Kolumnbeskrivningar för produktens CSV i Transporter

Beskrivningar av kolumnerna för CSV-filen för produkter.

För att importera produkter till Shopify med hjälp av appen Transporter behöver du en CSV-fil som endast innehåller denna registertyp.

Exempel på CSV-fil

Ladda ner exempelproduktens CSV-fil: products.csv.

Du kan använda kommandoradsverktyget Transporter för att generera den här CSV-filen eller så kan du följa formatet som beskrivs nedan för att skapa den själv.

Kolumnbeskrivningar

I följande tabell beskrivs kolumnrubrikerna för CSV-filen.

Tabell som beskriver enskilda kolumnrubriker för CSV
Kolumn Beskrivning
Handle
(Krävs)
Produktens unika identifierare. Ange en läsbar sträng utan mellanrum. Vanligtvis är handtaget produktens titel med små bokstäver med alla mellanslag och specialtecken ersatt av bindestreck (-). Till exempel (titan-T-shirt). Handtaget visas i URL:en för produktsidan i din onlinebutik (till exempel https://titan.plus/products/titan-t-shirt ). Denna kolumn krävs.
Title
(Krävs)
Produktens namn. Till exempel Titan t-shirt. Den här kolumnen krävs.
Body En beskrivning av produkten. Du kan lägga till HTML-taggar för HTML-formatering i denna beskrivning. Till exempel "Du kommer garanterat att få stor uppmärksamhet i denna t-shirt tillverkad av <b>100% bomull</b>".
Vendor Namnet på produktens säljare. Standardvärdet är namnet på din butik. Till exempel Titan Incorporated .
Type En produkttyp som kan användas som ett villkor för en automatiserad produktserie eller för att hjälpa dig att filtrera dina produkter i Shopify-admin. En produkt kan bara ha en produkttyp.
Tags En sträng med kommaseparerade taggar som använd för filtrering och sökning. Varje kommaseparerad tagg kan ha upp till 255 tecken. Till exempel, Emotiv, Flashminne, MP3, Musik. Standardvärdet är "".
Template Suffix Suffixet i Liquid-mallen som din webbutik kommer att använda för att visa produkten och dess varianter. Standardmallen är namngiven product.liquid utan något suffix. Om du vill använda denna standardmall lämnar du kolumnen tom. Om du vill använda en annan mall anger du namnet på mallens suffix. Om du till exempel vill använda en namngiven mall anger du product.mysuffix.liquid och mysuffix.
Published Scope

Visar om produkten är tillgänglig för försäljningskanalen SHOPIFY POS (Point of Sale). Giltiga värden:

• web - Produkten är inte tillgänglig för försäljningskanalen Shopify POS.
  • global - Produkten är tillgänglig för försäljningskanalen Shopify POS. Det här är standardvärdet.

Värden är skiftlägeskänsliga.

Published Huruvida produkten är tillgänglig för webbutiken. Giltiga värden:
  • true - Produkten är tillgänglig för webbutiken.
  • false - Produkten är inte tillgänglig för webbutiken (När den här kolumnen är inställd på falskt anger du inte ett värde för Publicerad.

Värden är skiftlägeskänsliga.

Published At Datum och tid (ISO 8601-format) när produkten gjordes tillgänglig för webbutiken. Till exempel 2007-12-31T19:00:00-05:00. Ange inte ett värde för den här kolumnen när Published är inställd på false.
Option1 Name Det anpassade produktegenskapsnamnet. Till exempel, Storlek, Färg och Material. Maximal längd: 255 tecken.
Option1 Value Värdet för den anpassade produktalternativ. Till exempel Small, Röd och Ull.
Option2 Name Det anpassade produktegenskapens namn som Storlek , Färg och Material. Maximal längd: 255 tecken.
Option2 Value Värdet för det anpassade produktalternativet.
Option3 Name Det anpassade produktegenskapens namn som Storlek , Färg och Material. Maximal längd: 255 tecken.
Option3 Value Värdet för det anpassade produktalternativet.
Variant SKU En unik identifierare för produktvarianten i din butik. Denna kolumn krävs om din butik använder en distributionstjänst (det vill säga att Variant Fulfillment Service ingår). Till exempel IPOD2008PINK
Metafields Global Title Tag Namnet på produktvarianten för sökmotoroptimering, använt som det namn som kommer att visas i sökmotorer. Om du inte anger ett värde används värdet i kolumnen Title som standard.

Värdet Metafields Global Title Tag visas i taggen metatitel (<meta name='title'>) i koden för produktens sida i din butik. Om din produkt har varianter ska du ta med information om varianterna i den här titeln eftersom det inte finns en separat metatagg för en variant. Om du behöver ändra det här värdet senare kan du göra det på produktens sida. Se Lägga till sökord för SEO i din Shopify-butik för mer information. Maximalt: 70 tecken.
Metafields Global Description Tag Beskrivningen av produktvarianten för sökmotoroptimering används för den beskrivning som kommer att visas i sökmotorer. Om du inte anger ett värde används värdet i kolumnen Body som standard.

