Krav för att sälja med kassa på Facebook och Instagram

Din butik måste godkännas av Facebook för att kunna använda kassa på Facebook och Instagram och produkter som säljs på Facebook och Instagram måste följa Facebooks handelspolicyer och Användarvillkoren för Shopify Payments.

Läs mer om produktkrav för Kassa på Facebook och Instagram.

Behörighetskrav

För att kunna använda Kassa på Facebook och Instagram måste din butik uppfylla följande Krav på handelsbehörighet:

Behörighetskrav för Facebook

Kassa på Facebook och Instagram synkroniserar dina Shopify-produkter till en Facebook-katalog för ditt företag, så att du kan tagga dina produkter på Instagram och sälja dem via Facebook Shop. För att använda Kassa på Instagram måste du konfigurera en Facebook Business Manager som är kopplad till ditt företags Facebook-sida. Om du vill sälja på Instagram måste din Facebook Business Manager även vara ansluten till ditt yrkesmässiga Instagram-konto. Om du inte har en Business Manager eller en Facebook-sida för ditt företag kan du skapa en när du konfigurerar Facebook-kanalen.

Facebook Business Manager är ett verktyg som du kan använda för att organisera och hantera dina företagssidor och konton på ett enda ställe. Läs mer om Business Manager på Facebooks hjälpcenter.

Inställningar för Facebooksida

Följande krav måste uppfyllas på Facebook innan du kan ansluta din Facebooksida:

Förstå roller och tillstånd på Facebook

På Facebook behöver du ha en administratörsroll för en sida och en Business Manager innan du kan komma åt alla Facebooks inställningar och göra vissa ändringar. Sidor och Business Managers har separata kontobehörigheter, vilket innebär att du behöver ha administratörsroller för var och en. Den Business Manager som du väljer i Facebook-kanalen måste vara ägare till Facebook-sidan under introduktionsskedet. Om Facebook-sidan ägs av en annan Business Manager, listas inte Facebook-sidan som ett anslutningsalternativ. Om du inte kan ansluta en önskad Facebook-sida ska du kontrollera att den Facebook Business Manager som du ansluter äger Facebook-sidan eller så kan du försöka ansluta en annan Business Manager.

Du kan hitta en Översikt över Facebooks roller och tillstånd och länkar till fler resurser på Facebooks Hjälpcenter.

Krav för leverans- och returpolicy

För att bli godkänd för att sälja på Instagram måste din butik uppfylla följande leverans- och returpolicykrav:

• Du måste distribuera produkter inom 30 dagar efter det att beställningen gjordes.
  • Du måste acceptera returer i 30 dagar efter att produkten levererats.
  • Du måste tillhandahålla spårning och leveransbekräftelser för dina ordrar.
  • Dina ordrar ska levereras inom 7 dagar efter att de har markerats som distribuerade.