Listning av produkter med Amazons försäljningskanal

Amazons försäljningskanal låter dig skapa och hantera listningar för att sälja dina produkter på Amazon. Dina Shopify-produkter listas inte automatiskt på Amazon när du aktiverar Amazons försäljningskanal. Istället kan du länka Shopify till dina befintliga Amazon-listningar, skapa ett erbjudande för en produkt du säljer som redan säljs på Amazon, eller skapa en ny listning för en produkt som är ny för Amazon.

När du har skapat en listning skickas den till Amazon för godkännande. De flesta listningar godkänns inom några timmar. Om din listning godkänns kommer den att visas på Amazons marknadsplats. Du kan hantera dina Amazon försäljningskanallistningar i din Shopify-admin.

Bli godkänd för att sälja i en kategori

Vissa produktkategorier kräver godkännande från Amazon innan försäljning. Du kommer att bli uppmanad att ansöka innan du kan skicka in din listning om din produkt kräver godkännande.

För tillfället kan du bara skapa listningar för nya produkter genom att använda Amazons försäljningskanal i dessa kategorier:

• Kläder, skor, & smycken
  • Konst, hantverk & sömnad
  • Hem och kök
  • Uteplatser, gräsmattor och trädgård
  • Sport- och friluftsaktiviteter
  • Hälsa och hushåll
  • Leksaker och spel
  • Skönhetsprodukter
  • Elektronik.

OBS! Listningar i Amazons elektronikkategori stöder inte varianter. Genom att lägga till en variant till en listning i elektronikkategorin via Amazons försäljningskanal skapas en separat listning.

Du kan fortfarande skapa nya listningar för produkter i andra kategorier direkt i Amazon Seller Central och sedan länka dem till Shopify.

Skapa en ny listning för en produkt

Om du är en varumärkesägare eller om du säljer en produkt som inte redan är listad på Amazon, måste du skapa en ny listning för din produkt.

OBS! Listningar i Amazons elektronikkategori stöder inte varianter. Genom att lägga till en variant till en listning i elektronikkategorin via Amazons försäljningskanal skapas en separat listning.

Innan du skapar en listning med Amazons försäljningskanal behöver du en UPC- eller EAN-kod för varje produktvariant du vill lista om du inte har registrerad varumärke. Amazon kommer att använda UPC eller EAN för att skapa en ASIN, som identifierar din produkt på Amazon.

Obs! Om du är nybörjare på att sälja hos Amazon kan det hända att du inte kan lista alla dina produkter samtidigt. Amazon begränsar antalet nya ASINs du kan skapa under en viss vecka tills du har upprättat en försäljningshistorik.

Steg:

1. Klicka på Skapa listning.

2. Välj produkt från den Shopify-katalog som du vill lista på Amazon och klicka sedan på välj produkt:

3. söksidan, klicka på skapa listning:

4. Hitta kategorin som matchar din produkt från kategorilistan:

När du har valt en kategori måste du redigera din produktinformation innan du publicerar den till Amazon. Viss produktinformation synkroniseras automatiskt och de relaterade fälten i listningsuppgifterna är ifyllda åt dig. Information som du anger på sidan Amazon-listningsinformation påverkar inte din produktinformation någon annanstans i Shopify.

Så här redigerar du produktinformation:

1. Fyll i fälten i Amazon-listningsinformation:

2. I avsnittet varianter väljer du de produktalternativ som gäller för din produkt. Om du till exempel handlar med en vit T-shirt som finns i olika storlekar väljer du storlek. Du kan inte ändra produktalternativen efter att du har publicerat listningen till Amazon, men du kan lägga till fler varianter inom de alternativ som du har valt.

Obs! Om du väljer ett enda produktalternativ behöver du fortfarande ange ett värde för alla andra alternativ som gäller för produktkategorin när du lägger till varianterna. Om du till exempel handlar med en vit T-shirt som finns i olika storlekar, anger du white i färgfältet för varje variant.

1. Fyll i detaljfälten (inklusive produktidentifieraren), Välj lagerhanteringsinställningar, ange tillverkningstiden om tillämpligt och välj en bild för din variant. Upprepa det här steget för alla varianter som du vill lägga till i listan.

2. Klicka på publicera.

Lägg till en UPC- eller EAN-kod

Amazon kräver att alla nya listningar har ett GTIN (Global Trade Item Number), en unikt produktidentifierare för varje produktvariant som används för att skapa en ASIN. När du skapar en listning via Amazons försäljningskanal kan du lägga till en UPC- eller EAN-kod till din produktvariantinformation för att uppfylla detta krav. Produktidentifieraren du lägger till kommer automatiskt att ingå när du skapar en Amazon-listning.

Du kan läsa mer om hur du använder GTIN produktidentifierare på Amazons hjälpcenter. Det är viktigt att inte uppfinna falsk GTIN-information för dina produkter. Läs mer om streckkoder och GTIN.

Obs! Om du är en varumärkesägare kan du registrera ditt varumärke hos Amazon och sedan kan du skapa listningar utan GTIN genom att använda Amazons försäljningskanal.

Du kan lägga till UPC- eller EAN-koden i streckkodsfältet för en produktvariant när du skapar en ny listning i Amazons försäljningskanal.

