Facebook Shop

Du kan visa dina Shopify-produkter på din Facebook-sida genom att använda Facebook Shop-funktionen i Facebook och Instagram by Meta.

När du konfigurerar Facebook Shop-funktionen skapar Facebook ett Shop-avsnitt på din Facebook-sida. Dina Shopify-produkter visas i Shop-avsnittet så att kunder kan handla från din Facebook-sida. Om du gör ändringar för en produkt i Shopify uppdateras ändringarna även i din Facebook Shop.

När ditt konto har verifierats av Facebook visas ett Shop-avsnitt på din Facebook-sida. Det är här som dina produkter visas när Facebook Shop-funktionen är aktiverad i Facebook och Instagram by Meta. Du kan hantera dina produkter, ordrar och kunder från Shopify-administratören.

Facebook lägger till en Köp nu-knapp på din huvudsida på Facebook. Knappen länkar till Shop-avsnittet på din Facebook-sida. Du kan göra ändringar för knappen på Facebook, inklusive att länka den till en Shopify-webbshop.

Kundförfrågningar

Kunder kan skicka meddelanden till dig via din Facebook-sida med Messenger och du kan svara som ditt företag.

Dina kunder kan också kontakta dig via e-post genom att använda knappen Kontakta säljare på Facebook. Den här knappen vidarebefordrar kundförfrågningar till den kundsupportadress som du har angett i din Shopify-administratör.

Kundinformation

Facebook kräver att du hanterar den kundinformation som du samlar in via Facebook Shop i enlighet med deras handelsavtal.

Kassan

När kassa på Facebook och Instagram aktiveras kan kunder välja en produkt och köpa direkt på din Facebooksida. När kassa på Facebook och Instagram inte är aktiverat tas dina kunder till din Shopify-butik där de kan lägga till produkten i sin varukorg och sedan fortsätta handla.