VärdetMetafält global beskrivningstagg används i taggen Metabeskrivning (<meta name='description-of-product'>) i koden för produktens sida i din butik. Om din produkt har varianter ska du ta med information om varianterna i denna beskrivning eftersom det inte finns en separat metatagg för en variant. Om du behöver ändra det här värdet vid ett senare tillfälle kan du göra det på produktens sida i Shopify-admin. Se Lägga till sökord för SEO i din Shopify-butik för mer information. Maximalt: 320 tecken.
Metafield Namespace En container för ett antal metafält. För att importera metafält måste du inkludera värden i följande fyra kolumner med metafält: Metafield Namespace, Metafield Key, Metafield Value och Metafield Value Type. Du bör definiera ett anpassat namnområde för dina metafält för att särskilja dem från namnområden som används av appar och Shopify (inklusive standardmässig global). Maximal längd: 20 tecken.
Metafield Key Namnet på metafältet. Den här kolumnen krävs när andra metafältkolumner ingår. Maximal längd: 30 tecken.
Metafield Value Informationen som ska lagras som metadata. Den här kolumnen krävs när andra metafältkolumner ingår.
Metafield Value Type Metafältets informationstyp. Giltiga värden:
  • string
  • integer
  • json_string

Värden är skiftlägeskänsliga. Den här kolumnen krävs om andra metafältekolumner ingår.

Variant Grams Det belopp som produktvarianten väger i gram. Om du lämnar den här kolumnen tom så ställs standardvärdet in som 0. Inkludera inte viktenheten (g) i det här värdet. För andra viktmätningar än gram använder du istället kolumnen Variant Weight. Använd inte kolumnen Variant Weight Unit med den här kolumnen.
Variant Inventory Tracker Beskriver hur lagerkvantiteten för produktvarianten spåras. Giltiga värden:
  • Shopify - Lagerkvantitetsändringar spåras av Shopify.
  • fulfillment-service-handle - Lagerkvantitetsändringar spåras utanför Shopify av en distributionstjänst. Värdet i den här kolumnen måste matcha värdet i kolumnen Variant Fulfillment Service.

Värden är skiftlägeskänsliga.

Variant Inventory Qty Beloppet (positivt heltal) för produktvarianten som är tillgänglig för försäljning. Till exempel 5. Standardvärdet är 0. Om du lämnar den här kolumnen tom ställs värdet in på 0. Om ditt lager inte spåras av Shopify (det vill säga att kolumnen Variant Inventory Tracker är inställd på false) lämnar du den här kolumnen tom. Lagerkvantiteten kommer att tillämpas på butikens standardplats. För information om hur du ändrar lagerkvantiteter på olika platser, se Exportera eller importera lagervaror med en CSV-fil.
Variant Inventory Policy Huruvida kunder kan beställa produktvarianten när den är slut i lager. Giltiga värden:
  • deny - Kunderna kan inte beställa produktvarianten om den är slut i lager. Det här är standardvärdet.
  • continue - Kunderna kan beställa produktvarianten om den är slut i lager.

Värden är skiftlägeskänsliga.

Variantlagerkostnad Ett register över kostnaden för produktvarianten.
Variant Fulfillment Service Distributionstjänsten som uppfyller produktvarianten när den beställs. Giltiga värden:
  • manual - Du distribuerar beställningar manuellt för produktvarianten. Det här är standardvärdet. Om du lämnar den här kolumnen tom så tilldelas det här värdet som standard.
  • handle of the fulfillment service - En distributionstjänst fullgör beställningar för produktvarianten. Om du använder en distributionstjänst måste du också inkludera kolumnen Variant SKU.

Värden är skiftlägeskänsliga.

Variant Price Pris för produktvarianten.
Variantens ordinarie pris En prisjämförelse eller ett föreslaget pris för produktvarianten.
Variant Requires Shipping Huruvida varianten behöver levereras. Giltiga värden:
  • true - Kunden måste ange en adress vid beställning av denna produktvariant. Det här är standardvärdet.
  • false Kundadress är valfritt.

Värden är skiftlägeskänsliga.

Variant Taxable Huruvida skatt debiteras när produktvarianten säljs. Giltiga värden:
  • true - Skatt debiteras. Detta är standardinställningen.
  • false - Skatter debiteras inte.

Värden är skiftlägeskänsliga.