Lägg till streckkoden genom att redigera en produkt

Steg:

1. Gå till en produktsida i Shopify.

2. Klicka på redigera bredvid en variant i avsnittet lager.

3. Ange GTIN för produktvarianten i fältet streckkod.

4. Klicka på Spara.

Lägg till ditt registrerade varumärke

Du kan skapa listor utan GTIN om du har ett varumärke som är registrerat på Amazon. Du kan lägga till ett registrerat varumärke till Amazons försäljningskanal från sidan konto. Du måste använda samma varumärkesnamn som du använder på Amazon Seller Central.

Steg:

1. Klicka på konto.

2. Klicka på lägg till registrerat varumärkei avsnittet Amazon Brand Registry.

3. Ange ditt varumärkes namn och välj sedan listningskategori och attribut för varumärket.

4. Klicka på Lägg till varumärke.

När du har lagt till ditt registrerade varumärke kan du välja det när du skapar en listning och du behöver inte lägga till ett GTIN för listningen.

Obs! Om du är varumärkesregistrerad kan du fortfarande skapa listningar för produkter från andra varumärken och tillhandahålla ett GTIN genom att välja annat varumärke i listningsuppgifterna.

Skapa ett erbjudande för en produkt på Amazon

Om du vill sälja en produkt som redan finns på Amazon kan du skapa ett erbjudande.

Obs! Om du är nybörjare på att sälja hos Amazon kan det hända att du inte kan lista alla dina produkter samtidigt. Amazon begränsar antalet nya erbjudanden som du kan skapa under en viss vecka tills dess att du har upprättat en försäljningshistorik.

Du kan använda Amazons försäljningskanal för att hitta produkten på Amazon, matcha den med en produkt i din Shopify-admin och redigera detaljerna för erbjudandet.

Obs! Det kan krävas godkännande för att produkter som säljs i vissa kategorier ska godkännas. Se till att du känner till kategorierna och produkterna som kräver godkännande från Amazon.

Steg:

1. Klicka på Skapa listning.

2. Välj produkt från den Shopify-katalog som du vill lista på Amazon och klicka sedan på välj produkt.

3. Klicka på Hitta produktsöksidan.

Då visas en lista över liknande produkter i Amazons katalog. Du kan klicka på Visa på Amazon för att se alla produktdetaljer. Om din Shopify-produkt inte matchar något av dessa måste du skapa en ny listning på Amazon.

1. Hitta den produkt på Amazon som matchar din produkt och klicka sedan på välj.

När du matchar din produkt till en på Amazon, måste du välja vilka varianter som du ska erbjuda och redigera listningen:

1. På sidan redigera listning väljer du de varianter som ska läggas till i erbjudandet genom att matcha Amazon-varianterna med dina Shopify-produktvarianter. Om du inte vill lägga till en specifik variant i din listning, välj erbjud inte variant i rullgardinsmenyn för SHOPIFY-VARIANTER.

2. För varje variant som du lägger till i listningen anger du ett listpris och välj lagerinställningar.

3. När du är klar klickar du på publicera.

Länka Shopify till dina befintliga Amazon-listningar

Om du redan har sålt på Amazon kan du länka dina befintliga Amazon-listningar till dina Shopify-produkter. Om du länkar dina Shopify-produkter till dina Amazon-listningar, kan du hantera dina befintliga listningar via din Shopify-admin. Att länka dina befintliga listningar kan också stoppa dig från att oavsiktligt skapa två erbjudanden för samma produkt.

Steg:

1. Om några länkbara produkter upptäcks av Amazons försäljningskanal kommer en banner visas. Produkter som distribueras med hjälp av Amazon i Amazon Seller Central kan inte länkas till dina Shopify-produkter eftersom Amazons försäljningskanal inte stöder FBA-erbjudanden. Klicka på Länka produkter från listningssidan.

2. Klicka på bläddra bland produkter intill den produkt du vill länka till din Shopify-produkt.

3. I dialogrutan välj en produkt klickar du på den produkt du vill länka till och klickar sedan på välj produkt.

4. Välj hur du vill hantera lager för de produkter du länkar till.

5. Ange en tillverkningstid, om det behövs. Om du väljer krävs inte för dessa produkter, är standardtillverkningstiden inställd på 2 dagar. Om du behöver mer tid för att producera artikeln innan du skickar, måste du ange antalet dagar vid länkning, även om du redan har ställt in en annan tillverkningstid i Amazon Seller Central. Annars kommer produktionstiden i Amazon att ställas in som standard 2 dagar.

6. Välj den variant som du vill länka till din Amazon-listning.

7. Klicka på Länka produkter för att länka din befintliga Amazon-listning till din Shopify-produkt.

När du har länkat en produkt till en listning kommer den att visas på listningssida för din Shopify-admin.

Du kan avlänka alla länkade varianter för en produkt på sidan Redigera listning.

Obs! När du har anslutit ditt Amazon-konto till din Shopify-butik kan det ta några minuter för Shopify att identifiera länkbara produkter. Efter den första anslutningen kommer Shopify att söka efter länkbara produkter var 6:e timme.