Hantera ordrar från Kassa på Facebook och Instagram

När en kund köper något via Kassa på Facebook och Instagram visas ordern på sidan Ordrar i Shopify. Ytterligare information om ordrar som lagts på Facebook och Instagram finns på orderns detaljsida. Informationen innehåller order-ID på Facebook, betalningsbeloppet, uppskattad skatt och kunduppgifter.

När en order läggs på Facebook och Instagram pausas ordern och statusen väntande visas intill ordern i din Shopify-admin. Pausen möjliggör Facebooks betalningsauktorisering och bedrägerianalys och du kan inte distribuera ordern förrän ordern pausen tas bort. Pausen tas vanligtvis bort inom fem minuter men kan pågå i upp till 24 timmar.

När en order återupptas tas väntande status bort och ordern tilldelas status betalning auktoriserad och ej distribuerad. Betalningen tas emot automatiskt i Kassa på Facebook och Instagram när ordern har markerats som distribuerad. Kontakta Shopify-supporten om en order pausas längre än 24 timmar.

Skatterna som listas på sidan Ordrar är uppskattningar tills ordern har distribuerats, om kundens adress eller distributionen ändras. När en order har distribuerats slutförs skattesatser och posten Uppskattad skatt ändras till Skatt. Skattesatser kan inte längre redigeras när ordern har distribuerats.

Distribuera en order

Ordrar som läggs via kassa på Facebook och Instagram måste hanteras via din Shopify-administratör. Du kan markera ordrar som skickade, utfärda återbetalningar och annullera ordrar från sidan Ordrar i Shopify-administratören. Om du utför dessa åtgärder i din Facebook Commerce Manager visas fel i ordern i din Shopify-administratör och du kanske inte kan distribuera ordern.

För att följa Facebooks leveransvillkor ska du distribuera alla ordrar inom 30 dagar efter det att ordern har lagts på Facebook eller Instagram och se till att du tillhandahåller ett spårningsnummer och leveransbekräftelse för varje order.

Utfärda en återbetalning

1. Från din Shopify-admin, gå till ordrar.

2. Klicka på den order du vill göra en återbetalning för.

3. Klicka på Returnera artiklar. Om ordern arkiveras blir du uppmanad att ta bort ordern från arkivet innan du går vidare.

4. Ange antalet artiklar i ordern som returneras.

5. I avsnittet Alternativ för returleverans väljer du ett av följande alternativ:

• Välj Skapa retursedel för att skapa en fraktsedel för retur för din kund. Det här alternativet är endast tillgängligt om din primära plats och kundens leveransadress båda ligger i USA.
    • Välj Ladda upp retursedel för att ladda upp en befintlig fraktsedel för retur för din kund. Ladda upp PDF- eller JPEG-filen för din fraktsedel på sidan Lägg till retursedel. Du kan ange Spårningsnummer och Transportör om du har den informationen.
    • Välj Ingen returleverans för att skapa en retur utan information om returleveranser.
  6. Klicka på Skapa retur.