Variant Barcode Streckkoden, UPC eller ISBN-nummer för produktvarianten.
Image Attachment En Base64-kodad bild.
Image Src

Webbadressen för produktbilden (till exempel http://titan.plus/images/product-image.png). Webbadresser utan HTTP stöds inte. Appen Transporter laddar ner bilderna under importen och laddar upp dem i din butik. Bilder kan vara i formaten .png, .gif eller .jpg. När bilden har laddats upp kan filnamnet inte ändras. Om du har variantspecifika bilder lägger du till dem i kolumnen Variant Image.

För att ladda upp flera bilder för en enda produkt så skapar du en ny rad för varje bild. I varje rad anger du namnet på produkten i kolumnen Handle och webbadressen för bilden i den här kolumnen. Om du vill inkludera övrig information om bilden (till exempel dess placering) så anger du informationen i den tillhörande bildkolumnen.

Image Position Ange det nummer som representerar den ordning i vilken du vill att bilden ska visas på produktsidan i ditt skyltfönster. Ange till exempel 1 om du vill att bilden ska visas först för den produkten.
Image Alt Text Alternativtext som kortfattat beskriver bilden. Om en bild av någon anledning inte kan laddas upp visas alternativtexten i din butik istället. Alternativtext används också av sökmotorer för SEO och assistansteknologi för att beskriva en bild för en kund som är synskadad. Maximalt: 512 tecken.
Variant Image URL för bild på produktvarianten. Ange webbadressen för produktvariantbilden i den här kolumnen i en av produktvariantraderna. En produktvariant kan bara ha en bild.
Variant Weight Den vikt som produktvarianten väger. Använd inte den här kolumnen med kolumnen Variant Grams. Standardvärdet är 0. Inkludera inte viktenheten i värdet. Använd kolumnen Variant Weight Unit för att ange viktenheten. Till exempel, om produkten väger 100 pounds (lb) och Variant Weight Unit är inställd på lb så anger du 100 i den här kolumnen.
Variant Weight Unit Måttenheten som gäller för produktvariantens vikt i kolumnen Variant Weight. Giltiga värden är g, kg, oz och lb. Standardvärdet är din butiks standardiserade måttenhet. Använd inte kolumnen Variant Weight Unit med kolumnen Variant Grams.
Variant Tax Code Avalaras skattekod för produkten. Den här parametern gäller endast för butiker som har installerat appen Avalara AvaTax. Till exempel så är skattekoden för fysiska varor P000000.

Filnamn

Namnet på din CSV-fil måste innehålla ordet product (namnet på den objektstyp som den innehåller). Till exempel myproducts.csv. Filen måste vara i formatet UTF-8.

Flera produktvarianter

Om du har mer än en produktvariant måste du skapa en rad för att beskriva varje variant.

I produktraden:

• Ange alternativnamnen i kolumnerna Alternativnamn (ange t.ex. Color i Option1 Name).
  • Ange de uppgifter som gäller för den övergripande produkten, till exempel Handle, Title och Type.

I produktvariantraderna:

• Ange produktnamnet i kolumnen Handle.
  • Upprepa inte alternativnamnen (till exempel Option1 Name, Option2 Name) i produktvariantraderna.
  • Ange alternativvärdena i kolumnerna Alternativvärde (till exempel om du angav Color som ditt namn i Option1 Name kan du ange värden i Option1 Value såsom White, Black eller Blue).

Till exempel:

Skärmdump av en produkt med flera varianter

Flera bilder

Skapa en rad för varje bild för att ladda upp flera bilder för en enda produkt (som inte har några varianter). I varje rad anger du produktens namn i kolumnen Handle och webbadressen till bilden i kolumnen Image Src. Om du vill inkludera övrig information om den bilden (till exempel dess placering) så anger du informationen i den tillhörande kolumnen (till exempel i kolumnen Image Position).

Skapa en rad för varje produktvariant för att ladda upp bilder för en produkt som har produktvarianter. I varje produktvariantrad anger du produktens namn i kolumnen Handle och webbadressen för produktvarianten i kolumnen Variant Image. Du kan bara importera en bild per produktvariant.

Till exempel:

Skärmdump av en produkt som har flera bilder och flera produktvarianter

Flera metafält

För att importera flera metafält för en enda produkt skapar du en rad för varje metafält. I varje rad anger du namnet för produkten i kolumnen Handle och metafältsdata i lämpliga kolumner. Varje ny rad ska endast innehålla information i kolumnerna Handle och alla metafältskolumner.

Till exempel så kommer följande att importera en produkt med 3 varianter. Produkten har 2 metafält som heter Surf Shoe Co och Gummi. Varje variant har ett enda metafält.

Skärmdump av en produkt som har metafältsvarianter

Du kan ladda ner och visa ett exempel på en CSV-fil för en produkt med flera metafält för att använda som en mall.

Relaterade länkar