Migrera från ShopKeep till Shopify

Du kan använda Store Importer-appen för att migrera dina ShopKeep-produkter till Shopify. Du måste exportera din data från ShopKeep innan du kan importera den till Shopify.

Steg 1: Exportera dina butiksdata från ShopKeep

Exportera dina produktdata från din ShopKeep BackOffice. Se ShopKeeps supportsidor för detaljerade instruktioner.

Steg 2: Importera din butiksdata till Shopify

När du har exporterat din produktdata från ShopKeep importerar du den exporterade filen till Shopify.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör klickar du på Appar > Store Importer.

2. På sidan Store Importer klickar du på Lägg till fil och väljer den exporterade filen.

Bläddra längst ned på sidan och klicka på Välj en annan plattform om plattformen som nämns på sidan Store Importer inte är din butiks plattform. Du kan sedan välja ShopKeep från rullgardinsmenyn.

1. Klicka på Fortsätt importera > Importera.

Steg 3: Granska och uppdatera dina importerade uppgifter

OBS! Fel kan uppstå med din CSV-import. Läs mer om lösningar på vanliga fel med CSV-produktimporter.

Följande avsnitt beskriver några av de beteenden som du kan se när du importerar din ShopKeep-data till Shopify:

Importen genomfördes med ändringar

När importen är klar visas information om importen på sidan Importöversikt. Granska meddelandena i granskningsavsnittet i importöversikten för att se eventuella fel. Du kan redigera din importerade information manuellt genom att klicka på Visa artiklar bredvid dessa meddelanden.

Vissa produkter kunde inte importeras.

Om några av dina produkter inte importerades kan du lägga till produkter manuellt.

Produkter importerades men har inte publicerats

Om någon av dina produkter i Shopkeep hade sin produktsynlighet inställd på att döljas när du exporterade dina data så importeras även dessa produkter till Shopify som dolda. Om du inte vill att en produkt ska döljas ska du göra den tillgänglig för de försäljningskanaler du väljer.

Importerade produkter har inte längre dimensionsuppgifter

Om dina kunder behöver måtten på din produkt, lägg till dimensionerna direkt i produktbeskrivningen.

Tjänsteprodukter importeras som fysiska produkter

Om du hade några tjänsteprodukter på din ShopKeep-webbplats importeras de som fysiska produkter i din Shopify-butik och har inte fraktalternativ inkluderade. Du måste installera en lämplig app för att stödja detta om dina tjänsteprodukter kräver bokningar eller prenumerationer.

Importera data ovanpå en befintlig import

Om du tror att du har missat något i din tidigare import kan du importera dina butiksdata igen ovanpå din nuvarande import genom att klicka på Påbörja ny import.

• Om din Shopify-butik eller tidigare import redan innehåller kunder kommer de att uppdateras. Kunderna matchas först med e-postadress och sedan telefonnummer om ingen matchande e-postadress finns. Om en matchning påträffas uppdateras den befintliga posten enligt följande:

• Statusar om skattebefrielse och marknadsföringsprenumeration skrivs över.
    • Taggar, adresser och anteckningar från importen läggs till.
    • Om fälten förnamn, efternamn eller telefonnummer är tomma i den befintliga posten men ingår i den importerade kundposten kommer de att läggas till.
  • Om en import innehåller produkter som redan finns i din Shopify-butik hoppas de matchande produkterna över i importen och importeras inte. En lista över de överhoppade produkterna visas i Importöversikten när importen är klar.

Radera en butiksdataimport

Om du inte är nöjd med en dataimport kan du radera den. Om din dataimport till exempel innehåller många felaktiga artiklar kan det vara bra att ta bort den importen och försöka igen. Du kan bara ta bort din senaste import. Du måste vänta på att dessa data raderas helt innan du startar en ny import.

Steg

1. Klicka på Radera import på sidan Import slutförd.

2. Klicka på Radera import i dialogrutan Radera import.

När alla dina importerade filer har raderats klickar du på Starta ny import för att starta en import.

Överväganden för kundlösenord

Eftersom lösenord krypteras kan du inte flytta lösenord från en annan plattform till Shopify. Som ett resultat flyttas endast kundposter till Shopify i stället för kundkonton.