Skickar orderuppdateringar och svar

När du har lagt till försäljningskanalen Messenger i din Shopify-admin kan dina kunder välja att ta emot uppdateringar från din butik i kassan. De kommer att få en orderbekräftelse, en avisering när deras order är på väg att levereras och leveransuppdateringar. De kommer också att ha möjlighet att handla andra produkter direkt från dina konversationer i Messenger.

Skicka aviseringar om order och leverans

När kunder betalar i din butik ser de en Messenger-widget på din kassasida där de kan välja att ta emot uppdateringar från Messenger. För att se Messenger-widgeten måste kunder vara inloggade på sina Facebook-konton från sina webbläsare när de betalar i din butik.

Efter att ha anmält sig får kunden sin orderbekräftelse, en leveransavisering och leveransuppdateringar i Messenger. Kunderna måste anmäla sig separat för en ny order nästa gång de köper något från dig.

OBS! Du kan anpassa dessa meddelanden från Messenger-kanalens Anpassningssida i din Shopify-admin.

Kunderna kan stänga av alternativet att få uppdateringar genom att välja Orderuppdateringsinställningar från Messenger-menyn. Dina kunder får ett nytt meddelande där de ombeds välja Stäng av orderuppdateringar eller Fortsätt att få uppdateringar.

Stäng av aviseringar för en Facebook-användare

Om en kund av misstag gör en order när de är inloggade på fel Facebookkonto och väljer orderuppdateringar kan orderuppdateringarna skickas via Messenger till fel Facebookanvändare. Detta kan leda till förvirring för Facebookanvändaren som inte vet något om ordern. Du kan stänga av orderuppdateringar som skickas till fel Facebookanvändare.

Steg:

1. Klicka på Ordrar i din Shopify-admin.

2. Klicka på ordern som skickar aviseringar till den felaktiga Facebookanvändaren.

3. På sidan för orderinformation klickar du på Fler åtgärder och väljer sedan Visa orderstatussida.

4. I avsnittet Kund på orderstatussidan klickar du på Inaktivera för att stänga av uppdateringar för Messenger.

Facebookanvändaren kommer inte längre att få några aviseringarna om den här ordern.

Svara på meddelanden

Du kan svara på meddelanden från kunder i Messenger. För att göra det enklare för dig att fortsätta med dina inkommande meddelanden kan du skapa sparade svar på Facebook. Lär dig hur du skapar och hur du använder sparade svar för dina meddelanden.

Om du upptäcker att du blir överväldigad av inkommande meddelanden kan du ta bort Messenger-kanalen tills du har hunnit ikapp med dina aktuella meddelanden. Nya kunder kommer inte att kunna registrera sig för uppdateringar eller skicka meddelanden till dig direkt genom att använda Messenger, men befintliga kunder kommer att fortsätta att få uppdateringar från din butik via Messenger. När du är redo att börja ta emot meddelanden igen kan du lägga till Messenger-kanalen. Om du bestämmer dig för att lägga till Messenger igen med samma Facebooksida kan du fortsätta de konversationer som du hade påbörjat tidigare.

Policy för Facebook-meddelanden

Om en kund inte har skickat ett Facebookmeddelande till ditt företags Facebooksida på över 24 timmar kommer Facebook att begränsa meddelandena du kan skicka till den kunden. För att se till att orderbekräftelsen och leveransuppdateringar levereras kanske vissa meddelandeanpassningar inte visas. Läs mer om Facebooks standardmeddelanden, 24-timmars fönsterpolicy.