Kassametoder för Facebook och Instagram från Meta

Om du har Facebook och Instagram by Meta installerad i din butik kan du välja att låta kunder gå till kassan i din Shopify-butik eller direkt på Facebook och Instagram med Kassa på Instagram. Om du vill veta om du är berättigad till Kassa på Facebook och Instagram, se Krav för att få sälja med Kassa på Instagram.

När du byter mellan kassautcheckningsmetoder så påverkar detta hur kunder checkar ut på Facebook och Instagram. Varje utcheckningsmetod har unika funktioner som beskrivs på denna sida för att hjälpa dig att bestämma vilken utcheckningsmetod som är bäst för din butik.

Behörighetskrav

För att kunna använda Kassa på Facebook och Instagram måste din butik uppfylla följande Krav på handelsbehörighet:

Kassa på Facebook eller Instagram

Genom kassan på Facebook och Instagram kan kunder göra inköp direkt på Facebook och Instagram. Om din butik är belägen i USA och du har aktiverat Shopify Payments så aktiveras kassa på Facebook och Instagram automatiskt när du konfigurerar Facebook och Instagram by Meta.

Kassa på Facebook och Instagram är en Meta-produkt som drivs av Shopify Payments. Kraven för att använda kassa på Facebook och Instagram bestäms av Meta.

Överväganden

Tänk på följande gällande att låta kunder checka ut direkt på Facebook och Instagram:

• Om en kund handlar på din butiks Facebook-sida eller Instagram-konto kan de välja Buy Now (köp nu) för att köpa produkter direkt på Facebook eller Instagram.
  • Kundens betalnings-och leveransuppgifter sparas säkert för framtida inköp.
  • Instagram-användare kan tagga dina produkter i sina egna inlägg, vilket gör det möjligt för andra kunder att köpa produkten direkt från dessa inlägg.
  • Facebook och Instagram kan skicka pushnotiser, nedräkningar och produktdekaler för att hjälpa dig att öka försäljningen av din nästa produktutgåva.
  • Om dina produkter har inställningen alla priser inklusive moms aktiverad kan dina produkter inte säljas med Checkout på Facebook och Instagram.
  • Om du säljer internationellt kan du aktivera dynamisk skatte-inkluderande prissättning för att inkludera eller exkludera skatter baserat på din kunds plats.
  • Facebook och Instagram kan aktivera retargeting av annonser på alla punkter längs kundens väg.
  • Den 1 juli 2023 kommer Meta ta bort försäljningsavgiften på 5 % per leverans. Avgifter för betalningshantering kommer dock fortfarande att tillämpas och debiteras nu direkt av Shopify.

• Om du använder Shopify Payments kommer du att debiteras samma hanteringsavgifter som din webbshop hos Shopify.
    • Om du använder Shop Pay för tredjeparts-gateways kommer avgifterna för din butiks befintliga processor inte att påverkas.
  • Om du vill sälja direkt på Facebook och Instagram måste du följa Facebooks behörighetskrav för handel. Detta inkluderar krav såsom en period på minst 30 dagar för returer.

• Transportörsberäknade fraktkostnader är inte tillgängliga när kunder checkar ut på Facebook eller Instagram.

• Rabatter som skapats i din Shopify-administratör kan tillämpas på försäljning som gjorts via kassan på Facebook eller Instagram.

• Prenumerationer, förbeställningar och "try-before-you-buy" är inte tillgängliga när en kund betalar via Facebook eller Instagram.

• De enda kunduppgifter du får från ordern är kundens namn, e-postadress och leveransadress. Kundens e-postadresser som samlats in genom att betala i kassan på Facebook och Instagram får endast användas i marknadsföringssyfte om kunden anmält sig.

Betala i din Shopify-butik

Tänk på följande gällande att låta dina kunder checka ut från din Shopify-butik:

• Om en kund handlar på din butiks Facebook-sida eller Instagram-konto kan de välja View on website (visa på webbplats) för att omdirigeras till din Shopify-butik där de kan slutföra sitt köp.
  • Du kan skräddarsy din kunds upplevelse av utcheckningen från webbutiken. Dessa anpassningar inkluderar att tillåta rabatter och prenumerationer, anpassad varumärkes-och meddelandehantering samt förbeställningsalternativ.
  • Du kan använda förbättrade fraktalternativ, till exempel fasta fraktkostnader och transportörsberäknade fraktkostnader.
  • Det finns lägre försäljningsavgifter. Försäljningsavgifterna beror på din Shopify-butiks plan.
  • Om kunder handlar direkt från din webbutik innebär detta att din butik får mer trafik, vilket kan leda till större inköp.