Anpassa automatiska meddelanden i Messenger

När du har lagt till Messenger-kanalen kan du redigera de automatiserade meddelanden som dina kunder får i Messenger och Messenger-menyn som visas i chattar.

Anpassa dina automatiska meddelanden i Messenger

När du använder försäljningskanalen Messenger får kunderna automatiska orderbekräftelser och uppdateringar i Messenger. Du kan anpassa dessa automatiserade meddelanden från sidan Anpassningar i Shopify.

Steg:

1. På sidan Anpassningar hittar du avsnittet Meddelandemallar och väljer namnet på den mall du vill ändra: - Orderbekräftelse
    • Leveransuppdatering
    • Försändelsen är på väg att levereras
    • Försändelsen har levererats
    • Välkomsthälsning
    • Kollektionsintroduktion
    • Produktmeddelanden
    • Alternativintroduktion
    • Inga produkter
  1. På sidan Redigera meddelande, ange den text som du vill ska visas i det automatiska meddelandet. Vissa alternativ, till exempel Leveransuppdatering, låter dig anpassa knappkopian som visas i chatten.
  2. Klicka på Spara när du är klar.

Anpassa Messenger-menyn

Du kan anpassa menyn som visas i Messenger när en kund inleder en konversation med din butik. Standardmenyn innehåller knappar med texten Handla nu, Visa webbplats och Lär dig mer. Du kan ändra knappnamnen, inaktivera eller aktivera knapparna Visa webbplatslänk eller Anpassade meddelanden och anpassa inställningarna för knapparna från sidan Anpassningar i Shopify.

Steg:

1. Klicka på Anpassa meny i avsnittet Messenger-meny.
  2. Gör dina ändringar:

- Om du vill ändra texten som visas på en knapp anger du texten i ett av fälten Knappnamn. - För att rikta webbplatslänken till en URL, ange URL i fältet Webbplatslänk. - För att ställa in ett automatiserat meddelande för dina kunder, ange meddelandet i avsnittet ANPASSA MEDDELANDE. - Markera eller avmarkera rutorna i avsnittet BESÖK WEBBPLATSLÄNK eller ANPASSA MEDDELANDE för att aktivera eller inaktivera dessa knapparna. Du kan inte inaktivera knappen HANDLA NU.

1. Klicka på Spara.