Ställa in Amazons försäljningskanal

När du har aktiverat Amazons försäljningskanal synkroniseras alla ordrar för dina produkter som läggs på Amazon automatiskt med Shopify.

För att kunna använda Amazons försäljningskanal behöver du ett professionellt säljarkonto hos Amazon Seller Central. Amazon tar ut en månatlig prenumerationsavgift och avgifter per vara som säljs. Om du har några frågor om försäljningsavgifter, kontakta Amazons support.

Aktivera försäljningskanalen

Du kan aktivera Amazons försäljningskanal direkt från din Shopify-admin.

Steg:

1. Amazon Account-sidan klickar du på Anslut till Amazon.

2. Följ anvisningarna för att göra det möjligt att dela information mellan dina konton i Shopify och Amazon Seller Central. När du är klar omdirigeras du tillbaka till din Shopify-admin. I avsnittet användartillstånd på ditt Amazon Seller Central-konto bekräftar du utvecklaråtkomst för Shopify.

Kom igång med att sälja på Amazon

Om du är nybörjare på att köpa på Amazon kan du behöva ställa in alternativ i ditt Amazon Seller Central-konto.

Det finns tre sätt att använda Amazons försäljningskanal:

• Om du vill sälja en produkt i en Shopify online-butik som är identisk med en som redan är listad för försäljning på Amazon, men du inte redan har säljer den på Amazon, kan du skapa ett erbjudande för den produkten. Det här är det enklaste sättet att använda Amazons försäljningskanal.

• Om du vill sälja en unik produktvariant eller ett varumärke som du äger och som inte redan är listat på Amazon, måste du skapa en ny listning. När du skapar en listning i Amazons försäljningskanal, skapas ett erbjudande om att sälja din produkt automatiskt.

• Om du redan listar samma produkter på både Shopify och Amazon, kan du Länka Shopify till dina befintliga Amazon-listningar.

Koppla bort Amazon-kanalen

Om du vill koppla bort ditt Amazon Seller-konto kan du uppdatera dina inställningar i Amazons försäljningskanal i din Shopify-administratör.

Om du kopplar bort ditt Amazon Seller-konto från din Shopify-administratör synkroniseras din produkt- och orderinformation inte längre med din Shopify-administratör. Din produkt- och orderinformation tas inte bort från Amazon. Du kan återuppta synkronisering av produkt- och orderinformation genom att återansluta ditt Amazon Seller-konto till Amazons försäljningskanal.

Steg:

1. I din Shopify-administratör går du till Försäljningskanaler > Amazon.

2. Klicka på Konto i Amazons försäljningskanal.

3. I avsnittet Amazon-konto klickar du på Koppla bort.