Kundupplevelse

När ditt konto har verifierats av Facebook kommer ett butiksavsnitt att visas på din Facebooksida. Det är här dina produkter och produktserier visas när de är tillgängliga för Facebook Shop. Du kan hantera dina produkter, ordrar och kunder i din Shopify-admin.

Facebook lägger till en Shoppa nu-knapp på din Facebook-huvudsida som länkar till butiksavsnittet på din Facebooksida. Du kan göra ändringar för knappen på Facebook, inklusive att länka den till en Shopify-webbutik.

Kundförfrågningar

Kunderna kan svara dig genom din Facebooksida genom att använda Messenger, och du kan svara som ditt företag. Om du lägger till Messenger-kanalen kan kunderna köpa dina produkter direkt i chatten genom att använda ett automatiserat system.

Dina kunder kan också kontakta dig via e-post genom att använda knappen Kontakta säljare i kvittot och i deras Köphistorik på Facebook. Den här knappen vidarebefordrar kundförfrågningar till den kundsupportadress som du har i Shopify.

Kunduppgifter

Facebook kräver att du hanterar den kundinformation som du samlar in via Facebook Shop i enlighet med deras handelsavtal.

Kassa

När en kund väljer att köpa en produkt från din Facebooksida dirigeras de till Shopifys kassa för att ange sin betalningsinformation. Kunder på Facebook kan bara köpa en produkt åt gången eftersom de automatiskt omdirigeras från Facebook för att slutföra köpet på Shopify. De får automatiskt bekräftelsemejl om sina ordrar från din butik och deras ordrar visas på ordersidan i Shopify.