Vad du behöver tänka på när du flyttar

Det finns ett antal överväganden som du bör känna till när du flyttar din butik till Shopify:

• Protokolloberoende tillgångar
  • URL-omdirigeringar
  • Kundlösenord
  • Blogginlägg och artiklar

Ta bort specifika protokoll från dina tillgångar

Se till att alla dina butikstillgångar (temafiler, formatmallar eller bilder) alltid är tillgängliga genom att ta bort specifika protokoll , till exempel http: och https: från deras webbadresser.

Ställ in omdirigeringar

Se till att du ställer in omdirigeringar av webbadresser för sidor som kunder kan ha bokmärkt. Detta minimerar risken att förlora kunder som återvänder till en sida som är otillgänglig efter att du har flyttat till Shopify.

OBS! Du kan importera och exportera webbadresser som omdirigeras från sidan Omdirigering av webbadresser, vilket är särskilt användbart om du behöver hantera ett stort antal omdirigeringar. Om du vill veta mer om omdirigeringar, se Omdirigering av webbadresser

Steg:

1. Logga in på den plattform du flyttar från.
  2. Hitta avsnittet om omdirigeringar av webbadresser i dina kontoinställningar. Placeringen av detta varierar beroende på plattform. Om du inte kan hitta var du ska lägga till omdirigeringar av webbadresser, sök i hjälpcenter på den plattform du flyttar från.
  3. Ange din gamla webbadress i fältet from och en ny Shopify-webbadress i fältet to.
  4. Upprepa den här processen för alla webbadresser som du vill omdirigera.

Exempel på konfigurering av webbadresser som omdirigeras under flytten

Daniel flyttar sin klädbutik till Shopify. Hans bästsäljande produkt är en rutig flanellskjorta. En länk till skjortan delades på en populär blogg nyligen och genererar mycket trafik, men länken är till hans gamla butik. För att säkerställa att han inte förlorar potentiella kunder ställer Daniel in en omdirigering av webbadressen för den här produktsidan genom att följa dessa steg:

1. Han loggar in på sin ursprungliga e-handelsplattform och går till avsnittet Omdirigering av webbadresser.
  2. Han klickar på Lägg till ny omdirigering av av webbadress.
  3. I fältet Omdirigera från lägger han till den ursprungliga produktsideadressen:http://www.example.oldstore.com/plaid-button-up
  4. I fältet Omdirigera till lägger han till den nya Shopify-produktsideadressen:http://www.example.shopify.com/products/plaid-button-up
  5. Han klickar på Lägg till omdirigering.

Kunder som klickar på länken till Daniels bästsäljande produkt på hans ursprungliga webbutik kommer nu automatiskt omdirigeras till samma produktsida i hans nya Shopify-butik.

Kundlösenord

Eftersom lösenord krypteras kan du inte flytta lösenord från en annan plattform till Shopify. Som ett resultat flyttas endast kundposter till Shopify i stället för kundkonton.

Blogginlägg och artiklar

Du kan använda redskapen som ingår i Shopify för att flytta dina blogginlägg och artiklar. Du måste dock använda en relativ väg för att ersätta inbäddade bilder i blogginläggen. Överväg att lagra mediefiler externt eller genom att använda en app från Shopifys appbutik för att hjälpa till med flytten.