Transporter-appen

Använd Transporter-appen för att importera kund-, produkt- och beställningsinformation till din Shopify-butik. Den här appen accepterar kommaseparerade (CSV) -filer för var och en av dessa registertyper, bearbetar posterna och importerar dem sedan som objekt till Shopify.

Transporter-appen är en del av en serie verktyg som gör det enklare att migrera webbutiker från andra plattformar till Shopify Plus. Denna uppsättning innehåller följande verktyg:

• Du kan använda Transporters kommandoradsverktyg för att extrahera och konvertera uppgifter från en plattform till CSV-filer som stöds av Transporter-appen. Utvecklare kan redigera källfilerna för det här verktyget och konvertera data från andra plattformar till CSV-filer. Kommandoradsverktyget är en Ruby-gem med öppen källkod, som kan hämtas och installeras från github.com/Shopify/shopify_transporter.
  • Du kan använda appen Transporter för att importera produkt-, kund-och beställningsdata till Shopify. Den här appen laddar upp CSV-filer och den finns tillgänglig från Shopify App Store.

CSV-exempelfiler och beskrivningar

För att importera kunder, produkter och beställningar till Shopify behöver du en separat CSV-fil för varje posttyp. Du kan använda kommandoradsverktyget Transporter för att generera den här CSV-filen, eller du kan följa formatet i CSV-filen för att skapa det själv.

Obs! Du kan inte använda en exportfil från Shopify-admin som importfil för Transporter-appen, eftersom Transporters CSV-format stöder olika kolumner och vissa kolumner är skiftlägeskänsliga.

Exempelfiler och beskrivningar av stödda kolumner finns tillgängliga för varje objekt.

Lista över exempelfiler och kolumnbeskrivningar som stöds
Exempel på CSV-filer Kolumnbeskrivningar
Products.csv Produktbeskrivningar
Customers.csv Kundbeskrivningar
Orders.csv Beställningsbeskrivningar

Regler för CSV-filer

Om du använder kommandoradsverktyget Transporter för att skapa dina CSV-filer, följer dina filer redan följande regler:

• Namnet på din CSV-fil måste innehålla namnet på den objektstyp (produkter, kunder, beställningar) som den innehåller. Till exempel måste en fil som innehåller kundposterna ha ordet kunder inkluderat namnet (till exempel mycustomers.csv).
  • Använd UTF-8-kodning för att undvika att generera oönskade specialtecken i din fil. Om du sparar filen efter att ha glömt att bekräfta din UTF-8-kodning så kommer dina data skadas när du laddar upp den som ett nytt kalkylark. Shopify kan inte återställa skadade filer åt dig.

Detta gäller även de flesta CSV-filer:

• Den första raden i CSV-filen måste innehålla namnen på kolumnrubrikerna.
  • Ordningen på kolumnerna är inte viktig, men varje rad måste följa samma kolumnordning.
  • Varje kolumn i filen måste separeras med ett kommatecken och varje rad måste separeras av en radbrytning.
  • Om något värde innehåller specialtecken, t.ex. ett kommatecken (,), ett citattecken (') eller ett dubbelt citattecken ("), måste du omge hela värdet med dubbla citattecken. Till exempel, "Unit 8, 150 Elgin Street" (inte Unit 8"," 150 Elgin Street). Om du behöver använda en dubbelt citattecken inom detta värde, använder du två dubbla citat:" ""8th Floor"", 150 Elgin Street".
  • Se till att du använder raka citattecken i stället för smarta citattecken (även kallade "böjda citattecken").

Om du redigerar dina CSV-filer eller använder en annan process för att skapa dina CSV-filer, se till att dina CSV-filer överensstämmer med dessa regler. Om du har problem med att arbeta med dina CSV-filer, prova att använda Google Sheets.

Sortera dina importer

Den ordning i vilken du importerar dina produkter, kunder och beställningar är viktig. Du måste importera dem i följande ordning:

1. Produkter
  2. Kunder
  3. Ordrar

Kör testimporter

Innan du importerar ett stort antal poster till Shopify, prova först att importera några få poster. Ofta behövs ett iterativt tillvägagångssätt, till exempel ett som innefattar att importera ett litet antal poster, granska resultaten (i appen och i admin), korrigera CSV-filen och sedan importera objekten igen. Innan du kan återimportera några objekt måste du radera dem från Shopify. Du kan använda appen Transporter för att radera objekten genom att tillhandahålla en CSV-fil som listar de objekt som ska raderas.

Aviseringar via e-post

När beställningar importeras till Shopify med hjälp av Transporter-appen:

• meddelanden skickas inte till din kund.
  • Aviseringar skickas inte till ditt team.

Detta påverkar inte aviseringsinställningarna för nya beställningar som gjorts efter att importen är klar. Om du vill kan du inaktivera personalaviseringar för beställningar i din Shopify-admin.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Aviseringar.
  2. Under Ordermeddelanden för personal klickar du på Inaktivera.

Importera produkter, kunder och beställningar

Kom ihåg att först importera produkter, kunder och sen beställningar.

Steg:

1. Se till att Ladda upp fil är aktiverad för Åtgärden i Transporter-appen.
  2. Ange din CSV-fil.

När din fil har laddats upp börjar appen importera dina objekt.

Radera testprodukter, -kunder och -beställningar

Du kan ta bort produkter, kunder och beställningar i bulk från din Shopify-butik med hjälp av Transporter-appen. Du kan använda samma CSV-fil som du använde för att importera objekten, men den här CSV-filen behöver bara kolumnen som innehåller objektets unika nyckel:

Tabell som visar de obligatoriska unika nyckelkolumnerna för specifika objektstyper
Objektstyp Obligatoriska unika nyckelkolumner
Produkter (inklusive alla tillhörande produktvarianter) Hantera
Kunder E-postadress eller Telefonnummer
Ordrar Namn

Transporter-appen kan bara ta bort objekt, inte delar av objekt. Den kan till exempel ta bort produkter (inklusive deras associerade varianter), men den kan inte ta bort enskilda varianter.

Steg:

1. Välj Radera poster från Shopify från rullgardinsmenyn Åtgärder.
  2. Klicka på Ladda upp fil och ange CSV-filen.

När filen har laddats upp börjar Transporter-appen radera objekten.

Relaterade länkar