar kontrolleras för bedrägeri.
  • Betalningar
  • Du får utbetalningar i amerikanska dollar.
  • Markets Pro-fraktsedlar har en ny transaktionstyp i utbetalningar.
  • Markets Pro blir din handlare med register över alla internationella beställningar.
  • Steg 1: Uppdatera din butiks fraktsida och policyer

Överväg att uppdatera din butiks fraktsida och policyer, så att dina kunder vet hur internationell frakt fungerar i din webbshop.

Du kan lägga till följande information på relevanta sidor eller policyer i din webbshop:

• en lista över länder som du skickar produkter till
    • ett meddelande som informerar dina kunder om att tullavgifter och skatter beräknas i kassan och att de inte behöver betala dem vid leverans
    • ett meddelande som informerar dina kunder om att DHL Express-leveranstjänst används för att skicka och leverera produkter
    • ett tecken på att kunderna kan använda sin egen lokala valuta och en lokal betalningsmetod för att betala för dina produkter

Steg 2: Konfigurera spårning av "välj att delta"-kakor för kunder inom Europeiska unionen och Storbritannien

Markets Pro och Global-e är GDPR-kompatibla med den information som visas i din kassa. Dina kunder godkänner Global-e:s integritetspolicy i kassan när de gör en beställning.

Du ansvarar dock för de uppgifter som du har tillgång till när dina kunder köper från din webbshop. Om du säljer till kunder inom Europeiska unionen och Storbritannien måste du säkerställa GDPR-efterlevnad av spårning av "välj att delta"-kakor.

Du kan välja mellan flera tredjepartsappar som tillhandahåller spårning av "välj att delta"-kakor i Shopify-appbutiken.

Steg 3: Aktivera Markets Pro

När din Markets Pro-ansökan har godkänts kan du aktivera Markets Pro i din Shopify-administratör.

Steg:

1. Gå till du Inställningar > Marknader i din Shopify-administratör.
    2. Klicka på Aktivera nu.
    3. Granska ändringarna i avsnittet "Ändringar som du kommer märka med Markets Pro" och klicka sedan på Acceptera.
    4. Granska ändringarna i avsnittet "Ändringar i valutor och betalningar" och klicka sedan på Acceptera.
    5. Granska ändringarna i avsnittet "Ändringar i dina marknader" och klicka sedan på Acceptera.
    6. I avsnittet "Ändringar i kundens fraktkostnader för sekundära marknader" bestämmer du hur du vill ställa in dina fraktkostnader:

• Klicka på "Acceptera föreslagen kundkostnad" för att acceptera de föreslagna fraktkostnaderna för kunden.
      • Gör följande för att ställa in dina egna priser:
        1. Klicka på "Ladda ner pristabellen".
        2. Klicka på Ladda ner.
        3. Klicka på Se priser senare.
    7. Klicka på "Aktivera Markets Pro" i avsnittet "Ändringar i distribution för sekundära marknader".

Inaktivering av Markets Pro

Aktivering av Markets Pro påverkar alla dina marknader. Du kan inte aktivera eller inaktivera Markets Pro för specifika marknader.

Om du inte längre vill använda Markets Pro för alla dina internationella beställningar måste du skriva ett e-postmeddelande till markets-pro@shopify.com och begära att Markets Pro inaktiveras i din butik.