Kassametoder för Facebooks försäljningskanal

Om du har Facebook försäljningskanal installerad i din butik så kan du välja att låta kunder checka ut i din Shopify-butik eller direkt på Facebook och Instagram med hjälp av utcheckningskassa på Instagram. Om du vill veta om du är berättigad till utcheckningskassa på Instagram, se Krav för att få sälja med kassa på Instagram. Om du vill lära dig hur du konfigurerar en utcheckningskassa på Instagram, se Konfigurera en utcheckningskassa på Instagram.

När du byter mellan kassautcheckningsmetoder så påverkar detta hur kunder checkar ut på Facebook och Instagram. Varje utcheckningsmetod har unika funktioner som beskrivs på denna sida för att hjälpa dig att bestämma vilken utcheckningsmetod som är bäst för din butik.

Kassa på Facebook eller Instagram

Tänk på följande gällande att låta kunder checka ut direkt på Facebook och Instagram:

• Om en kund handlar på din butiks Facebook-sida eller Instagram-konto kan de välja Buy Now (köp nu) för att köpa produkter direkt på Facebook eller Instagram.
  • Kundens betalnings-och leveransuppgifter sparas säkert för framtida inköp.
  • Instagram-användare kan tagga dina produkter i sina egna inlägg, vilket gör det möjligt för andra kunder att köpa produkten direkt från dessa inlägg.
  • Facebook och Instagram kan skicka pushnotiser, nedräkningar och produktdekaler för att hjälpa dig att öka försäljningen av din nästa produktutgåva.
  • Facebook och Instagram kan aktivera retargeting av annonser på alla punkter längs kundens väg.
  • Facebook tar ut en försäljningsavgift på 5 % per leverans, eller en fast avgift på 0,40 $ USD för leveranser på 8 $ USD eller mindre. Mer information om Facebooks försäljningsavgifter. - Det finns inga Shopify-transaktionsavgifter som är kopplade till denna kassautcheckningsmetod.

• Om du vill sälja direkt på Facebook och Instagram måste du följa Facebooks behörighetskrav för handel. Detta inkluderar krav såsom en period på minst 30 dagar för returer.

• Transportörsberäknade fraktkostnader är inte tillgängliga när kunder checkar ut på Facebook eller Instagram.

• Rabatter kan inte tillämpas för försäljning som sker i kassor på Facebook eller Instagram.

• Prenumerationer är inte tillgängliga för kunder i kassor på Facebook eller Instagram.

• De enda kunduppgifter du mottar från ordern är kundens namn, e-postadress och leveransadress. Kundens e-postadresser som samlats in genom att checka ut på Facebook och Instagram kan inte användas i marknadsföringssyfte.

Checka ut från din Shopify butik

Tänk på följande gällande att låta dina kunder checka ut från din Shopify-butik:

• Om en kund handlar på din butiks Facebook-sida eller Instagram-konto kan de välja View on website (visa på webbplats) för att omdirigeras till din Shopify-butik där de kan slutföra sitt köp.
  • Du kan skräddarsy din kunds upplevelse av utcheckningen från webbutiken. Dessa anpassningar inkluderar att tillåta rabatter och prenumerationer, anpassad varumärkes-och meddelandehantering samt förbeställningsalternativ.
  • Du kan använda förbättrade fraktalternativ, till exempel fasta fraktkostnader och transportörsberäknade fraktkostnader.
  • Det finns lägre försäljningsavgifter. Försäljningsavgifterna beror på din Shopify-butiks plan
  • Om kunder handlar direkt från din webbutik innebär detta att din butik får mer trafik, vilket kan leda till större inköp.