Hantera ordrar från Kassa på Facebook och Instagram

När en kund köper något via Kassa på Facebook och Instagram visas ordern på Order-sidan i Shopify. Ytterligare information om ordrar som lagts på Facebook och Instagram finns på orderns detaljsida. Informationen innehåller order-ID på Facebook, betalningsbeloppet och kunduppgifter. Ordrar som lagts på Facebook och Instagram tar 30 minuter att synkronisera med Shopify.

Distribuera en order

Du måste distribuera och hantera ordrar från Kassa på Facebook och Instagram från Shopify. Enligt Facebooks leveransvillkor måste du distribuera en order inom 30 dagar från det att ordern lades på Facebook eller Instagram. Du måste även tillhandahålla spårning och leveransbekräftelse för varje order.

Använd inte Facebook Commerce Manager för att markera en order som skickad, utfärda återbetalningar eller annullera ordrar. Om du gör det kommer det bli fel i den aktuella ordern på Shopify. Du kan utfärda fullständiga eller delvisa återbetalningar för order från Shopify-administratören. Du måste hantera returer och utfärda en återbetalning inom två dagar efter att du har mottagit de returnerade produkterna.

Läs mer om försäljningsavgifter på Commerce Manager från Facebook Business hjälpcenter.

Utfärda en återbetalning

1. Från din Shopify admin, gå till ordrar.

2. Klicka på den order du vill göra en återbetalning för.

3. Klicka på Returnera artiklar. Om ordern arkiveras blir du uppmanad att ta bort ordern från arkivet innan du går vidare.

4. Ange antalet artiklar i ordern som returneras.

5. I avsnittet Alternativ för returleverans väljer du ett av följande alternativ:

- Välj Skapa retursedel för att skapa en fraktsedel för retur för din kund. Det här alternativet är endast tillgängligt om din primära plats och kundens leveransadress båda ligger i USA. - Välj Ange spårningsinformation och ange Spårningsnummer och Transportör om du har denna information. - Välj Ingen returleverans för att skapa en retur utan information om returleveranser.

1. Klicka på Skapa retur.