Migrerar från Squarespace till Shopify

Du kan flytta dina produkter, kunder och orderinformation från Squarespace till Shopify. Du måste exportera din data från Squarespace innan du kan importera den till Shopify.

Steg 1: Exportera din butiksdata från Squarespace

Det första steget i butiksmigreringen är att exportera produkt-, kund- och orderdata från Squarespace. När din export är klar laddar din dator ner två CSV-filer med dina Squarespace-data som du kan använda för att importera dessa data till Shopify.

Steg:

1. Gå till avancerade inställningar på ditt Squarespace-konto för att ladda ner en exportfil för CSV-fil för produktdata. Se Exportera produkter till en CSV för anvisningar.

2. Gå till ordersidan på ditt Squarespace-konto för att ladda ner en exportfil för försäljningsorder för ordrar och kunduppgifter. Se Exportera ordrar för anvisningar.

OBS! Om du har några väntande beställningar måste du stänga dem innan du flyttar dina beställningar till Shopify. Om du försöker importera väntande beställningar importeras de som slutförda beställningar.

Steg 2: Importera din butiksdata till Shopify

När du har exporterad data för produkter, kunder och ordrar från Squarespace till CSV-filer måste du importera dessa filer till Shopify.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Importera i Shopify-administratören.

2. Välj Squarespace från rullgardinsmenyn på Importera dina uppgifter till Shopify-sidan.

3. Klicka på Lägg till fil och välj de exporterade filerna i avsnittet Ladda upp filer.

4. Klicka på Fortsätt importera > Importera.

OBS! Bläddra längst ned på sidan och klicka på Välj en annan plattform om den plattform som nämns på sidan Importera butik inte är den plattform du importerar från. Du kan sedan välja Squarespace från rullgardinsmenyn.

Steg 3: Granska och uppdatera dina importerade uppgifter

Om din dataimport lyckades bör du se dina produkt-, kund- och orderdata i din Shopify-administratör. Om några av dina produkter eller kunder inte importerades kan du lägga till dem manuellt. Läs om hur du lägger till en produkt eller lägger till en kund i Shopify.

OBS! Fel kan uppstå med din CSV-import. Läs mer om lösningar på vanliga fel med CSV-produktimporter.

Följande avsnitt beskriver några av de beteenden som du kan se när du importerar din Squarespace-data till Shopify:

Importen genomfördes med ändringar

När importen är klar visas information om importen på sidan Importöversikt. Granska meddelandena i granskningsavsnittet i importöversikten för att se eventuella fel. Du kan redigera din importerade information manuellt genom att klicka på Visa artiklar bredvid dessa meddelanden.

Vissa produkter, kunder eller ordrar kunde inte importeras

Om några av dina produkter eller kunder inte importerades kan du lägga till produkterna manuellt eller lägga till en kund.

Kunder med samma e-postadress eller telefonnummer hoppas över under en import. Om två eller fler kunder delar en e-postadress eller ett telefonnummer importeras endast den senast skapade kundposten.

Obs! Squarespace kan bara exportera upp till 2 000 produkter. Varje variant betraktas som en enda produkt. Därför ingår inte produkter som överstiger detta antal i din exportfil och importeras därför inte till din Shopify-butik.

Till exempel, om din webbplats på Squarespace har 500 produkter, och varje produkt har 5 varianter, förväntar du dig att din exportfil ska ha 2 500 rader. På grund av exportgränsen innehåller exportfilen dock endast 2 000 datarader. De återstående 500 raderna är undantagna från filen vilket innebär att 100 produkter och deras varianter inte exporteras.

Produkter importerades men har inte publicerats

Om någon av dina produkter i Squarespace hade sin produktsynlighet inställd på att döljas när du exporterade dina data så importeras även dessa produkter till Shopify som dolda. Om du inte vill att en produkt ska döljas ska du göra den tillgänglig för de försäljningskanaler du väljer.

Produktvarianter importerades inte

Om din produkt har varianter och en av varianterna saknar ett alternativ, importeras inte produkten. Du måste lägga till den här produkten till Shopify manuellt. Ett exempel är om du säljer T-shirtar med alternativ för storlek och färg. Om en av dina varianter inkluderar information om storlek men inte färg, så importeras inte din produkt.

Importerade produkter har inte längre dimensionsuppgifter

Om dina kunder behöver måtten på din produkt, lägg till dimensionerna direkt i produktbeskrivningen.

Tjänsteprodukter importeras som fysiska produkter

Om du hade några tjänsteprodukter på din Squarespace-webbplats importeras de som fysiska produkter i din Shopify-butik och har inte fraktalternativ inkluderade. Du måste installera en lämplig app för att stödja detta om dina tjänsteprodukter kräver bokningar eller prenumerationer.

Digitala produkter och presentkort importeras inte

Digitala produkter och presentkort ingår inte i din produkts exportfil, så de kan inte importeras. Du måste lägga till dem separat i din Shopify-butik. För mer information, se Sälj tjänster eller digitala produkter och Lägg till eller uppdatera presentkortsprodukter..

Taggar tillämpad på importerade poster

Appen importera butik tillämpar taggar på importerade poster. Taggar gör det lättare att hitta de saker du har importerat, granska dem för fel eller göra justeringar.

Taggarna som tillämpas automatiskt för varje importerad post har följande format: import_<date>_<import_id>. Taggformat för eventuella importfel, till exempel en saknad bild eller duplicerad variant, varierar beroende på vilken plattform du importerar från.

Du kan behålla dessa taggar på dina importerade poster, men det kan skapa problem om du använder taggar som en metod för organisation för din butik. Dessa taggar kan till exempel vara synliga för dina kunder i din webbutik. För att undvika detta kan du ta bort dem när du har kontrollerat dina importerade poster för fel.

Importera data ovanpå en befintlig import

Om du tror att du har missat något i din tidigare import kan du importera dina butiksdata igen ovanpå din nuvarande import genom att klicka på Påbörja ny import.

• Om din Shopify-butik eller tidigare import redan innehåller kunder kommer de att uppdateras. Kunderna matchas först med e-postadress och sedan telefonnummer om ingen matchande e-postadress finns. Om en matchning påträffas uppdateras den befintliga posten enligt följande:

• Statusar om skattebefrielse och marknadsföringsprenumeration skrivs över.
    • Taggar, adresser och anteckningar från importen läggs till.
    • Om fälten förnamn, efternamn eller telefonnummer är tomma i den befintliga posten men ingår i den importerade kundposten kommer de att läggas till.
  • Om en import innehåller produkter som redan finns i din Shopify-butik hoppas de matchande produkterna över i importen och importeras inte. En lista över de överhoppade produkterna visas i Importöversikten när importen är klar.

Radera en butiksdataimport

Om du inte är nöjd med en dataimport kan du radera den. Om din dataimport till exempel innehåller många felaktiga artiklar kan det vara bra att ta bort den importen och försöka igen. Du kan bara ta bort din senaste import. Du måste vänta på att dessa data raderas helt innan du startar en ny import.

Steg

1. Klicka på Radera import på sidan Import slutförd.

Knappen Radera import på sidan Import slutförd

1. Klicka på Radera import i dialogrutan Radera import.

När alla dina importerade filer har raderats klickar du på Starta ny import för att starta en import.

Överväganden för kundlösenord

Eftersom lösenord krypteras kan du inte flytta lösenord från en annan plattform till Shopify. Som ett resultat flyttas endast kundposter till Shopify i stället för kundkonton.