Flytta från Squarespace till Shopify

Du kan flytta dina produkter, kunder och orderinformation från Squarespace till Shopify. Du måste exportera din data från Squarespace innan du kan importera den till Shopify.

Steg 1: Exportera din butiksdata från Squarespace

Det första steget i butiksförflyttningen är att exportera produkt-, kund- och orderdata från Squarespace. När din export är klar har du två CSV-filer sparade på din dator som du kan använda för att importera din data till Shopify.

Steg:

1. Gå till avancerade inställningar på ditt Squarespace-konto för att ladda ner en exportfil för CSV-fil för produktdata. Se exportera produkter till en CSV-fil för anvisningar.

2. Gå till ordersidan på ditt Squarespace-konto för att ladda ner en exportfil för försäljningsorder för ordrar och kunduppgifter. Se Exportera ordrar för anvisningar.

OBS! Om du har några väntande beställningar måste du stänga dem innan du flyttar dina beställningar till Shopify. Om du försöker importera väntande beställningar importeras de som slutförda beställningar.

Steg 2: Importera din butiksdata till Shopify

När du har exporterat din produkt-, kund- och orderdata från Squarespace till CSV-filer måste du importera dessa filer till Shopify. Du måste ha Shopifys app Importera butik installerad för att slutföra din dataimport.

Steg:

1. Från Shopify-admin klickar du på Appar > Importera butik.

2. På sidan Importera butik klickar du på Lägg till fil och väljer de exporterade filerna. Du kan lägga till dina CSV-filer individuellt i appen Importera butik.

Filer som valts för import

OBS! Bläddra längst ned på sidan och klicka på Välj en annan plattform om den plattform som nämns på sidan Importera butik inte är den plattform du importerar från. Du kan sedan välja Squarespace från rullgardinsmenyn.

1. Klicka på Fortsätt importera > Importera.

Steg 3: Granska och uppdatera dina importerade uppgifter

Om din dataimport lyckades bör du se din produkt-, kund- och orderdata i din Shopify-admin. Om några av dina produkter eller kunder inte importerades kan du lägga till dem manuellt. Läs om hur du lägger till en produkt eller lägger till en kund i Shopify.

Följande avsnitt beskriver några av de beteenden som du kan se när du importerar din Squarespace-data till Shopify:

Importen genomfördes med ändringar

När importen är klar hittar du detaljerad information om importen på sidan importsammanfattning. Om några av dina produkter eller kunder ändrades under importen kan du se specifika felmeddelanden i avsnittet Produkter att granska i importöversikten. Du kan redigera dina produkter och kunder manuellt genom att klicka på Visa objekt bredvid dessa meddelanden.

Produkter importerades men har inte publicerats

Om din produktvy var inställd på dold i Squarespace är din produkt inte tillgänglig för att köpas på Shopify. Om du inte vill att en produkt ska döljas ska du göra den tillgänglig för de försäljningskanaler du väljer.

Importerade produkter har inte längre dimensionsuppgifter

Om dina kunder behöver måtten på din produkt, lägg till dimensionerna direkt i produktbeskrivningen.

Tjänsteprodukter importeras som fysiska produkter

Om du hade några tjänsteprodukter på din Squarespace-webbplats importeras de som fysiska produkter utan leveransalternativ i din Shopify -butik. Du måste installera en lämplig app för att stödja detta om dina tjänsteprodukter kräver bokningar eller prenumerationer.

Vissa produkter, kunder eller ordrar kunde inte importeras

Du kanske märker att vissa av dina produkter, kunder eller ordrar inte gick att importera. Om några av dina produkter eller kunder inte importerades kan du lägga till en produkt eller lägga till en kund manuellt.

Observera att Squarespace endast kan exportera upp till 2000 produkter och att varje variant betraktas som en enda produkt. Därför ingår inte produkter som överstiger detta nummer i din exportfil och importeras därför inte till din Shopify-butik. Till exempel, om din Squarespace har 500 produkter, och varje produkt har 5 varianter, förväntar du dig att 2500 rader ska visas i din exportfil. På grund av exportgränsen innehåller exportfilen endast 2000 datarader. De återstående 500 raderna är exkluderade från filen, vilket betyder att 100 produkter inklusive deras varianter inte exporteras.

Kunder med samma e-postadress eller telefonnummer hoppas över under en import. Endast den senaste kundinmatningen med duplicerade data importeras.

Digitala produkter och presentkort importeras inte

Digitala produkter och presentkort ingår inte i din produkts exportfil, så de kan inte importeras. Du måste lägga till dem separat i din Shopify-butik. För mer information, se Sälj tjänster eller digitala produkter och Lägg till eller uppdatera presentkortsprodukter.

Produktvarianter importerades inte

Om din produkt har varianter och en av varianterna saknar ett alternativ, importeras inte produkten. Du måste lägga till den här produkten till Shopify manuellt. Om du till exempel säljer T-shirts med alternativ för storlek och färg och en av dina varianter inkluderar information om storlek men inte färg, så importeras inte din produkt.

Taggar tillämpad på importerade poster

Appen importera butik tillämpar taggar på importerade poster. Taggar gör det lättare att hitta de saker du har importerat, granska dem för fel eller göra justeringar.

Taggar tillämpas automatiskt för varje importerad post i följande format: import_<date>_<import_id>. Taggar för eventuella importfel kan variera beroende på din plattform eller typ av fel. Till exempel missing-image eller duplicate-variants.

Du kan behålla dessa taggar på dina importerade poster, men det kan skapa problem om du använder taggar som en metod för organisation för din butik. Dessa taggar kan till exempel vara synliga för dina kunder i din webbutik. För att undvika detta kan du ta bort dem när du har kontrollerat dina importerade poster för fel.

Importera data ovanpå en befintlig import

Om du tror att du har missat något i din tidigare import kan du importera dina butiksdata igen ovanpå din nuvarande import genom att klicka på Påbörja ny import.

• Om din Shopify-butik eller tidigare import redan innehåller kunder kommer de att uppdateras om en matchande kund finns på importen, så att inga data om kunden i Shopify går förlorad. Kunderna matchas först med e-postadress och sedan med telefonnummer om ingen matchande e-postadress finns. Om en matchning påträffas uppdateras den befintliga posten enligt följande:

• Statusar om skattebefrielse och marknadsföringsprenumeration skrivs över.
    • Taggar, adresser och anteckningar från importen läggs till.
    • Om fälten förnamn, efternamn eller telefonnummer är tomma i den befintliga posten men ingår i den importerade kundposten kommer de att läggas till.
  • Om din Shopify-butik eller tidigare import redan innehåller produkter kommer den här importen hoppa över import av matchande produkter. Du kommer att se listan över produkter som hoppats över i importöversikten efter att importen är klar.

Radera en butiksdataimport

Om du inte är nöjd med en dataimport kan du radera den. Om din dataimport till exempel innehåller många felaktiga varor kan det vara bra att ta bort den importen och försöka igen. Du kan bara ta bort din senaste import och måste vänta på att data raderas helt innan du startar en ny import.

Steg

1. Klicka på Radera import på sidan Import slutförd.

Knappen Radera import på sidan Import slutförd

1. Klicka på Radera import i dialogrutan Radera import.

När alla dina importerade filer har raderats klickar du på Starta ny import för att starta en import.